Kihívások, kapaszkodók, komoly dolgok, viccek. Fekete Ádám: The Dying Shoemaker Sessions (lemezkritika)

2023.10.02. 17:54, RRRecorder

fekete_1.jpg

Ritkán hallani ilyen izgalmas kollázst, mint Fekete Ádám rendező-színész-dramaturg-költő-antiinfluenszer lemeze. Ez a kritika először a Recorder magazin 107. számában jelent meg, Fekete Ádámot élőben legközelebb az UH Festen lehet majd látni most szerdán a Francia Intézetben a Her()man's Pussy formáció tagjaként.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/fekete_adam_the_dying_shoemaker_sessions_lemezkritika
Kihívások, kapaszkodók, komoly dolgok, viccek. Fekete Ádám: The Dying Shoemaker Sessions (lemezkritika)

dex2023_2.jpg

Magyar és külföldi élvonalbeli szakemberekkel, speciális fókusztémákra épülő mesterkurzusokkal és limitált férőhelyes mentoring workshopokkal várják az érdeklődőket az október 12-én induló rendezvénysorozaton. A résztvevők Diaz, Johnny K. Palmer, Balla Gergely és a Svédországból érkező Maria Broberg programjain bővíthetik szerzői eszköztárukat és kapcsolatrendszerüket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/mitol_lesz_sikeres_egy_dal_jon_a_dalszerzo_expo_oszi_kiadasa
Mitől lesz sikeres egy dal? Jön a Dalszerző Expo őszi kiadása

budapest_park_2_kredit_sinco.jpg

A Budapest Park minden eddiginél nagyobb volumenű fejlesztésekkel vágott neki a tizenkettedik évadnak. A rengeteg újítás és a páratlan line-up meghozta gyümölcsét: idén több mint 690 000 néző látogatott el a helyszínre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/latogatottsagi_rekordot_dontott_a_budapest_park_kiderult_az_elso_jovo_evi_koncertjuk_is
Rekordot döntött a Budapest Park – és kiderült az első jövő évi koncertjük is

Ahogy arra számítani lehetett, jövőre – egész pontosan május 25-én – a Puskás Arénában lép fel Azahriah, és – mivel a Halott Pénz jubileumi koncertje csak júniusban lesz – a magyar előadók közül elsőként ad önálló koncertet a stadionban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/majusban_a_puskas_arenaban_koncertezik_azahriah
Májusban a Puskás Arénában játszik Azahriah

278373479_542011930622944_8117549330546400573_n.jpg

Többszörös platinalemezes ausztrál stadionpop a Sportarénában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/oktoberben_5_seconds_of_summer_az_arenaban
Októberben 5 Seconds of Summer az Arénában!

gryllus-abris-nucleus-of-the-decay.jpg

Gryllus Ábris sokoldalú művész, mi is több projektjéről írtunk már a Recorderen. Új lemezén sorsfordító életeseményekről meditál, szerepel rajta a saját hangját izgalmasan manipuláló Thea Soti, a maszterért pedig egy igazi technolegenda felelt. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/02/premier_gryllus_abris_nucleus_of_the_decay
Meditáció a szülővé válásról – Premier! Gryllus Ábris: Nucleus of the Decay

wide2_211.jpg

Nashville-i stúdiózás, topligás producer, és egy megkapóan békés, újabb karriercsúcsot jelentő szólólemez. Mitől remegett meg kint a keze? Miért volt csodás és mégis bizarr a Taylor Swift mellől ismert Derek Gartennel dolgozni? Miért mosogattak a stúdióban, mit gondol Amerikáról, és miért érezte úgy, hogy az egyik új dalát közeli barátjával, a két éve elhunyt Siklósi Örssel írta? Áron Andrással amerikai útjáról és az október elsején megjelent The Momentről beszélgettünk, amit a Lazarvs frontembere a hónap végén mutat be egy pop-up koncerten. Ez a Recorder magazin 107. számában megjelent interjú bővített változata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/01/_eletem_egyik_legnehezebb_mutatvanya_volt_hogy_siras_nelkul_kibirjam_aron_andras-interju
"Életem egyik legnehezebb mutatványa volt, hogy sírás nélkül kibírjam" - Áron András-interjú

0017766360_10.jpg

A kreativitást blokkoló akadályok legyőzéséről szól Stas hosszabb szünet után megjelent lemeze, mégpedig nemcsak a kísérőszöveg szerint, hanem a zene is ezt példázza. Ez a kritika először a Recorder magazin 107. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/10/01/stas_nrg_lemezkritika
A kreativitás felszabadítása. Stas: NRG (lemezkritika)

Iráni és indonéziai fellépők is lesznek a 2023 októberének első hetében zajló, szabadzenés UH Festen, de nem csak miattuk érdemes elnézni október 7-én a Trafóba. A New York-i arabjazz klasszisának zenéjét egy igazi szupergroup támasztja fel, jönnek az angol és norvég fura-borongós zajzenék kulcsfigurái, zenél a moduláris elektronika egyik legeredetibb magyar alakja, és különleges kollaborációban nézhetjük meg nagy kedvencünk, a 12z kétharmadát.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/09/30/radikalis_jazz_modularis_elektronika_es_brutal_gabberek_szombaton_uh_fest_a_trafoban
Radikális jazz, moduláris elektronika és brutál gabberek – Szombaton UH Fest a Trafóban!

bc2.jpg

Október 30-án egy magyar vonósötössel tér vissza a Müpa színpadára Benjamin Clementine, akiért rajongott már Paul McCartney, David Byrne, és a francia sanzon utolsó óriása, Charles Aznavour is. Clementine története mesébe illő: párizsi utca- és metrózenészből vált az egyik legeretedibb angol énekes-dalszerzővé. De miért érezte úgy a pályája csúcsán, hogy az emberek mégsem látják őt? Mit tanult meg a párizsi utcákon, milyen szerepet játszott a Gorillaz visszatérésében, és hol érhető tetten hatása a magyar popban? Müpás koncertjére hangolódva 8 pontban tekintjük át Clementine életét és munkásságát.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/09/29/a_hires_fiu_akit_a_vilag_meg_sose_latott_benjamin_clementine_ujra_a_mupaban_koncertezik
A híres fiú, akit a világ még sose látott – Benjamin Clementine újra a Müpában koncertezik
süti beállítások módosítása