A Warner Music Group lemezszerződést kötött egy algoritmussal

2019.03.24. 11:48, Gaines

endel.png

A német Endel, ami egy hangulatok és külső körülmények alapján személyre szabott zenéket gyártó alkalmazás, húsz albumot fog megjelentetni, ötöt már meg is hallgathatunk. A fejlesztők állítják, hogy ezzel nem a zenészek kenyerét akarják elvenni, de persze a főgonosz is ezt mondaná egy sci-fi disztópiában. Résen kell lennünk!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/24/a_warner_music_group_lemezszerzodest_kotott_egy_algoritmussal
A Warner Music Group lemezszerződést kötött egy algoritmussal

dobo_kata.jpg

Az utóbbi 30 év két legsikeresebb magyar filmjének (A miniszter félrelép, Szabadság, szerelem) a főszereplője volt, egy jó pár évig tartó hullámvölgy után kemény munkával küzdötte fel magát újra a csúcsra. 44 évesen megrendezte első filmjét, a Kölcsönlakás című vígjátékot, amire tíz nap alatt több mint 100 ezren váltottak mozijegyet. Bizonytalanságról, nehézségekről, negatív kritikákról, a lányáról és Andy Vajnáról is beszélgettünk Dobó Katával. Az interjú a 70. Recorder magazin Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/24/filmrecorder_valami_atkattant_bennem_dobo_kata-interju
Filmrecorder. „Valami átkattant bennem” - Dobó Kata-interjú


rec069_peter_hedlund_650.jpg
„Kell ott lennie valaminek az ivóvízben”, szokták kicsit idétlen fordulattal mondogatni, ha valami jóság látszólag megmagyarázhatatlan sűrűséggel fordul elő egy adott helyen. Focista Brazíliában, operaénekes Olaszországban, atomtudós a fasori gimnáziumban, slágergyár Svédországban. A zene ivóvízének nyugodtan tekinthetjük a népzenét (mint mindennek az alapanyaga, tiszta, mindenki számára elérhető, kevéssé kommercializált és ősi), így a svéd popzenei világuralmat is érdemes lehet a népzene felől megvizsgálni. Mi van a tehát a svéd ivóvízben? Weyer Balázs cikke a svéd népzenéről a Recorder magazin 69. lapszámából

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/23/svedorszag_vilagzeneje_a_nyckelharpa_nepe
Svédország világzenéje – A nyckelharpa népe

szandai_1.jpg

(X) A párizsi szabadság szele libben be április 16-án a Budapesti Tavaszi Fesztiválra. A világ négy különböző pontjáról származó, de Franciaországban egymásra talált jazz-zenészek alkotta Szandai Mátyás Quartet sokféle kulturális hagyományt ötvöz zenéjében. A kvartett élén a nyolc éve Párizsban élő Szandai Mátyás bőgős áll, aki legújabb lemezének sokszínű, igényes anyagát mutatja be formációjával. A még meg sem jelent albumról itt, a Recorderen mutatunk be először három felvételt a BMC Records lemezkiadó jóvoltából. (Nyitófotó: Csendes Krisztina.)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/22/budapestrol_budapestre_parizson_at_szandai_matyas_quartet_a_budapesti_tavaszi_fesztivalon
Budapestről Budapestre, Párizson át – Szandai Mátyás Quartet a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

bloodyouth_650.jpg

Brit srácok szombaton este a bulinegyedben? Kemény lesz, de nem úgy, ahogy gondolnád.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/22/ezek_az_angol_hardcore-arcok_egeszen_budapestig_mereszkednek_de_nem_legenybucsuzni_jonnek
Ezek az angol hardcore-arcok egészen Budapestig merészkednek. De nem legénybúcsúzni jönnek.

guy.png

Belga rapper szembesít minket a képmutatásunkkal. Meg Hitlerrel, Istennel és orgiákkal.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/22/18_ha_van_mellbimbo_nem_szamit_az_eroszak
18+ Ha van mellbimbó, nem számít az erőszak

tameimpala_5.jpg

Aki arra számított, hogy a Tame Impala visszakanyarodik a psych-gitárzene felé, az talán szomorú lesz. De ne bánkódjon, inkább sodortassa magát az új dallal a diszkóparkettre.

tovább →
Címkék: tame impala
https://recorder.blog.hu/2019/03/22/megerte_negy_evet_varni_az_uj_tame_impala-szamra
Megérte négy évet várni az új Tame Impala-számra

weezer2019_650.jpg
Balázs Konrád többek között azért alapított zenekart, mert az MTV klipműsoraiban beköszönt egy-egy Weezer-videó. A Twentees azóta már harmadik nagylemezénél tart, a március 4-én megjelent Balkon egy kiváló gitárpopalbum a huszonéveseket foglalkoztató kérdésekről, rajta egy KFT-feldolgozással, a Fantasztikus lánnyal. Koncerten pedig március 8-án láthattuk őket legutóbb az A38-on a Konyha előtt. Konrád gyorsan lecsapott a Weezer március elején megjelent Black Albumára, hogy a Recorder magazin 70. lapszámába megírja, milyennek találja.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/22/igy_erzed_magad_a_sotetben_ha_van_humorod_balazs_konrad_twentees_ajanlja_a_weezer_uj_nagylemezet
Így érzed magad a sötétben, ha van humorod – Balázs Konrád (Twentees) ajánlja a Weezer új nagylemezét

btwxt_01_1.jpg

A Betwixt pécsi underground dj-kollektívát kereken egy éve mutattuk be, amikor negyedik születésnapjuk alkalmából válogatáslemezt jelentettek meg. Azóta kiadták a Collect All And Save három számos EP-jét, és szerencsére nem kell újabb négy évet várnunk a következő válogatásra. Az ötödik születésnapra érkezik a Yellow, mely a kortárs elektronikus zenék minél tágabb spektrumát felvonultatva szemlélteti a csapat esszenciáját. Future beats, búgó technó, brit klasszikusok ihlette számok: lemezpremier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/21/diszkogomb_nelkul_nem_elet_az_elet_albumpremier_betwixt_yellow
Diszkógömb nélkül nem élet az élet – Albumpremier! Betwixt: Yellow

bach2.png

Johann Sebastian Bach születésének megünneplése alkalmából a mai Google Doodle-ben az általunk szerzett rövid dallamra maga a barokk zeneszerző fog harmóniákat gyártani. A ráadás csavar: ez az első mesterséges intelligencia által vezérelt Doodle.

tovább →
Címkék: google bach
https://recorder.blog.hu/2019/03/21/szerezz_barokk_zenet_bachhal_a_google-on
Szerezz barokk zenét Bachhal a Google-ön!