Angol nyelvű Bëlga-szám és -klip készül

2011.12.19. 08:40, -recorder-

A Bëlga 2011. december 28-án tartja évadzáró fellépését – és egyben idei legnagyobb klubkoncertjét – a Barba Negra Music Clubban (a PASO és Bohemian Betyars együttesek társaságában), de DJ Titusz és a három rapper, Bauxit, Még5lövés és Tokyo már nagy tervekkel készül a következő esztendőre: az együttes, mely legutoljára 2010-ben jelentkezett gyors egymásutánban négy lemezzel (Arany, Platina, Gyémánt, Farost), a 2012-es évet egy angol nyelvű dallal és klippel nyitja!

Többször is felmerült már, hogy a nemzetközi piacot is meg kellene hódítani, de nem igazán találtunk olyan fordítót, aki igazán hitelesen tudta volna visszaadni a szövegeink tartalmát” – mondták el a tagok a Recordernek. „Nyáron újra felmerült az ötlet, megkerestünk több hivatalos fordítót is, de nagy részük egyáltalán nem vállalta, és volt néhány igen csapnivaló próbálkozás is. Aztán az egyik fesztiválon a backstage-ben összeismerkedtünk egy magyar-amerikai sráccal, akivel jó barátságba keveredtünk. Ősszel elkezdtünk vele dolgozni, hogy kezdésnek az egyik legismertebb Bëlga-slágert lefordítsuk angol nyelvre. Elég sziszifuszi munka volt, szótárlapozgatás, telefonálgatás... De elkészültünk. Beszéltünk néhány jó nevű amerikai és ausztrál promoterrel, és azt mondták, jobban járunk, ha nem csak a dalt, hanem videoklipet küldünk.”

Az első angol nyelvű Bëlga-dalnak és klipjének a premierjére a tervek szerint január közepén kerül sor itt a Recorderen.

http://belga.hu
http://facebook.com/belgaofficial

a legutóbbi Bëlga-klip, a 2010 decemberében bemutatott Zenevírus:

.

https://recorder.blog.hu/2011/12/19/angol_nyelvu_belga_szam_es_klip_keszul
Angol nyelvű Bëlga-szám és -klip készül
süti beállítások módosítása