Kis éji zene? Az ma már nem elég: szombat éjjel egész Budapestet elborítja a zene!

2018.11.15. 21:00, Recorder.hu

zeneejszakaja2018_650.jpg

Beatles és Bartók? Star Wars és Satie? Joplin és Jobim? November 17-én éjszaka a legnagyobb nevek randevúznak a pesti bulinegyed legjobb helyein. Ha nem hallottad még a Hey Jude-ot kürtön, harsonán és tubán, ha nem hiszed el, hogy egy egész romkocsmát el tud csendesíteni egy lány egy szál fuvolával, ha azt gondolod, hogy otthon vagy a zenében, mégsem tudod, mi fán terem a virginál, ott a helyed a tavaly már nagy sikert aratott A zene éjszakája valamelyik idei programján. És tudod, mi a jó még ebben a minifesztiválban (azon túl, hogy minden koncertje ingyenes)? Az, hogy nem kell máshová menned, mint ahová amúgy is indulnál szombat este: a város legismertebb klubjaiba, kávézóiba, kocsmáiba és éttermeibe települ be egy-egy pop-up klasszikus zenekar, duó vagy éppen szólista, hogy szokatlan környezetben szokatlan repertoárral szokatlan élményben részesítse a szórakozni vágyókat. Most szombaton tehát irány A Zene Éjszakája  a nyolc helyszín részletes időbeosztása este 6-tól kb. éjfélig, külön-külön Facebook-eseményekkel alább olvasható.  

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/kis_eji_zene_az_ma_mar_nem_eleg_szombat_ejjel_az_egesz_varost_elboritja_a_zene
Kis éji zene? Az ma már nem elég: szombat éjjel egész Budapestet elborítja a zene!

nemeth_robert_pokember.jpg

Életközeli, laza indie slágerek, giccsmentes pozitívumok, váratlan ritmusok egy nyári viharban, epikus pingpongcsata. Egész elviselhető apokalipszis, alig látszó halál. Lazulj le szépen, és ollézz velünk! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/de_tenyleg_most_nem_szexualis_ertelemben_rec_hu
De tényleg most nem szexuális értelemben - Rec.hu

flightoftheconchords-suits-dancing.jpg

Horváth Renátó (BuSH, Eastaste) itt mesélte el részletesen, hogyan kerülnek a zenék a sorozatokba, mennyi pénz van erre, kik döntenek milyen szempontok alapján stb. Most pedig a tíz kedvenc jelenetét osztja meg, amelyekben különösen jól működik a felhasznált popsláger. Spirituális ébredés, szex és apokalipszis!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/top_10_a_legjobban_hasznalt_zenek_sorozatokban_horvath_renato_szerint
Top 10: a legjobban használt zenék sorozatokban Horváth Renátó szerint

chemical.jpg

A Chemical Brothersnek számtalan pompás klipet köszönhettünk az évek során, például ezt a ravasz vonatosat Michel Gondrytól, vagy ezt az izgalmas tornászosat Spike Jonze-tól. Az angol duó új kislemezdalához, a Free Yourselfhoz készített robotos videó pedig úgy aranyos, hogy közben hátborzongató.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/a_robotok_lazadasa_diszkopartival_kezdodik
A robotok lázadása diszkópartival kezdődik

morricone_1.jpg

Jelenleg itt tart az elmúlt napok furcsa nyilatkozatháborúja, de ki tudja, tartogat-e még újabb fordulatokat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ennio_morricone_kretennek_titulalta_quentin_tarantinot_aztan_megsem_aztan_megis_aztan_megsem
Ennio Morricone kreténnek titulálta Quentin Tarantinót, aztán mégsem, aztán mégis, aztán mégsem

fatherjohnmisty_650.jpg

Josh Tillman, a Fleet Foxes exdobosa alighanem a legtehetségesebb popzenészek egyike, akit mostanában láthatunk. Nyilván nem érdemes kihagyni a budapesti fellépését, ami az új, God's Favourite Costumer címmel megjelent albuma köré épül. A sokadik lemez után a Father John Misty produkcióval befutó Tillman azt bizonyította be, hogy ma is lehet aktuális, érzékeny témákról jó, sőt karakteres popzenét írni. Az meg csak a ráadás, hogy ehhez okos irónia, sokszor önirónia társul. Hozzájön még, hogy Tillman élő koncerteken nagyon erős, és híres karizmáját végre itthon is élőben mérhetjük le a Müpában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ma_este_father_john_misty_a_mupaban
Ma este Father John Misty a Müpában!

rec067_telekom1_650_1.jpg

A Most Generáció a Telekom lokális kreatív márkaplatformja. A Most Generációhoz bárki csatlakozhat, aki megérti, hogy a digitális eszközök képesek az életében pozitív fordulatot hozni, aki meglátja a digitalizációban a lehetőségeket. A Telekom Electronic Beats kreativitásával és stílusformáló tartalmaival megtestesíti a leginkább divatformáló réteg, a 18 és 34 év közötti városi fiatalok életstílusát. Ez a csoport a legnyitottabb az innovációkra, ők azok, akik elsőként váltak a Most Generáció tagjaivá. Telekom-interjú Szabó Béla márka- és lakossági kommunikációs igazgatóval.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/telekom_electronic_beats_valami_szokatlant_csempeszni_a_mindennapokba
Telekom Electronic Beats. Valami szokatlant csempészni a mindennapokba.

jackwhite_2.jpg

A Variety címlapsztorit szentelt a Csillag születik női főhősét játszó Lady Gagának, és ahogy a filmben is el-elorozza előle a reflektorfényt a kiégett, alkoholista rocksztárt alakító Bradley Cooper – egyben a film rendezője –, úgy a portrécikk egyik legérdekesebb infóját is a férfi színész-rendező szállítja: valódi zenészt pécézett ki eredetileg a főszerepre, és nem is akárkit.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/majdnem_jack_white_lett_a_csillag_szuletik_foszereploje
Majdnem Jack White lett a Csillag születik főszereplője

30707759_1803583829707755_228548927893525233664_n.jpg
Három évvel az utolsó albumuk után a Windhand új lemezzel jelentkezett.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/windhand_eternal_return_lemezkritika
Windhand: Eternal Return (Lemezkritika)

bush2018_650.jpg

A már harmadik BUSH egy komplett showcase fesztivál, konferenciával, workshopokkal, meetingekkel, akinek ezek a fontosak, már úgyis tud róla, de a régió egyik fontos szakmai eseményének legalább a koncertjein hiba volna nem részt vennie annak is, aki nem a zeneiparban dolgozik. Már csak azért sem, mert nem kapjuk meg máskor egyben magyar, észt, lett, litván, román, cseh, lengyel, ukrán, szlovén, szlovák, horvát, fehérorosz zenekarok régiós showbiz-válogatását.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/holnaptol_szombatig_budapest_showcase_hub_lesz_a_varosban
Holnaptól szombatig Budapest Showcase Hub lesz a városban!