„Sosem tudhatod, mikor halsz meg, szóval érdemes kiélvezni az időt, ami megadatott” – Simon Bonney (Crime & The City Solution)-interjú

2022.07.05. 17:38, soostamas

3l6a5934_lr.jpg

34 év után újra Budapesten játszott és pazar koncertet adott június végén a Crime & The City Solution, amelynek főnöke, Simon Bonney a Bad Seedsben és a Crime-ban is játszó Mick Harvey-val költözött át a ’80-as évek közepén Európába, hogy előbb a londoni, majd a berlini színtér egyik meghatározó együttesévé váljanak. Szerepeltek a Berlin felett az égben, kiadtak jó pár emlékezetes lemezt, és lenyűgöző az is, hányszor szervezték újjá (sikeresen!) önmagukat. Simon Bonney-val a folyamatos újrakezdésről, a Nick Cave- és Bad Seeds-párhuzamokról, a Wim Wendersszel való sorsfordító munkáról és Mark Lanegan kulcsszerepéről is beszélgettünk A38-as koncertjük előtt.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/simon_bonney_crime_and_the_city_solution_interju
„Sosem tudhatod, mikor halsz meg, szóval érdemes kiélvezni az időt, ami megadatott” – Simon Bonney (Crime & The City Solution)-interjú

tomjones.jpg

„Ez nem különös – énekelte Tom Jones első listavezető slágerében, az It's Not Unusualben 1965-ben. Pedig dehogynem! Hihetetlen, hogy 54 évvel később még ilyen formában láthatjuk fellépni” – írtuk az énekes előző, 2019-es sportarénás koncertjéről. Tom Jones pedig 3 évvel és egy különlegesen jó nagylemezzel később is nagy formában tér most vissza Budapestre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/kedden_tom_jones_az_mvm_dome-ban
Kedden Tom Jones az MVM Dome-ban!

judaspriest.jpg

Július 11-én négy év után újra Budapesten koncerteznek a heavy metal alapító atyái.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/hetfon_judas_priest_a_sportarenaban
Hétfőn Judas Priest a Sportarénában!

zip.jpg

„Olyan klasszik pesti hétvégi nyáréjszaka-szagot akartunk neki adni, amikor minden mindegy és semmi sem szent” – mondja új számáról a zïp, amely igazi korlenyomat is egyben. A jazzes hiphopot játszó zenekar júliusban hozza ki második nagylemezét (Oda), amit a majdnem-címadó Túl és a chilles Ha azon gondolkoznál után a cink bólogatós boombap sztorija vezet fel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/05/_igazi_keselos_boombap_dal-_es_klippremier_zip_cink
„Igazi késelős boombap” – Dal- és klippremier! zïp: cink

tokker.jpg

Töki albuma eseménydús kalandozás a dub és a dubstep határvidékén. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/04/toki_organ_field_lemezkritika
Játszótér súlyos basszusokkal. Töki: Organ Field (lemezkritika)

takeshi_1.jpg

Takeshi az egyik legjobb magyar beatmaker, a klasszikus fajtából. Sajnos jó ideig nem volt igazán aktív, de nemrég szerencsére kiadott egy "recsegős-ropogós, álmatag" lemezt. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/04/takeshi_na_conxypan_lemezkritika
Hová repültök, háromélű kardok? Takeshi: Na’Conxypan (lemezkritika)

dalma.jpg

A Telekom Electronic Beats idei popzenei válogatásán az övé volt az egyik magasan kiugró dal, így nem volt kérdés, hogy Micskei Dalma a Magyarradarunkra is felkerüljön – ráadásul első dala, a deeply klipje is itt debütál.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/03/magyarradar_es_klippremier_dalma
Magyarradar és klippremier: DALMA

wand_kollaps_trepa2022_49.jpg

A parkos és arénás koncertbeszámolók sora után egy hajtűkanyarral most fejest ugrunk az undergroundba, és megnézzük, hogy milyen volt az év egyik legizgalmasabb szubkulturális koncertje, ahol a neofolk és post-industrial különböző irányaiból érkező dán :Of The Wand And The Moon:, a svéd Trepaneringsritualen, az ausztrál Kollaps és a magyar Scivias lépett fel. Nemhogy a fellépőkről nem hallottál, de még a műfajnevek sem ismerősek? Fotógalériával megfejelt beszámolónkban ezeket is körbejárjuk kicsit.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/03/neofolk_vs_post-industrial_ilyen_volt_az_of_the_wand_and_the_moon_az_instantban
Neofolk vs. post-industrial – Ilyen volt az :Of The Wand And The Moon:, a Trepaneringsritualen, a Kollaps és a Scivias az Instantban

wide2_130.jpg

A nyolcvanas években Pécs menedéket biztosított az underground zenészeknek és művészeknek a diktatúra kontrollja elől. Többek között ezért alakulhatott ki a város alternatív-értelmiségi zenei szubkultúrája, ami több volt a punknál. Koszits Attila Pécs Underground ’80 című hiánypótló könyvének ott a helye az ellenkulturális mozgalmak iránt érdeklődők polcain. Ez a cikk először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/02/tobb_mint_punk_pecs_underground
Több mint punk - Pécs Underground ’80

tiah_portre_2.jpg

A maszkos rappercsaj első albumán két arcát mutatja: szexi és magabiztos az első részben, a másodikban viszont lelki problémáival foglalkozik. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/07/02/tiah_bad_bitch_lemezkritika
Legyen a magyar rap végre megint szexi! Tiah: Bad Bitch (lemezkritika)
süti beállítások módosítása