SoundCloud Meetup Day

2011.02.09. 08:09, Recorder.hu

Apacuka, 2011. február 9.

A sokak szerint a MySpace babérjaira törő, többféle internetes és mobil eszközön működő, közösségi funkciókkal bőségesen felszerelt audiorögzítő és -megosztó platform, a 2007-ben Németországban alapított, mostanra közel 3 millió regisztrált felhasználóval rendelkező SoundCloud a mai napon tartja második globális rendezvényét. A világ soundclouderei Londontól és New Yorktól Kairón és Kuala Lumpuron át Ufáig és Zwartewaterlandig összesen 221 helyszínen találkoznak – és ez az első alkalom, hogy a zenedisztribúció egy legális modelljét a gyakorlatba átültető alkalmazás magyarországi felhasználói is megszervezték a maguk összejövetelét.

Az este 8 órakor kezdődő budapesti eseményen – melynek a Horánszky utca 5. szám alatti Apacuka ad helyet – kiderül, mire használja és hogyan veszi hasznát az eszköznek zenész, DJ és hallgató (a Recorder például a Moog, az Evil Men Have No Songs és a Magashegyi Underground exkluzív premiereit tartotta rajta), valamint a SoundCloudhoz kapcsolódó magyarországi webes fejlesztéseket és startupokat is bemutatnak.

http://www.meetup.com/Soundcloud/Budapest-HU/52249/
http://www.soundcloud.com

a két alapító egyike, a Nagy-Britanniában született, Svédországban felnőtt, de egy ideje már Berlinben élő Alexander Ljung a SoundCloudról mesél, nem sokkal az indulás után, 2008-ban: 

 

https://recorder.blog.hu/2011/02/09/soundcloud_meetup_day
SoundCloud Meetup Day
süti beállítások módosítása