backstage_illusztracio.jpg
A zeneipar leállása, a bizonytalan jövő miatt a szakma nincs jó mentális állapotban. A Hangfoglaló Program Menedzserképzési Alprogramjának ősszel induló évadában éppen ezért lesz nagy hangsúly a tapasztalatcserén, a megoldásközpontú gondolkodáson, a válságkezelésen. Tóth Barbara, az alprogram új vezetője szerint fontos, hogy ebben a helyzetben is folytatódjanak a nagy sikerű Backstage-programok, amelyekre a zeneipar háttérszereplőit várják.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/itt_a_hangfoglalo_program_most_van_csak_igazan_szukseg_a_szakmai_kozossegepitesre
Itt a Hangfoglaló Program – Most van csak igazán szükség a szakmai közösségépítésre

Magyarradar – Quack

2020.10.19. 15:00, Gaines

quack_sajtofoto.jpg

A négyfős Komárom-Esztergom megyei Quack az alterpop műfaját jelöli meg maga számára, leginkább mert ezen belül bármi megtörténhet a csavaros szövegektől a funky groove-okon át a jazzista hangszerelésig. A zenekar megnyerte a 2020-as Peron tehetségkutatót, mi sem természetesebb tehát, minthogy nálunk is bemutatkozzanak.

tovább →
Címkék: quack magyarradar
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/magyarradar_quack
Magyarradar – Quack

20000-days-on-earth-nick-ca.jpg

A mai zeneipar egyik legfontosabb, de még nem eléggé közismert trendje a zenélésből már jól megélő középréteg megerősödése, mégpedig a szupersztárok rovására. Ez a cikk először a Recorder magazin 82. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/nem_szupersztar_de_azert_tud_venni_egy_hazat_az_eletmuvebol
Nem szupersztár, de azért tud venni egy házat az életművéből

gordonhaskell.jpg

74 évesen elhunyt Gordon Haskell énekes-basszusgitáros, aki két King Crimson lemezen szerepelt 1970-ben. A hírt a zenész Facebook-on oldalán jelentették be, a halál oka egyelőre ismeretlen.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/meghalt_gordon_haskell_a_king_crimson_egykori_tagja
Meghalt Gordon Haskell, a King Crimson egykori tagja

Bár Burna Boy tavalyi debütlemeze (African Giant) arra nem volt elég, hogy hirtelen mindenki Afrikából várja a következő nagy popzenei trendet, a behízelgő hangú, nigériai énekes azért szép karriert futott be vele. Ennek megfelelően a folytatásra már összejött pár globális szupersztár (Stormzy! Chris Martin! Naughty By Nature!) is, de vajon ettől maguk a számok is jobbak lettek? Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/afrobeat-alapu_slagergyujtemeny_burna_boy_twice_as_tall_lemezkritika
Afrobeat-alapú slágergyűjtemény. Burna Boy: Twice As Tall (lemezkritika)

titusz3.jpg

MrT2s, azaz a közel három évtizede számtalan formában és projektben alkotó DJ Titusz nevét aligha kell bemutatni, a 90-es években az ország egyik legjelentősebb underground DJ-je volt, majd a 2000-es évektől producer-dalszerzőként dolgozott a Bëlgával, a The Carbonfools zeneszerző alaptagja. Nyáron a Chip Chip Chokas projektjével hallatott magáról, most pedig saját kétszámos EP-vel jött ki, amin persze remixek is találhatók. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/18/ep-premier_mrt2s_burn_the_hype
EP-premier! MrT2s: Burn The Hype

wide_4.jpg

Zenei újságíróként kezdte a pályát, interjúzott David Coverdale-lel, Ian Paice-szel, Bencsik Samuval. Kamaszként megpróbált befutni Angliában, és a Yardbirds egykori menedzseréig, Simon Napier-Bellig is eljutott, de ő túl shadowsosnak találta a zenéjét. Rövid ideig játszott az Ikarus együttesben, majd az újhullámos GM49-cel szerzett magának nevet, mielőtt még abszurd humoristaként megismerte volna az ország. Alighanem a Bencsik Samu-féle P.Mobil legnagyobb rajongója. Az elmúlt években előbb az újjáalakult GM több mint 49-cel, majd szólóban lépett fel. Az idén már a harmadik, szintipopos szólólemezét (Jó rád ez a hacuka) megjelentető Galla Miklós mesélt a kedvenc zenéiről. Ez a cikk először a Recorder magazin 82. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/18/lemeztaska_galla_miklos_704
Lemeztáska - Galla Miklós

Nem gondoltuk volna, hogy egy karanténlemezből még életműcsúcs is lehet, dehát ha valami közös Japán legtermékenyebb extrémzenei együttesében és 2020-ban, akkor az az, hogy minden konvenciónak ellentmondanak. Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/17/a_my_bloody_valentine_slayert_jatszik_boris_no_lemezkritika
A My Bloody Valentine Slayert játszik. Boris: NO (lemezkritika)

A többek közt Dave Clarke, Derrick Carter, Richie Hawtin és Billy Nasty szettjein nevelkedett Rebekah Teasdale karrierjéről és tehetségéről talán az mond el a legtöbbet, hogy manapság már egy lapon említik őt egykori idoljaival. Plusz valószínűleg idén már nem igazán jönnek majd hozzá hasonló formátumú DJ-producerek Magyarországra, szóval már csak ezért sem érdemes kihagyni a szettjét.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/17/ma_este_rebekah_az_akvarium_klubban
Ma este Rebekah az Akvárium Klubban!

boldy-james.jpeg

A detroiti Boldy James pofátlanul termékeny évet tudhat magáénak, és bár az egykori Vine-sztárral közös kiadványa nem feltétlenül a legerősebb a palettáról, a rapper így is maximálisan megérdemli a figyelmet. Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/10/16/errol_a_rapperrol_szol_2020-ban_a_hiphop_boldy_james_the_versace_tape_lemezkritika
Erről a rapperről szól 2020-ban a hiphop. Boldy James: The Versace Tape (lemezkritika)