Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry – AJ elveszett evagéliuma (könyvajánló)

2019.05.21. 10:38, Recorder.hu

rec071_al_jourgensen_640.jpg
Al
egy igazi szórakoztató idióta. Mellesleg pedig az indusztriális zenének nevezett izé egyes számú ikonja, akinek hiába vérzik szimultán a tüdeje és a végbele, folyamatosan alkot, kreál, és nemámcsak a tinigagyinak indult Ministry-szörny kitalálója, hanem olyan csodákat is tető – akarom mondani: kriptafödél – alá hozott már, mint a Revolting Cocks vagy a feleséggyilkos Burroughs-szal való zombi-barátság. Tocsog-fürdik a dekadenciában, a vérben, a zajos metálban, a Bush-család gyűlöletében és igen, a viccben is. Prieger Zsolt könyvajánlója a nyomtatott Recorder magazin 71. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/21/al_jourgensen_jon_wiederhorn_ministry_aj_elveszett_evageliuma_konyvajanlo
Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry – AJ elveszett evagéliuma (könyvajánló)

rec072_goodbye_darjeeling_650.jpg
A népszerű angol teáról elnevezett Goodbye Darjeeling zenekar 2016-ban alakult, egy évvel később pedig már önálló koncerttel jelentkeztek. A négytagú formáció indiepopos alternatív rockot játszik, első nagylemezük, a Total Confusion június 6-án fog megjelenni. Marosi Z. András énekes-dalszerzővel beszélgettünk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/21/itt_a_hangfoglalo_program_goodbye_darjeeling_az_indulo_eloadok_koze_kerulni_a_legnagyobb_elismeres
Itt a Hangfoglaló Program – Goodbye Darjeeling: az induló előadók közé kerülni a legnagyobb elismerés

rec072_johnny-cash_650.jpg
Április végén viszonylag csöndben múlt el egy évforduló. Pedig az a negyed század, amely mostani énünket Johnny Cash American Recordingsjától elválasztja, csak még egyértelműbbé tette: ez a huszonöt éve megjelent lemez nem egyszerűen a popzene, hanem az amerikai kultúra egyik csúcsteljesítménye. Nagyjából ott a helye Thoreau, Poe, Bierce, Cassavetes vagy Maya Deren
alkotásai mellett. Egy album, amely visszamenőleg átértékelt egy életművet, amely kiteljesített egy produceri éthoszt és amely újraírta egy viszonylagos rétegműfaj ‒ a country ‒ viszonyát a mainstreammel. Vasák Benedek írása a Recorder magazin friss, 72. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/fekete_emberben_johnny_cash_rick_rubin_es_a_25_eve_megjelent_american_recordings
Fekete, emberben – Johnny Cash, Rick Rubin és a 25 éve megjelent American Recordings

tyler.png

A kaliforniai rapper jó néhány videójában ráment a megbotránkoztatásra, a most közzétett klipjében viszont inkább csak általános diszkomfortérzetet igyekszik kiváltani kínos humor igénybevételével.

tovább →
Címkék: tyler the creator
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/tyler_the_creator_magara_gyujtja_a_szinpadot
Tyler, the Creator magára gyújtja a színpadot

grande.jpg

Méghozzá olyan fotót, amit vélhetőleg az engedélye nélkül lőttek róla – a helyzetben rejlő abszurd iróniát még Örkény is megirigyelné.

tovább →
Címkék: ariana grande
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/bepereltek_ariana_grandet_mert_fotot_posztolt_magarol
Beperelték Ariana Grandét, mert fotót posztolt magáról

dolor2.jpeg

A spanyol film élő legendája, Pedro Almodóvar megöregedett, fáj mindene, a múltban él. Túl van a fénykorán. Új filmjében, a Fájdalom és dicsőségben (magyar mozibemutató: május 23.) erről mesél Antonio Banderas tolmácsolásában, és ennél jobb döntést nem is hozhatott volna. Vajon így látja-e majd a cannes-i zsűri is?

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/filmrecorder_banderas_es_almodovar_teljesen_eggye_valtak
Filmrecorder. Banderas és Almodóvar teljesen eggyé váltak - Fájdalom és dicsőség (filmkritika)

rec071_fatima2_650_1.jpg
Gozlán Fatima
, algériai-magyar zenész az Ozora Fesztivál Ambyss színpadának szervezője, a Talizman Records & Booking Agency alapítója, az Ecstatic Dance Budapest szervezője azok közé tartozik, akik átéltek transzba ejtő afrikai törzsi ünnepségeket és európai trance-bulikat is. Ma többek között tudatos partik szervezésével foglalkozik Budapesten. Gozlán Fatima írása az áprilisi, 71. Recorder magazin Zságer Balázs vendégszerkesztő közreműködésével készült Tribal-mellékletéből. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/eksztazis_ket_kontinensen_a_torzsi_tanctol_a_tudatos_transzig
Eksztázis két kontinensen – A törzsi tánctól a tudatos transzig

thelighthouse.jpg

Aki még mindig ott tart, hogy Robert Pattinson a bamba vámpírcsávó az Alkonyat-szériából, annak van némi pótolnivalója az elmúlt tíz év függetlenfilmes gyöngyszemeiből. A The Lighthouse című őrület azonban végre minden szkeptikussal elhiteti majd, hogy Pattinson generációja egyik legnagyobb színésze.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/filmrecorder_mikor_lett_robert_pattinsonbol_ilyen_bitang_jo_szinesz
Filmrecorder. Mikor lett Robert Pattinsonból ilyen bitang jó színész?

rec072_heo_trio_new_650.jpg
(X) Fókuszban a koreai zenészek
címmel koncertsorozatot indít a budapesti Koreai Kulturális Központ, amelyet egy klasszikus zenei, valamint egy jazzhangversennyel nyit meg. Korea egyik vezető kamarazenei együttese, a Novus String Quartet és a koreai-francia jazztrió, a HEO Trio (nyitóképünkön) lép fel május 24-én és 25-én a Budapest Music Centerben. A zenei formációk felkészültségükkel és karizmatikus hangzásvilágukkal hódították meg a nemzetközi közönséget, ráadásul mindkét zenekar egy-egy vadonatúj, 2019-es albumot mutat be a magyar fővárosban – cikkünkben meg is hallgatható a két friss lemez.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/19/del-koreai_jazz_es_kamarazene_budapesten_izgalmas_koncertsorozat_kezdodik_majusban
Dél-koreai jazz és kamarazene Budapesten – Izgalmas koncertsorozat kezdődik májusban

morcheeba_du_rer-2019_xt35937.jpg

A Morcheeba népszerűsége hazánkban töretlen, a Dürer Kert nagytermébe pillanatok alatt fogytak el a jegyek.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/05/19/a_morcheeba_13_eljovetele
Ilyen volt a Morcheeba 13. magyarországi eljövetele