A UB40 (és a UB40) rövid története

2019.06.18. 09:15, Gaines

ub40_regi.jpg

Ha Magyarországon megkérdezzük az utca emberét, mi jut eszébe a reggae-ről, nagy valószínűséggel Bob Marley-ra, a Ladánybene 27-re, vagy a UB40-ra fog gondolni. Még akkor is, ha esetleg utóbbi zenekart név szerint nem ismerik annyian, ahányan a dalaikat. A brit csapat több mint negyven éves, konfliktusokban sem szűkölködő karrierrel a háta mögött érkezik július 12-én a VeszprémFestre, itt az ideje áttekinteni hát, mit is köszönhetünk a UB40-nak.

tovább →
Címkék: ub40 veszprémfest
https://recorder.blog.hu/2019/06/18/a_ub40_k_rovid_tortenete
A UB40 (és a UB40) rövid története

swift_perry.png

Na hol?

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/na_hol_bukkant_fel_a_hetvegen_meglepeteskent_taylor_swift
Na hol bukkant fel a hétvégén meglepetésként Taylor Swift?

rec072_grimes_1.jpg
A számítógép értékesebb annál, hogy csak halottak feltámasztására használjuk. Folyik az élő előadók fellépéseinek elgorillazosítása. Az élőzene múltját és jelenét bemutató Éljen az élő!-cikksorozatunkat Szedlák Ádám jövőre kacsintó írása zárja a Recorder magazin 72. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/virtual_reality_virtualis_koncertek_halott_zeneszek_elo_fellepesek
Virtual reality – Virtuális koncertek, halott zenészek, élő fellépések

thom_london.jpg

Rejtélyes üzenetek jelentek meg az elmúlt napokban több londoni metróállomáson, milánói telefonfülkéken és a The Dallas Observer hasábjain. A plakátok és hirdetések egy Anima Technologies nevű cég reklámjai, a megadott telefonszámot felhívva pedig Thom Yorke Not The News című, kiadatlan, turnékon viszont már játszott számából hallhatunk pár percet.

tovább →
Címkék: radiohead thom yorke
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/thom_yorke_disztopikus_telefonhivassal_vezeti_fel_uj_szololemezet
Thom Yorke disztópikus telefonhívással vezeti fel új szólólemezét

caesar.png

A funky-indie-alterrockot játszó Caesar’s Bread nálunk mutatja be első klipjét, ami a zenekar „wannabe slágeréhez”, a Szex a lépcsőházban című dalhoz készült. Ez is rajta lesz a gimis osztálykarácsonyról elindult csapat hamarosan megjelenő második EP-jén, és a klippremier mellett Magyarradarra is felkerültek.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/magyarradar_klippremier_caesar_s_bread
Magyarradar + klippremier – Caesar's Bread

 _mg_0447.jpg

2016 után újra megtöltötte a Nagy Hallt Andrew Stockdale és bandája. Azóta új Wolfmother lemez nem jelent meg (tavaly saját név alatt adott ki szólólemezt), így az eddigi négy lemez anyagából várhattunk válogatást. Végül a 13 dal közül 8 a mára klasszikussá érett első, 2006-os cím nélküli lemezről került műsorra, míg 3 illetve 2 dal a Cosmic Egg és Victorious korongokról szóltak. Panaszra nem lehet okunk, legfeljebb a rövidsége miatt, mert megkaptunk mindent, amit egy igazi rockkoncert adhat; a végén természetesen a Joker And The Thief is elhangzott ráadásként, és mindenki boldogan, feltöltődve vetette bele magát az szombat éjszakába.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/az_anyafarkas_visszater_azaz_wolfmother_az_akvarium_klubban
Az Anyafarkas visszatér - Wolfmother az Akvárium Klubban

rec072_elo_acdc.jpg

A koncertalbum az élő fellépések kevésbé izgalmas létezésmódja, de már középtávon sem engedheti meg magának egy sikeres zenekar sem, hogy ne rögzítsen és adjon ki élő felvételt. Néha mégis egy koncertlemez lesz mérföldkő vagy forradalmi hatású a zenekar történetében. Szigorúan szubjektív alapon összegyűjtöttük azokat, amelyek megfelelnek a fenti két kitételnek, vagy egyszerűen csak nem tudnak kikopni a lejátszónkból, mert imádjuk hallgatni őket. Éljen az élő! című fókusztémánk lemezajánlója a Recorder magazin 72. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/16/40_elo_lemez_amit_hallanod_kell_amig_elsz
40 élő lemez, amit hallanod kell, amíg élsz

slayer-06_11_19_bp_xt39626.jpg

Hiányzik Budapestnek egy jó akusztikájú, 4-5000 fő befogadóképes koncertterem. Míg a korábbi Arénás Slayer koncert fél csarnokra volt limitálva, a mostani a teljes teremre. Teltháznak nehezen mondható. A lelkes közönség a koncert felétől pörgött fel rendesen, sajnos Tom Araya nem igazán kommunikált a hallgatósággal, ez is három mondatra korlátozódott. A végén egy "Hiányozni fogtok"-kal zárt. Búcsúturnéhoz méltóan bő másfél órát játszottak. Előttük a régi haverok, az Anthrax melegítette a közönséget. A képeket Szvacsek Attila készítette:

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/16/a_pokoli_ut_vege_azaz_slayer_bucsukoncert_az_arenaban
A pokoli út vége, azaz Slayer búcsúkoncert az Arénában

waves_vienna.jpgAz európai showcase-fesztiválok közül is kiemelkedik sokszínűségével és folyamatosan megújuló szakmai programjával a Waves Vienna. Május végén a fesztivál bejelentette két fókuszországát, amelyek közül az egyik idén Magyarország lesz.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/16/itt_a_hangfoglalo_program_a_waves_vienna_fokuszaban_magyarorszag
Itt a Hangfoglaló Program – A Waves Vienna fókuszában Magyarország!

076_chl_053224.jpg

Richard Curtis a romantikus komédiák dörzsölt vén rókája, ő írta a műfaj pár ma is mérceként emlegetett nagy klasszikusát. Titka, hogy a cukros szerelem mellé mindig becsempész egy adagot az élet vicces és szívfacsaró keserűségéből is. Két hét múlva érkezik a mozikba legújabb munkája, a Yesterday, amit ő írt és Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos) rendezett, és egy olyan világról szól, ahol elfelejtették a Beatlest. Addig is, nézzük meg, hogy melyek voltak Curtis eddigi legjobb filmjei! A szerintünk legsikerültebbtől haladunk a leggyengébbig (az az érdekes, hogy nála még a leggyengébb is állati jó.)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/06/15/filmrecorder_richard_curtis
Filmrecorder. Az Igazából szerelem vagy a Sztárom a párom a jobb?