St. Vincent: Cheerleader (videoklip + tévéfellépés)

2012.02.08. 16:33, -recorder-

A 2011 legjobb lemezei közé tartozó (és a Recorderen elejétől végéig meg is hallgatható) Strange Mercy albummal a legfontosabb női előadók közé lépett St. Vincent, azaz Annie Clark a Cruel klipje után most a Cheerleader című számhoz is forgatott egy bizarr videót, melyben – feminista áthallásoktól sem mentesen – ismét sötét sorsot vizionál önmagának. A dalból egy különleges popkulturális feldolgozáspoénnal megtoldott friss élő verziót is mutatunk a mind élőben, mind feldolgozásokban átlagon felül teljesítő amerikai gitáros-énekesnőtől, aki a napokban a Portlandia sorozatban tüllszoknyás modellként kamatoztatta szépségét (igen, ezt is megmutatjuk).

a Cheerleader videóját a Scissor Sisters-féle Shady Love klipet is jegyző Hiro Murai rendezte:

a klip egyik inspirációját Ron Mueck, az 1958-as ausztrál születésű szobrász hiperrealista művei jelentették:


a Cheerleader élő előadása Conan O'Brien műsorában, ahol St. Vincent elkezdi majd „Elnézést, hölgyeim és uraim, semmi értelme, hogy ezt a dalt játsszuk el!” felkiáltással félbehagyja a Radio Radio című Elvis Costello-számot, utalásként az angol gitáros-énekes legendás 1977-es Saturday Night Live fellépésére...

az a bizonyos 1977-es Saturday Night Live fellépés, amikor Elvis Costello a szerkesztőkkel és a lemezcéggel egyeztetett Less Than Zero című számot elkezdve majd félbehagyva végül a tömegkommunikációs hatalmak gyáva és kommersz műsorpolitikáját kritizáló Radio Radio című dalt játszotta el – ami után tizenvalahány évre ki is tiltották a műsorból:


St. Vincent a Portlandia tévésorozatban a portlandi rendőrnőknek tervezett új egyenruhát mutatja be:


 

http://www.strangemercy.com
http://hiromurai.com

összeállította: Déri Zsolt 

https://recorder.blog.hu/2012/02/08/st_vincent_cheerleader_videoklip
St. Vincent: Cheerleader (videoklip + tévéfellépés)
süti beállítások módosítása