Ma este Tommy Cash a Dürer Kertben!

2019.02.18. 13:43, Recorder.hu

tommycash2019.jpg

Nem először jön hozzánk Tommy Cash aka TOMM¥ €A$H, az észt rapper, akit szoktak a világ legkülöncebb hiphop-előadójaként is emlegetni. A mostani buli aktualitását az adja, hogy a tavaly novemberben megjelent és nagy sikereket arató ¥€$ album lemezbemutatója is lesz egyben. A fickóval – aki a trash-jelenségről szóló cikkünk egyik ihletője volt és akinek már csak 112 hiányzik a 100.000 Facebook-lájkhoz – alig több mint két évvel a Recorder interjúja után a múlt héten hosszabban elbeszélgetett az NME is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/18/ma_este_tommy_cash_a_durer_kertben
Ma este Tommy Cash a Dürer Kertben!

sondorgo.jpg

Március közepén jelenik meg a Söndörgő nyolcadik, Nyolc 8 Nyolc című nagylemeze, amelyben a több évtizedes múltú, hazánkban és világszinten is elismert zenekar erősen feszegeti a népzene és népzenei feldolgozások kereteit. A többségében saját szerzeményeket tartalmazó albumról most ízelítőt is hallhatunk, a Merakolóhoz ráadásul élő koncertfelvételes klip is készült. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/17/dal_es_klippremier_sondorgo_merakolo
Dal- és klippremier! Söndörgő: Merakolo

stipe_1.jpg

Az amerikai elnök a Twitteren – hol máshol – bosszantotta fel a nyolc éve feloszlott zenekar tagjait az egyik leghíresebb daluk felhasználásával, akik ugyanezen a platformon vissza is vágtak.

tovább →
Címkék: r.e.m. donald trump
https://recorder.blog.hu/2019/02/16/donald_trump_megint_kiakasztotta_az_r_e_m_-et
Donald Trump megint kiakasztotta az R.E.M.-et

iamx1902_07.jpg

Chris Corner a trip-hop alapcsapat Sneaker Pimps tagjaként bukkant fel még a kora kilencvenes években, majd onnan továbbállva kezdett IAMX néven szólózni, a sötét hangulatú, de dallamos és olykor pofátlanul táncolható synthpop felé fordítva a figyelmét, amiben azért megtartotta a hangzást egészen egyedivé tevő trip-hop-os megoldásokat is. Legutóbbi nagylemeze, az Alive In New Light egy éve jelent meg, a turné viszont csak most jutott el Budapestig, ahol Corner és hozzá hasonlóan eléggé extravagáns kinézetű társai ezúttal a Dürer Kert színpadát borították (szó szerint) sötétbe.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/16/ejsotet_szintipop_iamx_a_durer_kertben
Éjsötét szintipop - IAMX a Dürer Kertben

zwangere_1.jpg

Ettől a kliptől tuti kidobja mindenki a taccsot. A főhős is, csak ő máshogy.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/15/18_reg_lattunk_ilyen_gusztustalansagot
18+ Rég láttunk ilyen hatásos gusztustalanságot

rec069_csordas_zita_650.jpg
Januárban jött ki a Mayberian Sanskülotts új klipje, az Empty Room, amiben Csordás Zita nemcsak énekel, hanem ő is rendezte. Ez vezette be a február 4-én pedig Neverending Sorry címmel az új album, amit február 16-án mutatnak be az Akváriumban. Az új nagylemez egy lépés előre: vannak rajta melankolikus, lebegős dalok, mint a Sneaking Snake Song vagy a Line Of Sight, de már olyanok is, amelyek egy normálisabb rádióban mehetnének rotációban, mint a G.O.D. vagy az Unreal. Az egyedi hangulatú klip és az album után most már tényleg meg kellett kérdeznünk Csordás Zitától, hogy what the FAQ. Interjúnk a Recorder magazin 69. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/15/what_the_faq_csordas_zita_mayberian_sanskulotts
What the FAQ – Csordás Zita (Mayberian Sanskülotts)

entropia1.jpg

Két retrospektív vetítés, Tarr Béla Sátántangójának és Mészáros Márta Örökbefogadásának felújított változata mellett idén két új animációs rövidfilmmel képviseltetik magukat a magyarok. Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című kisfilmje a szexualitás és a szeretet-szerelem fonákságait ülteti szürreális környezetbe, pompásan rajzolt stílusban. Berlinből tudósítunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/filmrecorder_ket_magyar_lany_hozta_el_a_szerelmet_berlinbe_entropia_liderc_ur_filmkritika
Filmrecorder. Két magyar lány hozta el a szerelmet Berlinbe – Entropia, Lidérc úr (filmkritika)

zaj.jpg

A Magyar Zene Háza még tavaly decemberben hirdette meg kreatív és interaktív közösségi akcióját, melynek keretében Dés András jazz-zenész vezényletével, a közönség bevonásával terveztek létrehozni zajszimfóniát. És hogy milyen eredmény született? Lássuk, azaz halljuk!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/nemi_zajongas_utan_megszuletett_a_nagy_zajszimfonia
Némi zajongás után megszületett a nagy zajszimfónia

lovasi_andras_tuzijatek.jpg

Lovasi szólólemez a popzene halála után; viccesen érzéki maffiózók; gyönyörű tavaszi zongoraszóló. Hiphop a boldogság csúcsaitól a legletargikusabb pillanatokig; naiv szintidallamok ipari döngöléssel; sokszínű metal kavallal; a balett nagyasszonya. Nem is akarok zavarni! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/foleg_nem_radikalis_rec_hu
Főleg nem radikális - Rec.hu

dog1.jpg

A PJ Harvey-dokumentumfilm egyaránt elnyerheti a gyönyörű sajtófotók szerelmeseinek és a stúdiózás kulisszatitkai iránt érdeklődők tetszését. A nagyszerű dalszerző-énekes módjával engedi csak közel magához a nézőt, de a váratlan felfedezések hiányát bőséggel kárpótolják az életből ellesett vicces, hangulatos apróságok. A berlini filmfesztiválról jelentjük.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/13/filmrecorder_klassz_dolog_pj_harveyval_bejarni_a_vilagot_a_dog_called_money_filmkritika
Filmrecorder. Klassz dolog PJ Harveyval bejárni a világot – A Dog Called Money (filmkritika)