Teátrális, grandiózus, trendérzékeny – Muse

2012.11.18. 14:45, rerecorder

muse.jpg

A Matt Bellamy, Chris Wolstenholme és Dominic Howard alkotta Muse már több mint egy évtizede bizonygatja, hogy ott a helye új évezred leghatalmasabb rockzenekarai között. A formáció lemezről lemezre haladva lett egyre nagyobb, népszerűbb és elismertebb, mostanra pedig már 15 millió eladott korong, tucatnyi szakmai és közönségdíj, valamint a legnagyobb fesztiválokon való kiemelt szereplés van a háta mögött, ám friss, The 2nd Law című albumával megmutatta, hogy még koránt sincs vége a növekedésnek.

th.jpgAz 1994-ben, az angliai Teignmouth-ból startoló együttes tagjai annak idején egy helyi tehetségkutató-versenyen szerzett győzelmen felbuzdulva dobták félre tanulmányaikat és munkahelyeiket, szenvedélyük pedig szépen lassan meghozta a gyümölcsét: bár az 1999-ben kiadott, ígéretes Showbiz című bemutatkozás már magán hordozta a klasszikus stílusjegyeket, a két esztendővel későbbi Origin Of Symmetry volt az az anyag, amellyel a hármas megtalálta saját hangját: a kozmikus, űrbéli témákat, valamint többek között a Queen, a U2, a Pink Floyd, Prince és a Radiohead hatásait masszív, nagyra törő slágerekben tolmácsoló zenekar egyöntetű sikert aratott mind a kritika, mind pedig a közönség szemében, pedig a java még csak ezután jött. Következett ugyanis a 2003-as Absolution, mellyel finomítottak és javítottak a képleten, majd három esztendővel később a bombasztikus Black Holes and Revelations, amivel a csapat végképp bebetonozta magát a Földgolyó vezető zenekarai közé, kétszer is megtöltve a hatalmas londoni Wembley-stadiont, összesen 180 ezer embernek okozva felejthetetlen élményt. Ám a történet még itt sem ér véget, a 2009-es The Resistance kísérletezőbb, ám nem kevésbé monumentális világa ugyanis újabb rajongókat szerzett a produkciónak, és minden esély megvan rá, hogy a The 2nd Law is ugyanezt tegye: a trió ezúttal még epikusabb, még teátrálisabb anyagot teremtett, a jelenlegi elektronikus zenei trendekre is reflektáló dalokkal.


ITT ÉS ÍGY NYERHETSZ JEGYET A MUSE KEDDI KONCERTJÉRE!

Ha az eddigiek nem voltak elég meggyőzőek, következzenek a tényszerű adatok: a Muse számlájára írható három brit listavezető és két amerikai Top 10-es nagylemez, a legutóbbi albuma pedig 19 országban akasztotta ki a kereskedelmi mérőműszereket. A legnépszerűbb magazinok év végi listáin szerepelnek, a legnagyobb fesztiválok versengenek értük, ráadásul a 2012-es olimpiai játékok hivatalos dala is az ő kezükből került ki (olimpiai dalok még itt). Szerencsésnek érezhetjük hát magunkat, hogy már háromszor láthattuk őket itthon élőben, de még nagyobb szenzáció, hogy mindjárt itt a negyedik alkalom: nagy az esély arra, hogy az év leglátványosabb és leggrandiózusabb koncertjének lehessünk tanúi november 20-án a Papp László Budapest Sportarénában.

a friss album második kislemezéhez, a Madness-hez készült klip:

Címkék: koncert muse
https://recorder.blog.hu/2012/11/18/teatralis_grandiozus_trenderzekeny_muse
Teátrális, grandiózus, trendérzékeny – Muse
süti beállítások módosítása