"Mindig azt akarom érezni, hogy most kezdődik valami" - Varga Zsuzsa a Recorder első podcastjában

2021.06.20. 10:27, vferi

wide2_19.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, mi történt velük az után, karrierjük hullámvasútján. Az első adás vendége Varga Zsuzsa, a Venus együttes egykori énekesnője, aki nemrég adta ki új dalát Legszebb rémálmom címmel. Keresd az adást a Spotifyon vagy más ismert podcasthallgató appekben!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/20/_mindig_azt_akarom_erezni_hogy_most_kezdodik_valami_varga_zsuzsa_a_recorder_elso_podcastjaban
"Mindig azt akarom érezni, hogy most kezdődik valami" - Varga Zsuzsa a Recorder első podcastjában

wide_8.jpg

A zenészpár sajátos felfogásban és hangszereléssel adja elő régi kedvenceiket Pilisborosjenőn, de saját szerzeményeik is megszólalnak majd.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/19/ma_este_nemeth_juci_es_g_szabo_hunor_a_szelavi_fesztivalon
Ma este Németh Juci és G. Szabó Hunor a Szeláví! Fesztiválon

pulzusimpulzusok.jpg

Végre újra megnyílt a Trafó, és az átépített térben egy különleges installáció fogadja a látogatókat. Ritmikusan mozgó ingák, a nézők helyzetére reagáló vetített kép, péntek este ráadásul quadro improvizatív koncert, ami az ingákat mozgató motorok hangjából indul ki. Az alkotókkal beszélgettünk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/18/_a_terbeli_vizualis_es_zenei_alkotasok_osszeernek_osszeolvadnak_tucsany_villo-_es_bolcso_balint-inte
„A térbeli vizuális és zenei alkotások összeérnek, összeolvadnak” – Turcsány Villő- és Bolcsó Bálint-interjú

chokecity_650.jpg

Négyszámos lemezzel jelentkezik a két hete a semmiből feltűnő, de egyáltalán nem előzmények nélküli budapesti Choke City. A Bandcampen önmagát az "alternative", a "dark pop" és a "post-punk" címkékkel illető zenekar mind a négy tagját ismerhetik már azok, akik nyomon követték a hazai underground rockszíntér elmúlt egy-két évtizedének változásait, ugyanakkor úgy tűnik, ez a formáció a 80-as évek és a The Cure-iskola által inspirált zenéjével mindegyikük munkásságába új színt hoz. Premier a Recorderen: itt hallható egészben az új EP és mutatjuk a debütáló videoklipet is. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/18/lemezpremier_choke_city_choke_city_ep
Lemezpremier! Choke City: Choke City EP

wide2_18.jpg

Huszonhét évesen, közgazdász diplomával és félprofi focikarrierrel a háta mögött kezdte publikálni rapszámait. Bitang jó flow-jával, agyas szövegeivel kapásból egyéni hangot ütött meg az újhullámos rapben, amire csak ráerősítettek vizuális partnere, a Kriminal Beats-alapító Miki357 szocio-glam klipjei. Június 11-én hozta ki első mixtape-jét, a comic sinst (kritikánk), az elmúlt évek egyik legerősebb debütálását a hazai hiphopban. Szorongásairól, Hofi Gézához fűződő viszonyáról és a posztmodern zeneipar kihívásairól is a szövegeiből ismert drasztikus őszinteséggel vallott Schwarcz Ádám, alias Beton.Hofi, aki június 18-án élőben előadja a comic sins dalait az Akvárium Klubban. Ez a cikk a Recorder magazin 85. számában megjelent interjú bővített változata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/18/_engem_a_mondatok_erdekelnek_nem_a_rimek_beton_hofi-interju
„Engem a mondatok érdekelnek, nem a rímek” – Beton.Hofi-interjú

middlemist_red.jpg

Rögtön két nagy koncerttel is felavatják a frissen nyílt szabadtéri szórakozóhelyet Kőbányán: pénteken a Middlemist Red lép fel, szombaton a Fran Palermo. A védettségi igazolványt ne hagyd otthon!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/18/penteken_middlemist_red_szombaton_fran_palermo_a_monyo-ban
Pénteken Middlemist Red, szombaton Fran Palermo a MONYO-ban

mayberian_rekult_2.jpg

Zakatol a balatoni nyár. Füstben úszó nyáresték, sok homályos kép. Tehetetlenségtől megdühödöttek seregét neveli az ország. A három orvlövész úgyis eltalál: élet, munka, halál. Nyitva hagytad az ajtót, egy csomó minden elszökhet. Veterán orángutánok, építőiparban használatos technológia, gitár helyett basszus. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/17/ha_a_dob_meg_a_basszus_szol_rogton_megyek_rec_hu
Ha a dob meg a basszus szól, rögtön megyek - Rec.hu

header_67.jpg

Mától a szokásos és sok új helyen (az aktuális terjesztési pontokat itt találod) tudod beszerezni vagy itt házhoz rendelni a 85. Recorder magazint, amelynek címlapján az első mixtape-jével berobbanó Beton.Hofi látható, akiről maga Miki357 lőtte ezt az ikonikus, piros pulcsis fotót. Nézzük, mi van az ingyenes újságban!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/17/megjelent_a_recorder_magazin_85_szama
Megjelent a Recorder magazin 85. száma

header_66.jpg

Áprilisban volt 30 éve, hogy a New York Dolls egykori gitárosa, a rocktörténet egyik legsúlyosabb figurája utoljára szúrta karjába a tűt. Dalai ma is helyt állnak magukért. Ez a cikk először a Recorder magazin 84. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/06/16/a_halalsor_hangja_johnny_thunders_elete_es_dalai
A halálsor hangja - Johnny Thunders élete és dalai

REC085

2021.06.16. 10:45, vferi

rec085_cover.jpg

Fotó: Miki357
Helyszín: Picturepool Studios
Stylist: Kuslits Máté
Smink: Kovács Viktória
Külön köszönet: Footshop Budapest

A friss Recorder magazint keresd június 17-től a budapesti terjesztési pontokon!

https://recorder.blog.hu/2021/06/16/rec085
REC085
süti beállítások módosítása