Alice Cooper

2011.10.17. 18:26, -recorder-

Gasometer, Bécs, 2011. október 18.

El kellett telnie egy kis időnek ahhoz, hogy az ember ismét nyugodt szívvel tudjon ajánlani egy Alice Cooper-koncertet, ami azt jelenti, hogy a valóságos zenei offenzívának tekinthető két évtizeddel ezelőtti AOR-slágereket (a Poisonnal az élen) szép lassan kihevertük. A 63 évvel ezelőtt Vincent Damon Furnier néven anyakönyvezett énekesre ma már sokkal inkább a vállalható dolgai kapcsán érdemes emlékezni. Például az olyan remek glam és hard rock albumokról, mint a Love It To Death, a Killer vagy a Billion Dollar Babies, nem is beszélve a művész úr legendás horrorkorszakáról. Az utóbbi évek természetesen nem a lemezsikerekről szóltak, noha emberünk 2008-ban egy korrekt albummal (Along Came A Spider) került ismét valamennyire a reflektorfénybe, és akkor idei munkáját, a legendás 1975-ös Welcome To My Nightmare folytatását, a szeptemberben megjelent Welcome 2 My Nightmare-t még nem is említettük!

A producer ezúttal is Bob Ezrin volt, a hetvenes évek első felének Alice Cooper zenekarából is visszatért több zenész, sőt beugrott Rob Zombie is (hogy is hiányozhatna egy ilyen horrorlemezről), bár a metálosoknak rossz hír lehet, hogy a What Baby Wants című számban a gagyi-pop sztár Ke$ha is közreműködik. A Rock And Roll Hall Of Fame-be idén beiktatott és a bajban lévő kollégáknak leszokási tanácsokat szívesen adó Alice Cooper igazi horrorshow-val érkezik Bécsbe, szóval biztosan lesz lefejezés, óriáskígyók, vérfürdő és minden olyasmi, ami nélkül ma nem ismernénk Marilyn Mansont.

Jegyár: 39 euró

http://alicecooper.com

a Killer albumról való Under My Wheels élőben 1971-ben:

...és 2011-ből:

a vadonatúj Welcome 2 My Nightmare album beharangozó kisfilmje:

ízelítő a Welcome 2 My Nightmare összes dalából, Alice Cooper rövid bevezető kommentárjaival - mindegyik számból tovább lehet lépni bármelyik másikba, kivéve a Caffeine című dalt, mert az már zsákutca, szóval azt érdemes a legvégére hagyni:

https://recorder.blog.hu/2011/10/17/alice_cooper_gasometer
Alice Cooper
süti beállítások módosítása