clayfeet_wire_650.jpg

Új, minden eddiginél borúsabb hangulatú számot adott ki a Clayfeet, akik többször szerepeltek már a Recorderen is – legutóbb a Hungarian Synth Pop All Stars Beloved-feldolgozásával, illetve az Uneven című kislemezzel. A Wire című kislemezre a vontatott, háromnegyedes eredeti és az instrumentális változat mellé a Pixelplants készített a kilencvenes évek triphopját megidéző remixet. A háromszámos single premierje itt és most. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/10/clayfeet_premier
A talpraállás előtti teljes megborulás - Clayfeet-premier

hajoskristof_650.jpg

Ha egy upbeat diszkóslágerről lemossuk a csillámport, néha egy szívfacsaró balladával találjuk magunkat szembe. Így járt a hét év hallgatás után a zenei életbe visszatért egykori The Unbending Trees-énekes Hajós Kristóf is, amikor gitárt, delay pedált ragadott, és feljátszotta Olivia Newton-John ikonikusXanadu című dalát. Kristóf új kislemezén az 1980-as diszkóklasszikus feldolgozása mellett nemrég megjelent visszatérő dalának, a Bitterfly-nak közel tízperces, éteri horhos-remixe is hallható.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/09/csillampor_nelkul_a_diszkoslager_is_sotet_ballada_hajos_kristof-premier
Csillámpor nélkül a diszkósláger is sötét ballada - Hajós Kristóf-premier

satelles.jpg

Világ volt, világ nincs. Hányszor bele akartak vinni, de anyának megígértem, hogy ilyenekbe én nem. Az nem tartozik sehová, akinek belefér a hallgatás. Kozmikus tánc, bólogatás meglepetésekkel, behatolás a zongorába. Neobarokk, történelem előtti óriások. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/08/zsonglorkodnek_a_zsevel_a_zsigulis_zsernyakok_rec_hu
Zsonglőrködnek a zsével a zsigulis zsernyákok - Rec.hu

btf2021_nyito.jpg

Összeköt. Elmesél. Élményt ad. Idén április 9. és 18. között rendezi meg a Budapest Brand nZrt. a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált. Az online programsorozat felidézi a négy évtizedes hagyomány egy-egy emlékezetes pillanatát, és bemutatkozási lehetőséget ad korunk jelentős alkotóinak – műfaji megkötések nélkül.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/08/harcsa_mork_prieger_snetberger_es_a_tobbiek_sokszinu_zenei_kinalattal_var_az_online_terben_a_41_btf
Harcsa, Mörk, Prieger, Snétberger és a többiek: sokszínű zenei kínálattal vár az online térben a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivál

zajnal_650.jpg

Analóg népi hangszereken játszott motívumokat pop-rock-tradícióból táplálkozó dob-basszus-alapokkal vagy éppen elektronikával megtámasztani ma már nem egy nagy fless, de olyan magától értetődő természetességgel és olyan élvezetesen ötvözni ezeket a zenei hagyományokat, ahogyan a Zajnal teszi, még mindig nem mindennapos tapasztalat Magyarországon. Ott a helyük hát a Magyarradaron. 

tovább →
Címkék: magyarradar zajnal
https://recorder.blog.hu/2021/04/07/magyarradar_zajnal
Magyarradar - Zajnal

gidnimrem_650.jpg

Tizensok éve tesz cikkcakkos vagy éppen körkörös útvonalú zenei kirándulásokat Debrecenben Urbán Bence aka Gidnim'Rém; hol egyedül, hol különféle összetételű társaságokkal, egyvalamire azonban az eklektikus stílusú alkotó láthatóan minden túrán ügyel: hogy az elvárásokra és műfaji keretekre fittyet hányó attitűdje produkcióiban rendre tisztán megmutatkozhasson. És hát miért lenne kivétel bemutatkozása a Recorder Magyarradar-sorozatában?!  

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/06/magyarradar_gidnim_rem
Magyarradar - Gidnim'Rém

krasznaigita_650.jpg

A dalszerző-gitáros-énekes Krasznai Gíta nemzetközi zenészcsapatot gyűjtött maga köré friss szólódala szegedi felvételéhez, ráadásul a Borostyán animációs videóklipjét is egyedül készítette (és közben még barátainak is tervezett lemezborítót). Az inspirációi között az indiai hindu zenétől Sufjan Stevensig sok mindent számon tartó előadó a tervek szerint áprilisban kiadja első lemezét, előtte pedig most bemutatkozik a Recorder Magyarradar rovatában.   

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/04/magyarradar_krasznai_gita
Magyarradar - Krasznai Gíta

csillagerdo_650.jpg

Szegedi zenekar új dallal a Magyarradaron: a Csillagerdő három évnyi múlttal, egy albummal és több szakmai elismeréssel a háta mögött itt és most mutatja be friss, Gerle című dalát, amely a még idén érkező legújabb lemez első beharangozójaként is szolgál.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/03/magyarradar_es_dalpremier_csillagerdo
Magyarradar és dalpremier - Csillagerdő

woodstockbarbie_650_1.jpg

Az élet javainak halmozását és a szabadság hullámának meglovagolását hirdeti a Woodstock Barbie legújabb, itt és most debütáló kislemeze, a Soul Smoke. Ugorjunk bele a soha véget nem érő stoner blues karcos-lágy tengerébe!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/02/_amig_szol_a_blues_addig_van_elet_a_foldon_woodstock_barbie-lemezpremier
„Amíg szól a blues, addig van élet a Földön” - Woodstock Barbie-lemezpremier!

mirror_glimpse.jpg

Nekem full szupportív a gengem, hogyha sírnál bro, az is rendben. Vidáman buggyan torkomon a szüreti ének. Kitörő extatikus szellemi élmény. Nemcsak egy műfaj, hanem egy szemléletmód. Filmzene szétnyűttre játszott kazettán. Űrhunok, izgalmas művészi életszakasz, küszködő hangkártya. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/04/01/az_erintes_mint_extrem_sport_rec_hu
Az érintés mint extrém sport - Rec.hu
süti beállítások módosítása