Péntek este Žagar a Margitszigeti Színházban!

2021.09.16. 15:23, Gaines

cimlap_7.jpg

Nosztalgikus időutazás a mindig a jövőbe tekintő elektronikával: régi tagokkal és pompás sztárvendégekkel egészül ki a Žagar, hogy megünnepeljék két évtizedes fennállásukat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/16/pentek_este_z_agar_a_margitszigeti_szinhazban_szeptember
Péntek este Žagar a Margitszigeti Színházban!

towpe_bad_influence.jpg

Doktor, gyógyítsd meg a fájó szívemet! Kábelekkel létrehozott kapcsolódások. Ránk igazi reflektorok várnak! Vörös égen zöld a felhő, elfolynak itt a kék fák. Rothadásba születve, ködön át táncolva; rossz hatások; egy lövedék, két célpont. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/16/vartunk_mar_eleget_turtunk_amig_lehet_de_mar_vege_felallunk_vegre_rec_hu
Tűrtünk, amíg lehet, de már vége - Rec.hu

barkoczinoemi_650.jpg

Ausztrál singer-songwriter csajoktól inspirált, játékos és kísérletező nagylemezzel tér vissza Barkóczi Noémi. Pár év kihagyás után a Dolgom volt című dal és egy ehhez készült klip vezeti fel az új anyagot, amely arra reflektál, hogyan is siklunk át észrevétlenül a mindennapokon úgy, hogy alapvetően bele sem tesszük magunkat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/15/_latni_de_megsem_dalpremier_es_klippremier_barkoczi_noemi_dolgom_volt
„Látni, de mégsem" - dalpremier és klippremier! Barkóczi Noémi: Dolgom volt

ju_650_1.jpg

Nemrég három új dalt is bemutatott szeptember 24-én megjelenő, III című lemezéről a hazai instrumentális és improvizatív zene folyamatosan kísérletező zenekara, a . Közülük az egyik legesszenciálisabb szerzemény, a Shashka most sosem látott vizuális világú videóklipet kapott, amelyben a formáció három tagja sem egészen olyan, mint a való életben. Egy ijesztően szép klip premierje a Recorderen.

tovább →
Címkék: premier klippremier
https://recorder.blog.hu/2021/09/15/ju_klippremier
“Para, mégis megnyugtató“ - klippremier! JÜ: Shashka

Lemeztáska - HOLI

2021.09.15. 12:55, vferi

header_83.jpg

Az 1989-es születésű Hegyi Olivér a szakdolgozatát Bergmanról írta a MOMÉ-n, rendezett már animációs kisfilmet (Take Me Please), amiben a szereplők a Sátántangót nézik egy házibuliban, rajzolt megkapó, szószátyár coming-of-age képregényt (Dia), idén nyáron pedig HOLI néven előállt az utóbbi idők legegyedibb zenei produkciójával. A Sírok és nevetek című bemutatkozó lemezének tündöklő ékköve, a magyar sadboi-hiphop Murder Most Foulja, a 18 és fél perces Roadmovie című epikus szerzemény, ami egy tétova füvészkerti randitól jut el egy impulzív olaszországi buszutazásig. Olivér jelenleg A szív kertje című 9 és fél perces mentálhigéniás animációs kisfilmjén dolgozik, és már körvonalazódik a második HOLI-album, ami poposabb, intimebb és romantikusabb lesz, mint a korábbi. Ez a cikk először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/15/lemeztaska_holi
Lemeztáska - HOLI

zsd_pressfoto_3.jpg
Egyre inkább az elektronikus műfajok keveredésében hisz ZSD, azaz Dávid Balázs, aki saját számaiban is keveri a pszichedelikus, trance- és a house-elemeket. ZSD lemeze októberben érkezik, még a megjelenés előtt kérdeztük a producert hangmérnöki múltjáról és a szcéna jövőjéről.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/15/itt_a_hangfoglalo_program_zsd_egyszerubb_lenne_ha_csak_lemasolnam_a_beatport_top_10-et_de_mas_utat_v
Itt a Hangfoglaló Program – ZSD: „Egyszerűbb lenne, ha csak lemásolnám a Beatport Top 10-et, de más utat választottam”

header_82.jpg

Semmi nem tud úgy feldobni egy filmjelenetet, mint egy jól eltalált zeneszám. BETÉTDAL című sorozatunkban a legmenőbb magyar rendezőktől kérdezzük meg, hogy ők melyik filmes zenehasználattól lesznek libabőrösek, illetve melyik az a dal, amit mindenképpen szeretnének belerakni egy filmjükbe. Ezúttal Deák Kristóf válaszol, az első ember ebben a cikksorozatban, aki kapott már Oscar-díjat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/14/betetdal_deak_kristof
Betétdal19: "A horrorfilmes hegedűknél fordul komolyra a veszély" - Deák Kristóf

ol-vince-staples.jpg 

Vince Staples generációjának egyik legjobb rappere, amit mi sem mutat jobban, mint hogy első és második lemeze is a Recorder adott éves listájának élmezőnyében végzett. Az új albumra három évet kellett várni. Ez a kritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/14/vince_staples_vince_staples_lemezkritika
Nem a füledbe mászik, hanem a bőröd alá. Vince Staples: Vince Staples (lemezkritika)

bl_sword_v1.jpg
A kísérleti/indie elektronikában utazó Ben Leavez 2021-ben már jelentkezett egy EP-vel, nem sokkal korábban remixet készített a Platon Karataevnek, közös dalt adott ki Vass Vikivel, de az igazi nagy dobása, a ReBirth című album november 29-én érkezik. Az izgalmas projekt mögött álló producert, Csontos Bencét kérdeztük.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/14/itt_a_hangfoglalo_program_ben_leavez_olyan_hangkepeket_keres_amelyek_alternativ_vilagokat_tarnak_fel
Itt a Hangfoglaló Program – Ben Leavez: Olyan hangképeket keres, amelyek alternatív világokat tárnak fel

header_81.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, hogy mi történt velük azután. Hatodik adásunk vendége Zságer Balázs, a húszéves Žagar zenekar vezetője, aki pénteken ad nagyszabású koncertet a Margitszigeten. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/13/_slager_akkor_lesz_amikor_nem_szamitasz_ra_zsager_balazs_a_nagy_evem_podcastban
"Sláger akkor lesz, amikor nem számítasz rá" - Zságer Balázs A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása