„Az én szememben Magyarország volt a legnyugatibb keleti ország” – Moderat-interjú

2022.07.06. 19:06, soostamas

moderat2.jpg

Dübörgő basszusok, puha énekdallamok, és meleg, elszállós elektronika: a Modeselektor (Gernot Bronsert és Sebastian Szary) és az Apparat (Sascha Ring) összeolvadásából létrejött Moderat öt év kihagyás után tért vissza eddigi legjobb albumával (MORE D4TA), amit július 22-én élőben is bemutatnak a Budapest Parkban. A berlini trió dalszerző-producerével, Gernot Bronserttel NDK-s gyerekkoráról és Szigetes emlékeiről, a Moderat befutásáról és Thom Yorke jótanácsairól, valamint arról is beszélgettünk, hogyan inspirálta az emberi hülyeség és a TikTok az új lemezüket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/06/moderat-interju_gernot_bronsert_more_d4ta
„Az én szememben Magyarország volt a legnyugatibb keleti ország” – Moderat-interjú

exitfesztival2021.jpg

21. alkalommal várja a fesztiválozókat Újvidék egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Péterváradi erődben az EXIT Fesztivál. Július 7-től 12-ig 40 helyszínen olyanok lépnek fel, mint a Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, Maceo Plex, Honey Dijon, Marky Ramone, a Molchat Doma vagy a Napalm Death. A fesztiválon idén is egyetlen magyar kapott lehetőséget a bemutatkozásra, így Saya Noé varázsolhatja majd el a közönséget a péntek esti órákban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/06/csutortokon_indul_ujvidek_legnagyobb_fesztivalja_az_exit
Csütörtökön indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT

untitled-1_1.jpg

Keeley Forsyth nem evilági dallamaiból letaglózó és nehezen magyarázható ösztönszerűség árad. Bénító élmény hallgatni, ahogy kiénekli magából démonait. Ez a cikk először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/06/mazsas_illekonysag_keeley_forsyth
Mázsás illékonyság – Keeley Forsyth

REC096

2022.07.06. 07:05, vferi

rec096_cover.png

Július 7-én jelenik meg a Recorder magazin legújabb száma. A címlapon a norvég énekesnő, AURORA, aki július 23-án a debreceni Campus Fesztiválon áll színpadra.

https://recorder.blog.hu/2022/07/06/rec096
REC096

3l6a5934_lr.jpg

34 év után újra Budapesten játszott és pazar koncertet adott június végén a Crime & The City Solution, amelynek főnöke, Simon Bonney a Bad Seedsben és a Crime-ban is játszó Mick Harvey-val költözött át a ’80-as évek közepén Európába, hogy előbb a londoni, majd a berlini színtér egyik meghatározó együttesévé váljanak. Szerepeltek a Berlin felett az égben, kiadtak jó pár emlékezetes lemezt, és lenyűgöző az is, hányszor szervezték újjá (sikeresen!) önmagukat. Simon Bonney-val a folyamatos újrakezdésről, a Nick Cave- és Bad Seeds-párhuzamokról, a Wim Wendersszel való sorsfordító munkáról és Mark Lanegan kulcsszerepéről is beszélgettünk A38-as koncertjük előtt.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/simon_bonney_crime_and_the_city_solution_interju
„Sosem tudhatod, mikor halsz meg, szóval érdemes kiélvezni az időt, ami megadatott” – Simon Bonney (Crime & The City Solution)-interjú

tomjones.jpg

„Ez nem különös – énekelte Tom Jones első listavezető slágerében, az It's Not Unusualben 1965-ben. Pedig dehogynem! Hihetetlen, hogy 54 évvel később még ilyen formában láthatjuk fellépni” – írtuk az énekes előző, 2019-es sportarénás koncertjéről. Tom Jones pedig 3 évvel és egy különlegesen jó nagylemezzel később is nagy formában tér most vissza Budapestre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/kedden_tom_jones_az_mvm_dome-ban
Kedden Tom Jones az MVM Dome-ban!

judaspriest.jpg

Július 11-én négy év után újra Budapesten koncerteznek a heavy metal alapító atyái.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/hetfon_judas_priest_a_sportarenaban
Hétfőn Judas Priest a Sportarénában!

zip.jpg

„Olyan klasszik pesti hétvégi nyáréjszaka-szagot akartunk neki adni, amikor minden mindegy és semmi sem szent” – mondja új számáról a zïp, amely igazi korlenyomat is egyben. A jazzes hiphopot játszó zenekar júliusban hozza ki második nagylemezét (Oda), amit a majdnem-címadó Túl és a chilles Ha azon gondolkoznál után a cink bólogatós boombap sztorija vezet fel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/_igazi_keselos_boombap_dal-_es_klippremier_zip_cink
„Igazi késelős boombap” – Dal- és klippremier! zïp: cink

tokker.jpg

Töki albuma eseménydús kalandozás a dub és a dubstep határvidékén. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/04/toki_organ_field_lemezkritika
Játszótér súlyos basszusokkal. Töki: Organ Field (lemezkritika)

takeshi_1.jpg

Takeshi az egyik legjobb magyar beatmaker, a klasszikus fajtából. Sajnos jó ideig nem volt igazán aktív, de nemrég szerencsére kiadott egy "recsegős-ropogós, álmatag" lemezt. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/04/takeshi_na_conxypan_lemezkritika
Hová repültök, háromélű kardok? Takeshi: Na’Conxypan (lemezkritika)
süti beállítások módosítása