The Poster Boy: Pale Blue Eyes + It's Over – dalpremierek!

2011.12.01. 13:49, -recorder-

Két hete itt a Recorderen mutattuk be a Poster Boy nevű új zenekart, melyet két gitáros-énekes frontember, Poniklo Imre (Amber Smith) és Noel R. Mayer (The Walrus) alapított Fülöp Bence basszusgitárossal (Kamikaze Scotsmen) és Michael Zwecker dobossal (ex-Kispál és a Borz, Bastiaan). A kvartett a Dürer Kertben futó New Beat nevű ingyenes bulisorozat keretében a mai napon, december 1-jén este adja bemutatkozó koncertjét (amit december 2-án egy nagyváradi és 3-án egy békéscsabai fellépés is követ), és ez alkalomból rögtön két Poster Boy-dal premierjére is sor kerül nálunk: a 2012 elejére ígért Things We Had Time For minialbumot beharangozó Pale Blue Eyes és It's Over című számok elsőként itt a Recorderen hallhatók – sőt rögtön le is tölthetők!

A Poster Boy egyik érdekessége, hogy az 1992 óta Magyarországon élő Mike Zwecker és Poniklo Imre már tíz éve ismerik egymást, régóta jó barátok, sőt pár éve szomszédok is, de csak most először dolgoznak együtt, ráadásul úgy, hogy az Amber Smith frontembere ebben az új zenekarban még a kreatív irányításból is hajlandó volt engedni – nem csak azzal, hogy egy másik zeneszerző-frontembert vett maga mellé, hanem azzal is, hogy Poster Boy mögötti koncepció és a dalszövegek nagy része a dobostól származik. A kvartett bemutatkozó anyaga, a Things We Had Time For rögtön egy klasszikus pop-rock hagyományokat követő konceptlemez, egy összefüggő történetet elmesélő nyolcszámos dalciklus. Ebből az anyagból most az első és negyedik dal hallható itt – a zenekar kommentárjaival.

Pale Blue Eyes

http://soundcloud.com/the-poster-boy/pale-blue/download


It's Over

http://soundcloud.com/the-poster-boy/its-over-master/download


Pale Blue Eyes

Bemutatkozó lemezünk, a Things We Had Time For első száma, amelyben egy fiú emlékezik meg egy barátnőjével eltöltött tengerparti pillanatról. A dal - szerintünk - magáért beszél (a dalszöveg elérhető a honlapunkon). Noel írta a zenét és ő hozta az emlékeket, amelyek a szám címét és atmoszféráját inspirálták. Az egész albumon keresztül igyekeztünk sokat bízni a hallgató fantáziájára mind zeneileg, mind a szövegekben, így a Pale Blue Eyes tökéletes bemutatása a Poster Boynak.

It's Over
A zene Imre szerzeménye, szövege ismét nagy részben Mike munkája. Az album negyedik száma egy talán ismerős szituációban talál minket. Bár a felszínen egyszerű dugós dalnak tűnhet, a teljes anyag megjelenésekor fogják a hallgatók megtudni, hogy az It's Over valójában hogyan illeszkedik a megváltás és önismeret témája körül forgó lemez koncepciójába. Az It's Over cimű dalok a legtöbb esetben valami jó dolog végéről szólnak, a miénk viszont valami rossznak a végéről. Mindannyian szeretjük a klasszikus soul zenét, így ezzel a dallal adózunk az igazi Hi Records-érzésnek (Al Green munkássága nagyban befolyásolta a felvételt). A női vokálokat Singh Viki és Farkas Zsófi szolgáltatta, míg a fúvós hangszereken Weisz Gábor (szaxofon), Fajszi Csanád (pozan) és Zoltán (trombita) játszott.
 

http://facebook.com/theposterboy
http://theposterboy.hu

a bemutatkozó koncert Facebook-eseményoldala:
http://facebook.com/events/273637852671417


lejegyezte:
Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/01/the_poster_boy_pale_blue_eyes_it_s_over_dalpremierek
The Poster Boy: Pale Blue Eyes + It's Over – dalpremierek!
süti beállítások módosítása