Érzelmi mélységek, színészi magasságok – Elisabeth Moss-portré

2020.02.19. 18:05, Gaines

elisabeth-moss.jpg

Jövő héten kerül a magyar mozikba H. G. Wells klasszikus rémtörténete, A láthatatlan ember új filmváltozata, melynek főszerepében korunk egyik legizgalmasabb színésznőjét, Elisabeth Mosst üdvözölhetjük. Hogy ki is ő? Harcias szolgálólány, öntudatos reklámszakember, konok nyomozó, vagy éppen közveszélyes punkénekesnő. Akármilyen szerepet vállal, sikersorozatban vagy merész független filmben, egész biztos, hogy olyan érzelmi mélységekbe és színészi magasságokba jut el, mint kevesen. Pályakép.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/19/erzelmi_melysegek_szineszi_magassagok_elisabeth_moss-portre
Érzelmi mélységek, színészi magasságok – Elisabeth Moss-portré

mabondawud.jpg

Az afrobeat hazai képviseletében még 2017-ben, alkalmi formációként született meg a The Mabon Dawud Republic a Fela Kutit ünneplő nemzetközi rendezvény, a Felabration első magyar koncertjére. Szerencsére a magyar zenei élet számos fontos zenekarának tagjait ötvöző felállás együtt maradt, 2018-ban kiadtak egy kislemezt, tavaly mini-fesztivált tartottak az A38-on, idén március 2-án pedig jön az első nagylemez. Erről mutatjuk most be a nyitódalt, és egyben ki is faggattuk a csapat billentyűsét, Bognár Szabolcsot. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/19/dalpremier_the_mabon_dawud_republic
Yes, yes, yes, chale! – The Mabon Dawud Republic dalpremier és interjú

recorder_saiid_20200126_055.jpg

Egy éve oszlott fel a legkreatívabb magyar hiphopcsapat, az Akkezdet Phiai, melynek Kottazűr című lemezét számos zenei oldal az elmúlt évtized legjobb magyar albumai közé választotta. A formáció egyik fele, Saiid, azaz Süveg Márk azóta kihozott egy ütős mixtape-et (R.E.P.), átfutotta az életművét a Müpában, és elmondása szerint kicsattan a kreativitástól. Az Akkezdet hőskoráról, megszűnéséről és a védjegyévé vált „beszédhibájáról” is mesél a Recorder magazin 79. számában megjelent interjú bővített változatában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/19/saiid_interju
"Most mintha Márkot látná a közönség, és nem Saiidot"

britawards.png

Tegnap este tartották a BRIT Awards gáláját, Nagy-Britannia legfontosabb zenei díjátadóját. Nagyot nyert az új Ed Sheeran, de nemcsak a bánatos énekes-dalszerző örülhetett, hanem több rapper is, akik ráadásként még az este legemlékezetesebb élő fellépéseit is szállították.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/19/politikai_allasfoglalasoktol_es_james_bondtol_volt_hangos_a_brit_awards
Politikai állásfoglalásoktól és James Bondtól volt hangos a BRIT Awards

A többek között a Kiscsillagban és a Santa Diverben is játszó multiinstrumentalista zenész-dalszerző új és régebbi dalai közül egyaránt szemezget majd.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/19/holnap_este_szesztay_david_es_zenekara_az_ujpesti_rendezvenyterben
Holnap este Szesztay Dávid és zenekara az UP Újpesti Rendezvénytérben!

useme_line_up_photo_credit_koo_sz_mila_n.jpg

USEME szupergrup 2015-ben adott először életjelet magáról, 2016-ban mutatta meg első nagylemezét, egy évre rá Szélesvásznú ég címmel a második LP, idén március elsején pedig jön a harmadik. Az album nyitódala, a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a Semmibe most debütál. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/dalpremier_useme_mindenbol_a_semmibe
Dalpremier! USEME: Mindenből a semmibe

ozzy-osbourne.jpg

Ozzy Osbourne idén május végétől július végéig az Egyesült Államokban turnézott volna, ám bejelentette, hogy a teljes turnét lefújja, mert Svájcba utazik, hogy kezeltesse a Parkinson-kórját.

tovább →
Címkék: ozzy osbourne
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/ozzy_osbourne_egeszsegugyi_okokbol_lemondta_eszak-amerikai_turnejat
Ozzy Osbourne egészségügyi okokból lemondta észak-amerikai turnéját

A hatvanas évek meghetvenesítése egy olyan fiatal tánczenekarral, amelynek tagjai már az n-edik retróhullám idején születtek, mégis erőlködéstől mentesen és magabiztosan játsszák a beat pop-rockot.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/penteken_carson_coma_a_durer_kertben
Pénteken Carson Coma a Dürer Kertben!

weatherall_1.jpg

Hétfő reggel 56 éves korában, tüdőembóliában elhunyt Andrew Weatherall, a brit elektronikus tánczene ikonikus figurája – írta meg a BBC.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/elhunyt_andrew_weatherall_brit_dj_es_producer
Elhunyt Andrew Weatherall, brit DJ és producer

seen4_band_photo_1.jpg

A SeeN zenekar múlt héten mutatta meg nekünk új, szám szerint negyedik nagylemezük első beharangozó dalát, a Jancsi és Juliskát újragondoló Johnny, Julie and the Wolf című szerzeményt. Az underground rock ötösfogat most még egy előfutárt prezentál a héten érkező LP-ről, íme a zenekar új arcát mutató Bone Crushing Evil Chain.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/dalpremier_seen_bone_crushing_evil_chain
Szakítás utáni amőbalét – Dalpremier! SeeN: Bone Crushing Evil Chain