Big Daddy Kane először Magyarországon

2012.06.13. 11:00, Recorder.hu

bigdaddykane_250.jpg(X) A nagy sikerű Crazy Stylez koncertsorozat következő eseményeként, a Grammy-díjas rapper, Big Daddy Kane lép színpadra június 15-én, az Akváriumban. Az amerikai old school rapper és producer olyan elismert sztárokkal dolgozott már együtt, mint például 2Pac, a Morcheeba, Ice Cube, a Public Enemy, Barry White és Teddy Riley. A 7. éve futó Crazy Stylez koncertsorozat immáron 20. alkalommal hoz el hozzánk igazi amerikai legendát: Snoop Dogg, Busta Rhymes, Xzibit és mások után a hip hop egyik atyja, Big Daddy Kane ad koncertet. De már érdemes a buli előtt megérkezni, hiszen lesz graffiti-kiállítás és breaktánc-bemutató is.

Big Daddy Kane a gyors rap nagymestere. Az elsők között volt, aki gyors szövegeivel utat nyitott a hiphop egy új stílusának. Raw című underground klasszikusával robbant be a köztudatba, innentől kezdve zenéi futótűzként terjedtek. Big Daddy olyannyira ismert lett, hogy stílusával, jellegzetes bársonyruháival, vastag nyakláncaival és négyujjas gyűrűjével divatot teremtett a '90-es években. Neve két részből tevődik össze. A „Big Daddy" Frankie Avalon Beach Party című régi filmjéből származik, a „Kane" név pedig egy népszerű tévésorozatból, a Kung-Fuból ered.

Jay-Z is Big Daddy Kane segítségével jutott a csúcsra. Jay-Z akkor kezdett ismertté válni, amikor Big Daddy Kane albumának egyik számában, a Show and Prove-ban szerepelt, 1994-ben. Jay-Z először Big Daddy Kane fellépésein tűnt fel. Amíg Kane öltözött, ő szórakoztatta a közönséget. Hiphop apu most először érkezik kis hazánkba, és mutatja meg, milyen is az eredeti amerikai hiphop élmény!

Időpont: 2012. 06. 15., péntek

Programkezdés: 21 óra

Jegyár: elővételben: 3000 Ft, a helyszínen: 4000 Ft.

Az esemény hivatalos oldala: http://www.facebook.com/events/343603542372067

https://recorder.blog.hu/2012/06/13/big_daddy_kane_eloszor_magyarorszagon
Big Daddy Kane először Magyarországon
süti beállítások módosítása