Magyarradar - MADDOW

2021.05.15. 20:00, Recorder.hu

maddow_650.jpg

A budapesti MADDOW a magyar elektronikus tánczene egyik legkelendőbb exportcikke manapság; lemezeit Diplótól David Guettáig a műfaj legnépszerűbb dj-i pörgetik és Hardwelltől Tiëstoig a legismertebb producerek labeljei gondozzák. A barátnője, a szintén producer Manela énekével felvett első dala tavaly a dj-k által 66. legtöbbször játszott szám lett a világon, friss, 2021. áprilisi EP-je pedig már Don Diablo Hexagon kiadójánál jelent meg. Éppen ideje, hogy a globálisan már közkedvelt, de itthon még kevésbé ismert house-ász bemutatkozzon a Recorder Magyarradarján is. 

tovább →
Címkék: maddow magyarradar
https://recorder.blog.hu/2021/05/15/magyarradar_maddow
Magyarradar - MADDOW

keknyul_thatdance_650.jpg

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl 2015 óta először jelentkezik új videoklippel, amely a That Dance című dalukhoz készült. A zenekar védjegyének számító Hammond-heavy és fúvósokban gazdag hangzásra épülő, dinamikus szám ütős videóját itt, a Recorderen lehet először megnézni.  

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/15/keknyul_premier
"Elképesztően magasztos, rettentő szórakoztató" - Klippremier! Kéknyúl: That Dance

img_5890_1.jpg
Formabontó, nemcsak népzenészeknek szóló pályázatot írt ki tavaly az NKA-n belül a hazai népzenei kultúra megőrzéséért és fejlesztéséért dolgozó Halmos Béla Program. Liber Endre, a Program Kollégiumának vezetője és Fazekas Anna, a Programiroda vezetője nyilatkozott a sikeresnek ígérkező kísérlet hátteréről és várható eredményeiről.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/15/_mind_a_nepzeneben_gyokereznek_majd_uj_szerzemenyekkel_keszulnek_a_halmos_bela_program_alkotoi_palya
„Mind a népzenében gyökereznek majd” - Új szerzeményekkel készülnek a Halmos Béla Program alkotói pályázatának nyertesei

garpo.jpg

Zságer Balázs Free Sequence kiadója a techno kísérletező oldalára fókuszál. Itt jelent meg a hazai dubtechno színtér egyik jól ismert szereplője, Garpo új EP-je.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/14/a_dubtechno_melyebb_retegei_garpo_ep-premier
A dubtechno mélyebb rétegei - Garpo EP-premier

vacsorazsuzsival_650.jpg

Szegeden alakult a 2010-es évek elején a Vacsora Zsuzsival zenekar, és Szegeden is búcsúzik, nem tudni pontosan, mikor – amint a körülmények megengedik, hogy egy rendes koncertet szervezzenek. Fakan Csaba (gitár), Fazekas Gábor (ének, gitár, szintik), Mozsár Mátyás (vokál, dob) és Kardos Gergely (basszus) úgy döntöttek, hogy addig is kiadnak még az évek alatt felvett dalok közül ötöt, az először itt és most meghallgatható Talán nincs baj EP-n. Őszinte öninterjú, making of-videó és lemezpremier egyben a Recorderen. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/13/_kicsi_ketsegek_nagy_lelegzetvetelek_ep-premier_vacsora_zsuzsival_talan_nincs_baj
"Kicsi kétségek, nagy lélegzetvételek" - EP-premier! Vacsora Zsuzsival: Talán nincs baj

ricsardgir_bible_of_the_artfart.jpg

Summer = No Fun. Majdnemországban élünk és meghalunk. Addig feszítjük a húrt, amíg csak tudjuk! Lemegyünk a próbaterembe, bekúrunk és zúzunk. Hazárd szénatomok közt lazán ellambadáznék. Másvilági, egyedi és törékeny. Kanadai vámpírok a Terézvárosban; seregély jungle; mocskos, fülledt, ropogós techno; szellemjárta garage. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/13/szobadiszko_nem_tul_franko_rec_hu
Szobadiszkó nem túl frankó - Rec.hu

sinco_blend21_210408_012.jpg
Több száz magyar filmes és zenész folytatta a párbeszédet az idei BLEND-en, amelyet a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Hangfoglaló Program hívott életre még 2020-ban. A két iparág szereplőit közös platformra gyűjtő esemény idén online formában zajlott.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/12/blend_2021_ahol_a_film_es_a_zene_talalkozott
BLEND 2021: Ahol a film és a zene találkozott

benleavez_one_650.jpg

Ugyan Ben Leavez már 2017 óta ad ki zenéket, Csontos Bence "indie electronica" projektje az elmúlt egy évben pörgött fel igazán. Olyan előadókkal kollaborált, mint a Platon Karataev, a TÖRZS vagy Kolibri, egy trackje ott volt a Telekom Electronic Beats 2020-as válogatáslemezén, és nemrég felkerült a mi Magyarradarunkra is. Idei második megjelenése, a Vass Viki közreműködésével készült One pedig itt és most kerül nyilvánosságra - újabb premier a Recorderen. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/11/_sci-fi_melankolia_dalpremier_ben_leavez_one
"Sci-fi melankólia" - Dalpremier! Ben Leavez: One

wide1_17.jpg

Semmi nem tud úgy feldobni egy filmjelenetet, mint egy jól eltalált zeneszám. BETÉTDAL című cikksorozatunkban a legmenőbb magyar rendezőktől kérdezzük meg, hogy ők melyik filmes zenehasználattól lesznek libabőrösek, illetve melyik az a dal, amit mindenképpen szeretnének belerakni egy filmjükbe. Ezúttal Csuja Lászlót kérdeztük, aki egy vidéki kemping teljes vendégseregével elénekeltette az Ocho Macho Jó nekemjét a Virágvölgy című filmjében.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/11/betetdal_csuja_laszlo-elegedett_vigyorral_neztem_szembe_a_bugyikkal
Betétdal05: "Elégedett vigyorral néztem szembe a bugyikkal" - Csuja László

napfonat_650.jpg

A Napfonat kvintett Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter és Tóth Orsi 2018-ban alakult a cappella együttese vagy ahogyan ők fogalmaznak: "öt szabad hang polifonikus összefonódása, amely ütőhangszerekkel kiegészítve, együtt valami többet, nagyobbat alkot." Az eredeti formáció első albuma saját szerzemények és népdalfeldolgozások különleges, egyedi elegye, fájdalmakról és örömökről, félelmekről és vágyakról mesél. Albumpremier és dalonkénti kommentár a Recorderen: itt a Napfonat első lemeze, a Szól a világ!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/05/10/albumpremier_napfonat_szol_a_vilag
"Bársonyos, kacér, bátor harmóniák" - Albumpremier! Napfonat: Szól a világ
süti beállítások módosítása