Erykah Badu + Jamie Cullum

2011.07.22. 16:00, -recorder-

Wiesen (Rétfalu), Ausztria, 2011. július 23.
 
Érdekes párosítás: ki gondolta volna, hogy az amerikai soul hercegnő Erykah Badu és a virgonc brit zongorista-énekes Jamie Cullum együtt lépnek fel, csupán pár kilométerre a magyar határtól? A Nova Jazz & Blues Nights fesztivál két nagy sztárjának közös nevezője minden bizonnyal a dzsessz, hiszen ez az a műfaj, amiből mind a ketten merítenek ihletet. Az 1971-es születésű Erykah 1997 óta jelentet meg albumokat, legutóbb tavaly vetemedett ilyesmire, amikor is elkészült New Amerykah című konceptanyagának második részével (Return Of The Ankh).

A botrányoktól sem óvakodó küldetéses énekesnőt (aki tavaly egy gerilla videoklip kedvéért a Kennedy-merénylet dallasi helyszínén meztelenre vetkőzött és eljátszotta, hogy lelövik) remekül ellenpontozza könnyedségével a 31 éves Cullum, aki napjaink egyik legnevesebb dzsessz-pop zenésze. A dalait zongorán író és előadó virtuóz Jamie nem csak saját szerzeményeit játssza koncertjein, hanem feldolgozásokat is, teljesen eltérő stílusú előadóktól: Massive Attack, Radiohead, Jeff Buckley, The White Stripes, Jimi Hendrix, Elton John, Joy Division, Lady Gaga, Justin Timberlake, Jay-Z és Pharrell – csak pár név a sok közül.

Jamie Cullum és Erykah Badu mellett aznap fellép Wiesenben a Jestofunk, a Parov Stelar Band, a Mo Horizons Soundsystem és Manu Dibango is, míg a Nova Jazz & Blues Nights második napja már Bécsben zajlik: július 24-én az Arena szabadterén Aloe Blacc és Keziah Jones ad koncertet.
 
Jegyár: 55-115 euró

http://www.wiesen.at

Erykah Badu: Window Seat (2010)

Jamie Cullum: I'm All Over It (2009)

https://recorder.blog.hu/2011/07/22/erykah_badu_jamie_cullum
Erykah Badu + Jamie Cullum
süti beállítások módosítása