Black Mountain + Spindrift

2011.04.05. 16:06, -recorder-

Flex, Bécs, 2011. április 7.
 
A Wilderness Heart album kapcsán már a Recorderen is bemutatott kanadai Black Mountain amolyan retrós, pszichedelikus ős-prog-rockot játszik, és ez persze első hangzásra kellően ijesztőnek hangzik, de a kétkedőket megnyugtathatjuk, ugyanis Stephen McBeam és zenészei egyrészt izgalmas dalokat írnak, másrészt a hetvenes évek eleji hatásokat érezhetően modern köntösbe öltöztetik.

Legnagyobb példaképeik közé a Black Sabbath, a Deep Purple, a Jethro Tull, a Led Zeppelin, a Pink Floyd, a Queen és a Rush tartoznak, ami alapján akár valami Wolfmother-szerűség is lehetnének, de jóval izgalmasabb és eredetibb a zenéjük ausztrál kollégáiknál. Eddig három nagylemezük jelent meg: a 2005-ös címnélküli bemutatkozás (amelynek hallatán a Coldplay is rögtön elvitte őket egy turnéra előzenekarnak), a három évvel későbbi In The Future és a tavalyi Wilderness Heart. A Recorder a középső albumra esküszik leginkább, de a másik kettő is igencsak izgalmas hallgatnivaló, a lényeg meg úgyis az, hogy a Black Mountain remek koncertzenekar hírében áll (a tagok másik együttese, a Pink Mountaintops már bizonyította pár éve a Flexben, de a rockosabb Black Mountain koncertje nyilván még annál is jobb lesz).

Az előzenekar egy veterán amerikai együttes, a szintén pszichedelikus retro-rockban utazó Spindrift lesz, melynek tagjai annyira komolyan veszik a múltidézést, hogy saját bevallásuk szerint legutóbbi lemezük dalait ugyanabban a motelszobában írták, ahol a legendás country-rocker, Gram Parsons 1973-ban elhalálozott.
 
Jegyár: 19-25 euró

www.blackmountainarmy.com
 

az Old Fangs klipjét már a Black Mountain-lemezkritikánk alatt is bemutattuk, de álljon itt még egyszer:

a szintén a 2010-es Wilderness Heart albumról való The Hair Song videója:

előzetes a Spindrift-tagok forgatókönyvéből, főszereplésével és persze zenéjével készült The Legend Of God's Gun című 2008-as westernfilmhez, melyet a Black Mountain Old Fangs klipjét is jegyző Mike Bruce rendezett:

https://recorder.blog.hu/2011/04/05/black_mountain_1
Black Mountain + Spindrift
süti beállítások módosítása