Az Akvárium szombati koncertajánlója: Bin-Jip

2012.11.23. 11:30, Recorder.hu

binjip_650.jpg

(X) Bin-JipA szokatlan hangzású név (ejtsd: bin dzsip) mögött három fiatal zenész rejtőzik. A popot, jazzt és elektronikát vegyítő zenekar megalakulása után nem kapkodta el a színre lépést: Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J több mint egy évig írták és csiszolgatták eklektikus, a korábbi munkáikhoz képest modernebb és kísérletezőbb hangzású, mégis dalközpontú műsorukat, mielőtt 2010-ben koncertezni kezdtek volna.

A trió igen demokratikus munkamódszerrel dolgozik: a zenészek szinte egyenrangú zeneszerzőkként, hangszerelőkként és producerekként vesznek részt a munkában – nemcsak saját hangszeres szólamaikkal járulnak hozzá az egészhez, hanem együtt alakítgatják a dalszerkezeteket, hangszíneket, effekteket is.

Enter című bemutatkozó lemezük 2010 őszén jelent meg Magyarországon saját alapítású, LAB6 nevű kiadójuknál, Japánban pedig a Whereabouts Records gondozásában. A lemez készítésekor és a hozzá kapcsolódó turnék alatt Kaltenecker Zsolt billentyűs is a zenekar tagja volt. Az Enter a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte.

A zenekar nevét az azonos című koreai film után kapta, a kötődési pont – túl azon, hogy ez a tagok egyik kedvelt filmje – az, hogy a különös hangulatú alkotás lakásokban, szobákban játszódik, a zenekar eddigi léte pedig szintén szorosan kötődik egy szobához, Andrew nappalijához, ahol a dalok készültek, és a zenészekből zenekar lett.

Az együttes jelenleg második lemezén dolgozik.

http://www.facebook.com/BinJipMusic

2012.11.24. szombat
Akvárium Klub

Kezdés: 21.00
Belépő: 1200 Ft

Jegyvásárlás itt: http://www.jegy.hu/auditwiev.php?eid=205690&aid=3774&vid=371

Címkék: akvárium bin-jip
https://recorder.blog.hu/2012/11/23/az_akvarium_szombati_koncertajanloja_bin-jip
Az Akvárium szombati koncertajánlója: Bin-Jip
süti beállítások módosítása