A Harcsa Veronika Quartet estje iPhone-on

2012.12.17. 15:14, recordernews

harcsa.jpg

Tavaly májusban jelent meg a Harcsa Veronika Quartet negyedik, Lámpafény című lemeze, amelyen XX. századi magyar költők verseit dolgozták fel. Ennek a lemeznek a teljes hanganyagát forgatták most bele egy okostelefonos alkalmazásba, ami december 21-től, vagyis a zenekar évadzáró koncertjének napjától ingyenesen elérhető  igaz, csak iPhone-tulajdonosoknak.

MILYEN RUHAKÖLTEMÉNYEKBEN ÉRZI JÓL MAGÁT HARCSA VERONIKA? NEKÜNK ELÁRULTA.

Az album tehát meghallgatható az appban, miközben a versek szövegét böngészhetjük, az egyes versdalok között pedig Kulka János előadásában hallunk az egyes költőkhöz kapcsolódó prózai szövegeket. Az alkalmazást lapozgatva kézzel rajzolt kalligráfiákba is botlunk, amiről azok készítője, a  jelenleg Düsseldorfban lakó Narr Vanessa Lenka grafikusművész azt mondta, hogy a székhelyét Brüsszelbe átrakó Veronikával interneten küldözgették egymásnak a dalokat és a rajzokat, hogy a karácsony előtti bemutatóra minden elkészüljön.

"Szerettem volna másokkal is megosztani a Lámpafény koncerten szerzett nagyszerű élményt. Visszahozni a fontos pillanatokat és elmélyedni a szövegekben, illetve a zenében. Mindezt mai eszközökkel, interaktívan" - nyilatkozta az app vizuális részéért felelős grafikus.

harcsa2.jpg

Még egyszer: az ünnepélyes leleplezés a Harcsa Veronika Quartet évzáró koncertjén lesz december 21-én, pénteken az A38 hajón. A fellépés korán, este nyolc órakor kezdődik, jegyeket a helyszínen 1800, elővételben 1500 forintért lehet kapni.

https://recorder.blog.hu/2012/12/17/a_harcsa_veronika_quartet_estje_iphone-on
A Harcsa Veronika Quartet estje iPhone-on
süti beállítások módosítása