Led Zeppelin 50! születésnapi koncert szombaton a Muzikumban.

2018.11.16. 12:46, Recorder.hu

muzikum_ledzep50_650.jpg

(X) A Led Zeppelin egyike a könnyűzene legsikeresebb és legelismertebb együtteseinek. Világszerte mintegy 200 millió albumot adtak el. Sokan az első heavy metal együttesnek is tartják. A hazai tribute-zenekar, a Lead Zeppelin a Led Zeppelin első albumának megjelenésének ötvenedik évfordulóját ünnepli szombat este a Muzikumban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/led_zeppelin_50_szuletesnapi_koncert_szombaton_a_muzikumban
Led Zeppelin 50! születésnapi koncert szombaton a Muzikumban.

demdike_stare.jpg 

Szétszedett és összerakott (már-nem-is-)táncos ritmusok, apróra vágott minták, fenyegető zajok: a Demdike Stare a dekonstruált klubzenére alkalmazza, amit a horrorzenékből tanult, de nem feledkezik meg a játékosságról sem. Szombaton a Trafóban lépnek fel, mi meg most új lemezükről írunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/demdike_stare_passion_lemezkritika
Demdike Stare: Passion (lemezkritika)

stardust.jpg

A Recorder friss, 66. lapszámának fókusztémájával 1998-ra csévéltünk vissza. Évösszefoglalónk kronologikus idővonala után két részben vizsgáltuk 1998 popzenei trendjeit (1. rész: pop és rock, aztán 2. rész: hiphop/r&b és elektronikus tánczene), majd hazai történéseit, aztán listáztuk 1998 legjobb albumait, bemutattuk a szerkesztőség tagjainak személyes kedvenc 1998-as LP-it is és az év mainstream slágereit: a menőket és a cikiket. A stáb személyes kedvenc 1998-as dalaival zárjuk a fókusztémát.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/music_sounds_better_with_you_kedvenc_1998-as_dalaink
Music Sounds Better With You – Kedvenc 1998-as dalaink

zeneejszakaja2018_650.jpg

Beatles és Bartók? Star Wars és Satie? Joplin és Jobim? November 17-én éjszaka a legnagyobb nevek randevúznak a pesti bulinegyed legjobb helyein.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/kis_eji_zene_az_ma_mar_nem_eleg_szombat_ejjel_az_egesz_varost_elboritja_a_zene
Kis éji zene? Az ma már nem elég: szombat éjjel egész Budapestet elborítja a zene!

nemeth_robert_pokember.jpg

Életközeli, laza indie slágerek, giccsmentes pozitívumok, váratlan ritmusok egy nyári viharban, epikus pingpongcsata. Egész elviselhető apokalipszis, alig látszó halál. Lazulj le szépen, és ollézz velünk! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/de_tenyleg_most_nem_szexualis_ertelemben_rec_hu
De tényleg most nem szexuális értelemben - Rec.hu

flightoftheconchords-suits-dancing.jpg

Horváth Renátó (BuSH, Eastaste) itt mesélte el részletesen, hogyan kerülnek a zenék a sorozatokba, mennyi pénz van erre, kik döntenek milyen szempontok alapján stb. Most pedig a tíz kedvenc jelenetét osztja meg, amelyekben különösen jól működik a felhasznált popsláger. Spirituális ébredés, szex és apokalipszis!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/top_10_a_legjobban_hasznalt_zenek_sorozatokban_horvath_renato_szerint
Top 10: a legjobban használt zenék sorozatokban Horváth Renátó szerint

chemical.jpg

A Chemical Brothersnek számtalan pompás klipet köszönhettünk az évek során, például ezt a ravasz vonatosat Michel Gondrytól, vagy ezt az izgalmas tornászosat Spike Jonze-tól. Az angol duó új kislemezdalához, a Free Yourselfhoz készített robotos videó pedig úgy aranyos, hogy közben hátborzongató.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/a_robotok_lazadasa_diszkopartival_kezdodik
A robotok lázadása diszkópartival kezdődik

morricone_1.jpg

Jelenleg itt tart az elmúlt napok furcsa nyilatkozatháborúja, de ki tudja, tartogat-e még újabb fordulatokat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ennio_morricone_kretennek_titulalta_quentin_tarantinot_aztan_megsem_aztan_megis_aztan_megsem
Ennio Morricone kreténnek titulálta Quentin Tarantinót, aztán mégsem, aztán mégis, aztán mégsem

fatherjohnmisty_650.jpg

Josh Tillman, a Fleet Foxes exdobosa alighanem a legtehetségesebb popzenészek egyike, akit mostanában láthatunk. Nyilván nem érdemes kihagyni a budapesti fellépését, ami az új, God's Favourite Costumer címmel megjelent albuma köré épül. A sokadik lemez után a Father John Misty produkcióval befutó Tillman azt bizonyította be, hogy ma is lehet aktuális, érzékeny témákról jó, sőt karakteres popzenét írni. Az meg csak a ráadás, hogy ehhez okos irónia, sokszor önirónia társul. Hozzájön még, hogy Tillman élő koncerteken nagyon erős, és híres karizmáját végre itthon is élőben mérhetjük le a Müpában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ma_este_father_john_misty_a_mupaban
Ma este Father John Misty a Müpában!

rec067_telekom1_650_1.jpg

A Most Generáció a Telekom lokális kreatív márkaplatformja. A Most Generációhoz bárki csatlakozhat, aki megérti, hogy a digitális eszközök képesek az életében pozitív fordulatot hozni, aki meglátja a digitalizációban a lehetőségeket. A Telekom Electronic Beats kreativitásával és stílusformáló tartalmaival megtestesíti a leginkább divatformáló réteg, a 18 és 34 év közötti városi fiatalok életstílusát. Ez a csoport a legnyitottabb az innovációkra, ők azok, akik elsőként váltak a Most Generáció tagjaivá. Telekom-interjú Szabó Béla márka- és lakossági kommunikációs igazgatóval.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/telekom_electronic_beats_valami_szokatlant_csempeszni_a_mindennapokba
Telekom Electronic Beats. Valami szokatlant csempészni a mindennapokba.