Az Akvárium pénteki ajánlója: Compact Disco és Karányi

2013.02.14. 12:32, Recorder.hu

CompactDisco_650.jpg

(X) Hosszabb kihagyás után újra Budapesten ad önálló koncertet a Compact Disco. A zenekar február 15-én, pénteken este az Akvárium Klubban mozdítja be a közönséget, majd Karányi fellépése zárja az estét.

Pályafutása legsűrűbb évét zárta tavaly a Compact Disco. A Fonogram-díjjal és az MTV European Music Awards regionális díjával jutalmazott zenekar itthon és külföldön is ismertté vált, miután Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalverseny bakui döntőjében. A fellépés után 16 országból kínáltak nekik lemezszerződést, novemberben pedig megjelent nemzetközi albumuk, egyfajta best of válogatás, de korábbi dalok újrakeverésével. Az albumon helyet kapott a Sound Of Our Hearts, az MC Columbo közreműködésével felfrissített Leave It Up To Me, valamint a videoklipjével a Recorderen debütált Fly With You című szerzemény is.

 Fantasztikus volt a tavalyi évünk, rengeteg helyre eljutottunk, ami a rajongóink támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. A Fly With You című dalunkhoz készítettünk számukra egy fekete-fehér, képes élménybeszámolót, amely a bakui, amszterdami, londoni és tel-avivi koncertjeink hangulatát idézi fel. Számtalan fellépésünk volt itthon is, ezért egy kicsit lassítottunk a tempón. Ez az oka annak, hogy egy szilveszteri kitérőt leszámítva nyár óta nem adtunk önálló, nyilvános koncertet Budapesten. Ezt szeretnénk pótolni február 15-én,
pénteken az Akvárium Klubban, ahol a legnagyobb slágereinkkel várjuk a Compact-család tagjait. A koncertünk után Dj Karányi keveri a legjobb táncos zenéket, vagyis a buli hajnalig folytatódik – mondta Walkó Csaba, a Compact Disco énekese.

Karányi Dani zenei karrierje fiatalon, 18 évesen indult, amikor a klasszikus zongorát tanult pesti srác lemeze megjelent Oktogon címmel. 2003-es első lemezén érezhetőek progresszív-pszichedelikus rock, a jazz és a klasszikus zene hatásai és bár az album elég vegyesre sikerült, a szakma és a közönség tetszését így is elnyerte, a Dallam című szám pedig sláger lett. A lemezzel megalapozta hírnevét itthon és a nemzetközi szinten egyaránt.

2005-ben jelent meg Digital Digital című második lemeze, melyről az Álomszép (You Delight), a Hazaút (Road To Home) és az I May Be Your Star című dalok népszerű slágerekké váltak itthon és külföldön is. Aerodynamics című legutóbbi albumát 2008-ban jelentette meg, melyről a legismertebb felvételek a My Baby My, a Libido és a You Stop The Motion Of Time lettek. Legutóbbi két albumáért Karányi megkapta a legjobb elektronikus zenei albumnak járó Fonogram díjat.

2013 januárban jelent meg Hello (I Gotta Run) című EP-je, amit Fehér Balázssal (Carbonfools) közösen készítettek. Karányi jelenleg a Girly nevezetű dj formáció tagja és a MusicFM dj-je.

Belépő a koncert napján: 1500 Ft
Elővételben a koncert napjáig a helyszínen és a jegy.hu-n: 1200 Ft

Jegyvásárlás ITT:
http://www.jegy.hu/programs/41190/Compact_Disco_Dj_Karanyi.html

https://recorder.blog.hu/2013/02/14/az_akvarium_penteki_ajanloja_compact_disco_es_karanyi
Az Akvárium pénteki ajánlója: Compact Disco és Karányi
süti beállítások módosítása