Parquet Courts: Wide Awake! (lemezkritika)

2018.07.15. 07:29, rerecorder

parquet-courts.jpg

A Parquet Courts 2013-ban robbant be 2012-es kimagasló albumával, majd azóta sem hibázott: a 2014-es Sunbathing Animals és a 2016-os Human Performance után az idai album is jó lett.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/15/parquet_courts_wide_awake_lemezkritika
Parquet Courts: Wide Awake! (lemezkritika)

father-john-misty.jpg

Father John Misty eredetileg J. Tillmanként adta ki szólólemezeit, de miután kiszállt a Fleet Foxesből átkeresztelkedett és sorban jelentette meg kiválónál kiválóbb albumait. A 2012-es Fear Fun, a 2015-ös, áttörést meghozó I Love You, Honeybear és a 2017-es Pure Comedy után itt a negyedik Atyaként jegyzett LP, aminek turnéja ráadásul végre eljut Magyarországra is!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/14/father_john_misty_god_s_favorite_customer_lemezkritika
Father John Misty: God’s Favorite Customer (lemezkritika)

gal8pbs.jpg

A Szibériában született Jegor Letov (Егор Летов) és fő zenekara a Grazsdanszkaja Oborona (Гражданская Оборона) nemcsak az egyik legjobb popzenei sztori, aminek ugyanúgy ott a helye a nyugati kulturkánonban, ahogy mondjuk Tolsztojnak, de történetük mentén végigkövethető az orosz alternatív kultúra alakulása is az afgán háború keltette kiábrándultságtól a Putyin-korszak nihiljéig. Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt megjelent 63. Recorder magazin Oroszország és pop fókusztémájában a nagy poprocktörténeti áttekintés és a helyi informátor tippjei (interjúnk Kozlov Sándorral, a Magyar Kulturális Központ kulturális attaséjával) után az aktuális orosz színtereket mutattuk be, a sorozat zárásaként pedig Jegor Letov, a talán legfontosabb orosz zenész életművét.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/14/a_tortenelemkonyvbe_irt_legszebb_vers_jegor_letov_tortenete
A történelemkönyvbe írt legszebb vers – Jegor Letov története

xofestival.jpg

2017-ben nagy port kavart, amikor a Ja Rule és Migos koncertjeivel reklámozott, prémium kategóriásként eladott, bahamai Fyre Festivalon a helyszínre érkezőket kritikán aluli körülmények, ócska sátrak és hideg szendvicsek fogadták. A szervezője idén márciusban bűnösnek vallotta magát a bíróságon sikkasztás vádjában, ám úgy tűnik, más csalók is vérszemet kaptak. Az XO Music Festival ezen a hétvégén nyitotta volna meg kapuit, a fesztivál helyszíne azonban váratlanul lemondta az eseményt, amely körül erősen bűzlik minden.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/14/ujabb_kamufesztival_bukott_le_a_tavalyi_fiasko_utan
Újabb kamufesztivál bukott le a tavalyi fiaskó után

A hazai fesztiválkínálat évek óta igen űrű és sokféle igényt kielégít. Kicsi, közepes, giga, rétegműfajokat lefedő, nagy sztárokat színpadra állító, az ország minden régióját beborító – minden hétvégén van hová menni. De segítünk a vakáció tervezésében, itt van a húsz legjobb, legfontosabb feszt, plusz még több mint féltucatnyi másik. Cikksorozatunk következő részében Magyarország legnagyobb fesztiválja, az egyhetes Sziget.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/szezon_a_nyar_magyar_fesztivaljai_13_resz_sziget
SzezOn – A nyár magyar fesztiváljai (13. rész: Sziget)

lump-laura-marling.jpg

Laura Marling tíz év alatt hat kiváló szólólemezt készített, de olyan jókat, hogy az amúgy is közeli inspiráló, Joni Mitchell szintje sem távoli párhuzam vele kapcsoltban. Most itt a hetedik, az eddigi életműtől leginkább eltérő LP, amit az experipop Tunngból ismert Mike Lindsay-vel készített.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/lump_lump_lemezkritika
LUMP: LUMP (lemezkritika)

intimate.jpg

(x) Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt koncertezett az Intimate Stranger az Akácfa utcai ROBOTban, most pedig idei európai turnéjuk első állomásaként térnek vissza budapesti törzshelyükre. A magyar közönség ismét ízelítőt kaphat a chilei és horvát-angol tagokból álló zenekar posztpunk és dreampop hatásokat elegyítő hangzásából, amely Tom Robinson (BBC 6) szerint „egyszerre karakán, szemérmetlen, nyugodt és éteri, gyönyörű vokállal – kiegyensúlyozott hangzás, amelyet nehéz megvalósítani”.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/intimate_stranger_holnap_este_izgalmas_angol-chilei_posztpunk_a_robotban
Intimate Stranger: holnap este izgalmas angol-chilei posztpunk a ROBOTban

mokep.jpg

Az idei Sziget fellépőinek névsorában helyet kapott a , és sokáig úgy tűnt, hogy a vagány elektropop-művész még mindig csak a debütalbuma anyagára támaszkodhat. Négy év után viszont idén végre megjelenik a várva várt második stúdiólemez, Forever Neverland címmel.

tovább →
Címkék: mo
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/nem_kell_tovabb_varni_meg_iden_kijon_az_uj_m_-lemez
Nem kell tovább várni, még idén kijön az új MØ-lemez

f1390011_legyen.jpg

A fotós, aki szinte minden magyar popzenészt barátjaként kattintott le a hatvanas-hetvenes években, ráadásul a színfalak mögé is betekinthetett, sőt, az Omegának bizonyos korszakában nemhivatalos „hatodik tagja” volt. Kóborék Szexapó címmel írtak dalt Hendrei Tiborról, a Bergendy szintén róla énekel a Vén hobó című felvételen. A 2002-ben elhunyt fotós a magyar rock aranykorának egyik legkülönlegesebb figurája volt, mindenki jó szívvel emlékszik rá, miközben több ezer fotót, fényképeinek döntő részét mégis elkobozta tőle a rendőrség a nyolcvanas években. A fennmaradt képekből is tisztán látszik: kimagasló tehetség volt. A 63. Recorder magazinban megjelent Fotórecorder cikk következik, még több fényképpel! (Nyitóképen Hendrei Tibor második feleségével, Évával, a képet fia, Tibor készítette 1976-ban.)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/szexapo_fantasztikus_fotoi_hendrei_tibor_fotorecorder
Szexapó fantasztikus fotói – Hendrei Tibor (Fotórecorder 14.)

jeff_mills.jpg

Jeff Mills detroiti techno-ikon lépett már fel az Óbudai Danubia Zenekarral, interjút is készítettünk vele arról, hogy technósítható-e a komolyzene. Ma este szabadtéren élvezhetjük Mills válaszát az előbbi kérdésre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/07/13/ma_este_jeff_mills_a_margitszigeti_szabadteri_szinpadon
Ma este Jeff Mills a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!