Patrick Wolf + Rowdy Superstar

2011.04.06. 12:00, -recorder-

WUK, Bécs, 2011. április 8.
 
Másfél hónappal legújabb, Lupercalia című albumának megjelenése előtt Bécsbe érkezik az androgün angol popsztár, Patrick Wolf. A magát alapvetően biszexuális beállítottságúnak valló, egy ideje már stabil homoszexuális kapcsolatban élő 27 éves multiinstrumentalista-dalszerző-énekes (aki Patrick Denis Apps néven látta meg a napvilágot) kétévente jelentet meg lemezeket azóta, hogy betöltötte a második X-et: a 2003-as Lycanthropy, a 2005-ös Wind In The Wires, a 2007-es The Magic Position és a tavalyelőtti The Bachelor egyre és egyre izgalmasabb és slágeresebb hallgatnivaló volt, a folktronicától és a barokk popig, a klasszikus akusztikus és modern elektronikus végletek között.

Wolf remélhetőleg jobb hangulatban van, mint legutóbbi turnéja során, amikor is egy németországi fellépésén túllépte a határidőt, a rendezők lehalkították a koncertet, ő meg törni-zúzni kezdett, saját zenésztársai testi épségét is veszélyeztetve. Bécs az egyik kedvenc városa, a másfél évvel ezelőtti WUK-fellépése is lenyűgöző volt, úgyhogy itt valószínűleg nem lesz semmi probléma: Patrick időben elkezdi a show-t, és senki nem marad le az olyan jó értelemben vett romantikus slágerekről, mint a korai Tristan és The Libertine, a karrierje popfázisát nyitó The Magic Position, a Vulture és a Damaris vagy az új albumot beharangozó kislemezdalok, a Time Of My Life és a briliáns The City. Az előzenakari poszton egy másik színes egyéniséget láthatunk: elektro-punk-hiphop alapú teátrális popdalokban utazó fekete Rowdy Superstart.
 
Jegyár: 18-20 euró (egyes hírek szerint a koncertre már minden jegy elkelt, de aki amúgy is Bécsben járna pénteken, próbálkozzon a bejáratnál)
 

Patrick Wolf: The City (2011)

Patrick Wolf: Damaris (2009-es koncertfelvétel)

Rowdy Superstar: Tick Tock (2008) 

https://recorder.blog.hu/2011/04/06/patrick_wolf
Patrick Wolf + Rowdy Superstar
süti beállítások módosítása