Meghalt Jet Black, a Stranglers legendás dobosa

2022.12.09. 15:19, srecorder

jetblack.jpg

Brian John Duffy, vagy ahogy mindenki ismerte, Jet Black 84 éves korában, békésen, a családja körében hunyt el észak-walesi otthonában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/meghalt_jet_black_a_stranglers_legendas_dobosa
Meghalt Jet Black, a Stranglers legendás dobosa

tc-platon.jpg

2023. május 11-én kuriózumnak számító párosítás a Budapest Park színpadán, ugyanis co-headliner koncertet ad Kátai Tamás avantgárd metálzenekara, a Thy Catafalque, és a poszt/art-rockos Platon Karataev.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/legnagyobb_koncertjere_keszul_a_thy_catafalque_es_a_platon_karataev
Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Thy Catafalque és a Platon Karataev

damara.jpg

Egy éve itt, a Recorderen jelent meg a Damara első nagylemeze, a Keresem a helyem, körúti sétákról, pesti éjszakákról és a húszévesek énkereséséről szóló alterpopos számokkal. Februárban pedig már jön is a folytatás, a Fény és Boogie, amit a szorongásokon, pánikbetegségen átsegítő Viszlát vezet fel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dalpremier_damara_viszlat
„Dalok, amik átsegítenek a pánikrohamokon” – Premier! Damara: Viszlát

oiee.jpg

Már első klipjével feltűnést keltett Kocsis Bence a szólóprojektjével, amellyel két éve hozta ki első nagylemezét, a neosoulos, popos, elektronikus dalokból álló, könnyed és szerethető Urban Camouflage-t. Bence azóta is folyamatosan alkot, új dalában pedig törtebb ritmusokkal és a klasszikus dalszerkezettől eltérő formákkal is kísérletezik.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dalpremier_oiee_feat_sena_wata_new_dawn
„Elkapott a Bicep és a törtebb ritmusok világa” – Dalpremier! OIEE feat. Sena: New Dawn

dori_1.jpg

Jövőre érkezik az OHNODY néven alkotó Hegyi Dóri harmadik szólólemeze. Az első egy nagy énekesnő bivalyerős bemutatkozása volt, a második is tele volt bátran személyes, fülbe és bőr alá mászó dalokkal, az új lemez első dala, a Kiazaki pedig azt sugallja, a harmadik is pont ilyen kitárulkozó és erős lesz.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dal-_es_klippremier_ohnody_kiazaki
„Unom a hazugságokat, amiket hallok magamról” – Ohnody-klippremier

balanyi-szilard.jpg

Áprilisban, 13 év után jelent meg Balanyi Szilárd új szólólemeze, a Na, ez az!, amely keserédesen életigenlő dalokban, olyan közreműködőkkel dolgozta fel a billentyűs-dalszerző életének eddigi legnehezebb szakaszát, mint Grecsó Krisztián, Bodor Áron, vagy Szabó T. Anna. A Quimby billentyűsének új klipdala a karácsonyi időszakra született.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dal-_es_klippremier_szilard_korbeer
„A gyerek, aki vagyok, már ugrál, már ragyog” – Dal- és klippremier! SZILÁRD: Körbeér

wide5_43.jpg

Veszélyes vidékre ért a Bermuda: a pesti popduó Szerb Antal rajongva szeretett regényéhez nyúlt inspirációért és tánczenébe csomagolta a nosztalgiát. Ez a kritika először a Recorder magazin 99. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/08/hallgatonaplo_bermuda_utas_es_holdvilag_lemezkritika
Hallgatónapló. Bermuda: Utas és holdvilág (lemezkritika)

psycho_mutants_2022_pamukikriszitia_n_1.jpg

8 év sok egy életben, egy zenekar életében meg rengeteg. A Psycho Mutants utolsó nagylemeze 2014-ben jelent meg, amivel ráadásul látványos sikereket ért el a nemzetközi zenei piacon, a legfontosabb francia lapok írtak róla, rádiós rotációba került, és nemzetközi turné kísérte. A sötét, főképp a pszichedelikus rock és a country határmezsgyéjén mozgó Motherland a zenekar életének fontos következő állomása, ami érett, komplex, mégis az előzőekhez képest letisztultabb és homogénebb világot mutat, benne az elmúlt időszak összes kihívásával, félelmével, indulatával.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/08/dalok_a_kontroll_elveszteserol_es_a_hazatalalasrol_psycho_mutants-lemezpremier
Dalok a kontroll elvesztéséről és a hazatalálásról – Psycho Mutants-lemezpremier

rec100_fb_2000.jpg

Mától a szokásos helyeken (az aktuális terjesztési pontokat itt találod) tudod beszerezni vagy itt házhoz rendelni a 100. Recorder magazint, amelynek címlapjáról a magyar újhullámos hiphop tündöklő csillaga, gyuris néz reánk. Lássuk, mi van még az ingyenes újságban!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/08/megjelent_a_recorder_magazin_100_szama
Megjelent a Recorder magazin 100. száma

parallel_patterns.jpg

Jobb ma egy csárdás, mint holnap egy menüett. Szakítás best-of, kollektív főhajtás az exeim felé. Szexország, vasárnapi bűnök, csontvázháború. Utazás a szívembe, végtelen kristályerdő, különös és bizarr elegy, okos ritmikai játékok. Fekete mezők, fekete zaj. Kiteszem a lemezt, beszedem a cash-t. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/08/a_hatalom_a_hab_alol_a_sort_megissza_rec_hu
A hatalom a hab alól a sört megissza - Rec.hu
süti beállítások módosítása