Aloe Blacc + Maya Jupiter

2011.04.03. 14:49, -recorder-

Posthof, Linz, 2011. április 3.
Arena, Bécs, 2011. április 4.

 
Ha van a fekete amerikai soulnak jelene és jövője, akkor egész biztosan Aloe Blacc a neve. Az 1979-ben Los Angelesben, panamai szülők gyerekeként világra jött fekete énekes sikeresen vegyíti zenéjében a soult, az R&B-t, a hiphopot és a dzsesszt, és hoz létre egy egyedi hibridet, ami ugyanolyan jól működik a hálószobában, mint a koncertszínpadon.

Az eredetileg Egbert Nathaniel Dawkinsként anyakönyvezett úriember már 16 évesen egy Emanon nevű indie hiphop duóban MC-zett fehér DJ-haverja, Exile mellett, de rájött, hogy neki a soulban és szólóban nyílik az igazi terep, úgyhogy gyorsan a saját ösvényét is elkezdte taposni (közben azért az Emanont sem oszlatta fel). Bemutatkozó szólóanyaga 2003-ban jelent meg (The Aloe Blacc EP), első igazi albuma, a Shine Through pedig 2006-ban látott napvilágot. A második album, az I Need A Dollar című megaslágert is tartalmazó Good Thing bő fél éve, 2010 szeptemberében került a boltokba. Ennek a lemeznek a turnéjával érkezik Blacc úr Ausztriába, ahol a bécsi fellépése előtt még ellátogat Linzbe is. Az előzenekari poszton a vagány rappercsajt, a mexikói születésű ausztrál Maya Jupitert hallhatjuk.
 
Jegyár: 23 euró (a hírek szerint a bécsi koncertre már minden jegy elkelt, de aki amúgy is Bécsben járna hétfőn, próbálkozzon a bejáratnál)
 

www.aloeblacc.com
www.mayajupiter.com

Aloe Blacc a nagy befutást hozó I Need A Dollar 2010-es klipjében:

Aloe Blacc a Femme Fatale című Velvet Underground-dal feldolgozásával:

Maya Jupiter a napokban közzétett Phenomenal című klipben:

https://recorder.blog.hu/2011/04/03/aloe_blacc_maya_jupiter
Aloe Blacc + Maya Jupiter
süti beállítások módosítása