„Iszonyúan energikus, kísérleti, és mégis populáris” – Itt a hazai hyperpop-pionír veryraredome új klipje, a Mondhatsz bármit

2023.06.02. 11:38, srecorder

veryraredome-mondhatsz-barmit.jpg

A veryraredome néven alkotó Lukács Döme a 100 gecs és társai nevével fémjelzett hyperop egyik első hazai előadója, úttörője. Az itthoni hyperpop-közösséget is szervező és saját ruhamárkát tervező Döme június 9-én hozza ki legújabb lemezét (Nektek a Nyárra!), amiről itt az első dal, a Mondhatsz bármit, amelynek klipjét mesterséges intelligencia segítségével generálták. Magyarradar + klippremier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/02/magyarradar_es_klippremier_veryraredrome_mondhatsz_barmit
„Iszonyúan energikus, kísérleti, és mégis populáris” – Itt a hazai hyperpop-pionír veryraredome új klipje, a Mondhatsz bármit

belau_4.jpg

A nemzetközileg is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar most a legendás Moon Safari lemez női hangjával, Beth Hirsch-sel alkotott. Ennek végeredménye az Ethereal, amely nosztalgikus, álomszerű hangulattal szakít ki a szürke hétköznapokból.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/02/ethereal_itt_a_belau_uj_dala_az_air_egykori_enekesnojevel
Ethereal – Itt a Belau új dala az AIR egykori énekesnőjével

20230310_miusartist_20230309_szyf_18.jpg

Újabb albummal jelentkezik Álmos Gergő élő hangszeres elektronikus projektje, a mïus. Június 2-án jelenik meg digitálisan és vinylen is a Théque Records gondozásában az Abstrakt című nagylemez. A nyolc szerzeményt magába foglaló albumról már idén több dal is debütált többek között a meghatározó brit zenei magazinon, a CLASH Mag-on vagy a Whenwedip-en, de a londoni underground rádió, a Reprezent is több dalt műsorra tűzött.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/02/lemezpremier_mius_abstrakt
A különleges szintidesigntól a hangabsztrakciókig – Lemezpremier! mïus: Abstrakt

dsc_3732_andrasi_ingrid.jpg

Június 16-án jelenik meg a dallamos rockzenét játszó Pontiac harmadik nagylemeze, amelynek utolsó pillanatban összeállt kulcsdala, az Ablakomból most egy egysnittes erdőklippel debütál a Recorderen.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/02/dal_es_klippremier_the_pontiac_ablakombol
„Kibékültem, most már tényleg” – Dal- és klippremier! The Pontiac: Ablakomból

durernyito_19.jpg

A hivatalos nyitóhétvége előtt, a szakma számára tartott, koncerttel egybekötött bejáráson adták át a Dürer Kert felújított nagytermét. A megnyitón a Recorder is ott volt, így megnézhettük – kicsit a kulisszák mögé is betekintve –, hogy milyen lesz a város legújabb koncert- és partyhelyszíne.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/megnyitott_a_nagyterem_ilyen_lett_az_uj_durer_kert_atado
Megnyitott a nagyterem, ilyen lett az új Dürer Kert!

heavy-brains.jpg

Két éve megnyerte az Öröm a Zene! tehetségkutatót, idén pedig már a második nagylemezével készül a debreceni Heavy Brains, akik a nyolcvanas évek szintipopját megidéző klipdallal debütálnak a Recorderen.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/magyarradar_es_klippremier_heavy_brains_addig_tancol
Nem csak szimplán szintipop – Magyarradar és klippremier! Heavy Brains: Addig táncol

bobe_egyedul_parban.jpg

Politikán veszekszel? Hülye vagy, bazdmeg? Ha egyszer sikeres leszek, építek egy hegyet, amin nyithatunk egy helyet. Kicsit magamat is el-elfelejtem. Ez a gyerek mindig nézelődik, ha nem megy a dolog, kicsit elkenődik. Vidékiek, stresszlabda, egyedül párban. Könnyű lenne, ha nem kéne mindezt most megírni. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/magam_elol_rohanok_egy_akadalypalyan_rec_hu
Magam elől rohanok egy akadálypályán - Rec.hu

pantera-2023_sab9079.jpg

Irdatlan jó bulit csináltak a Pantera néven turnézó Phil Anselmóék a Barba Negrában. Mi a második napon jártunk, ahol a combos besztof mellé olyan fantasztikus hangulatot is kaptunk, hogy azt nemcsak a közönség, de a zenekar is biztosan sokáig fogja emlegetni. A végén pedig olyan ráadás kerekedett, mint a Pantera turnéján még soha.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/ilyen_volt_a_pantera_a_barba_negraban
Brutális és felemelő – Ilyen volt a Pantera a Barba Negrában

stone-sober_1.jpg

Az alternatív-pszichedelikus Stone Sober 2021-ben startolt, Deep Ecstasy című kislemezével. Ezt követően folyamatosan érkeztek a friss anyagok, ám az LP elmaradt. Egészen eddig. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/lemezpremier_stone_sober_sainted_mash
Galaktikus, kedves őrület – Itt a Stone Sober első nagylemeze, a Sainted Mash!

lisztunnep_231017_haniarani_c_aleksandrazaborowska.jpg

Kurtág György egyetlen operájának várva várt magyarországi bemutatója, a 100 éve született Ligeti György darabjait felvonultató zongoramaraton, élvonalbeli jazz- és világzenei előadók, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Végvárak, vitézek című táncjátéka és a fesztivál névadójának töredékben fennmaradt operája – a jegyek már elérhetőek az idén október 11. és 22. között megvalósuló Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál első programjaira.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/06/01/hania_rani_kronos_quartet_es_kurtag_gyorgy_egyetlen_operaja_itt_vannak_a_2023as_liszt_unnep_elso_pro
Hania Rani, Kronos Quartet és Kurtág György egyetlen operája – Itt vannak a 2023-as Liszt Ünnep első programjai
süti beállítások módosítása