Kasabian: Switchblade Smiles (mp3) + Velociraptor (koncertvideó) + The Green Fairy (filmbetétdal)

2011.06.08. 08:05, -recorder-

Pontosan két évvel azután, hogy megjelent a legutóbbi Kasabian-sorlemez, a West Ryder Pauper Lunatic Asylum (melyet aztán a Q magazin díjkiosztóján és az NME Awards gáláján is 2009 legjobb albumának választottak), máris egy vadonatúj stúdiófelvételnek örülhetünk, az idei Szigetre is visszatérő leicesteri együttes ugyanis 2011. június 7-én este este feltett SoundCloud-oldalára egy Switchblade Smiles című új számot, mely már a szeptemberben megjelenő negyedik albumot, a Velociraptor!-t előlegezi meg. A pár napja a koncertszínpadokra is visszatért zenekar emellett már a címadó dalt is játssza élőben – bemutatjuk hát azt is! A Kasabian két énekese időközben filmes karriert is kezdett: Tom Meighan frontember a Walk Like A Panther című brit tévésorozatban vállalt szerepet, a gitáros-dalszerző Serge Pizzorno pedig a Colin Farrell és Keira Knightley főszereplésével készült London Boulevard című gengszterfilmhez írt zenét – ebből is mutatunk egy betétdalt!

Az angol zenekar új albumának producere ismét a hiphop közeli projektjeivel (Handsome Boy Modeling School, Deltron 3030, Lovage, Gorillaz stb.) nevet szerzett amerikai Dan The Automator (született: Daniel M. Nakamura, 1967) volt, aki a hírek szerint ezúttal a két évvel ezelőttinél kicsit több elektronikát tolt a dalokba, de az elsőként bemutatott Switchblade Smiles lényegében a már jól ismert Kasabian-hangzást hozza – amint az itt rögtön meg is hallgatható:

aki el akarja menteni magának a hangfelvételt mp3 formátumban, kattintson az egere jobb gombjával ide – aztán Link mentése másként/Save Link As...

a zenekar a Switchblade Smiles mellett már az új album címadó dalát is elkezdte játszani a koncerteken – íme így hangzott élő premierjén a Velociraptor, mely furamód a Ting Tings-féle That's Not My Name-re emlékeztet:

a London Boulevard című brit gengszterfilmhez Sergio Pizzorno nemcsak aláfestő zenét, de egy emlékezetes betétdalt is írt és rögzített, ám mivel filmzenelemez egyelőre nem jelent meg, az általa énekelt The Green Fairy-t (mely az előzetes hírekkel szemben úgy tűnik, nem fog felkerülni a Velociraptor! albumra) csak a filmből ki- és összevágott verziójában tudjuk megmutatni, némi extra zajjal:

végezetül pedig itt a NME stábjának friss riportfilmje a negyedik Kasabian-album felvételeiről: 

http://www.kasabian.co.uk

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/06/08/kasabian_switchblade_smiles_mp3
Kasabian: Switchblade Smiles (mp3) + Velociraptor (koncertvideó) + The Green Fairy (filmbetétdal)
süti beállítások módosítása