Premier előtti magyar és nemzetközi filmekkel, akadálymentes vetítéssel indul a Cinema City Filmünnep

2018.10.20. 09:00, Recorder.hu

filmunnep2018_650.png

(X) Október 25. és 28. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A mozihálózat a négy nap során minden fővárosi és vidéki mozijában három filmet premier előtt mutat be, hat alkotást pedig premieren tűz műsorára, így összesen több mint 50 film közül választhatnak a mozizók. A nézők 850 forintért (2D) és 1050 forint plusz szemüveg (3D) áron vásárolhatnak jegyet többek között a Bohém Rapszódia, az X – A rendszerből törölve és az Egy nap vetítéseire.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/20/premier_elotti_magyar_es_nemzetkozi_filmekkel_akadalymentes_vetitessel_indul_a_cinema_city_filmunnep
Premier előtti magyar és nemzetközi filmekkel, akadálymentes vetítéssel indul a Cinema City Filmünnep

dildo.jpg

Mindig ott van az a megfoghatatlan hiányérzet, az a frusztráló űr az életünkben, amiről nem is tudjuk pontosan, mi okozza, csak azt érezzük, hogy ha valahogy sikerülne betöltenünk, akkor végre megtapasztalhatnánk az igazi, felhőtlen boldogságot, a megnyugvást, a nirvánát. Na, most eljött ez a nap is, és nem kell mást tennünk, mint rákattintani a „megrendelés” gombra.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/18_mi_masra_vagynank_mint_egy_marilyn_mansonos_dildora
18+ Mi másra vágynánk, mint egy Marilyn Mansonos dildóra?

felabration_mabon_650.jpg

(X) A tavalyi teltházas, háromórás, Fela Kutinak emléket állító első budapesti Felabration után idén, október 20-án megint lesz a Trafóban afrobeat-ünnep. A több zenekar tagjaiból álló The Mabon Dawud Republic hívott újra vendégelőadókat (Sena Dagadu, Saïd Tichiti, M3nsa), és itt lesz az afrobeat megteremtőjének közeli zenésztársa, a műfaj nemzetközi nagykövete, Dele Sosimi is. A budapesti Felabration egyik kiötlője, főszervezője – egyben a koncerten a billentyűs hangszerekért és a shekeréért felelős – Bognár Szabolcs (Ábáse, Soulclap Budapest, Amoeba) a Trafó blogján két részben mutatta be kedvenc afrobeat-számait és az idei fellépés részleteiről is mesélt. Október 20-án, szombaton tehát új műsor, plusz trombita és harsona, vetítés, vokalisták, táncosok és debütál egy Dele Sosimivel írt közös szám is a Trafóban. Schultz Antal interjúját a Recorderen is közreadjuk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/felabration_2018_bognar_szabi_essential_afrobeat_playlistje
Essential Afrobeat Playlist a holnapi Felabration 2018 szervezőjétől, Bognár Szabitól

2323jo.jpg

A Mulató Aztékok (Tinkemekajji és pHLaT) egyik tagja, pHLaT új szólólemezét izgalmas videó sorozat kísérte, ám az album dalai magukban is helytállnak.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/phlat_doktor_monoton_lp_lemezkritika
pHLaT: Doktor Monoton LP (Lemezkritika)

warpaint_9.jpg

Egy újonnan közzétett tanulmány szerint a kezdő gitárosok fele nő, és ez nem csak Taylor Swiftnek köszönhető.

tovább →
Címkék: gitár fender
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/a_gitareladasok_alapjan_a_jovo_tenyleg_a_noke
A gitáreladások alapján a jövő tényleg a nőké

margaret_island_jarom.jpg

A pórul járt reanimátor, a betyárok temetője, lassan gyors beatek. A zenekar, ami nem tudja, milyen zenét játszik. Talaj nélkül a liftben, cica, kutya, kirakat, kaleidoszkóp. És még a MySpace is előkerül! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/nem_harap_az_akin_szaj_a_kosar_rec_hu
Nem harap az, akin száj a kosár - Rec.hu

rita_borito_2.jpg

Baracskay Rita és Péterffy Lili párosával tavaly találkozhattatok a Recorderen az öttagú NB hiphopegyüttes belső nézetes, bulizós-vízimentős klipjénél. Akkor a szaxofonos Baracskay Rita volt a vendég, most viszont ő a főszereplő a Ne ébressz fel 360 fokban forgatható interaktív klipben.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/18/360_-os_klippremier_baracskay_rita_feat_peterffy_lili_ne_ebressz_fel
360°-os klippremier! Baracskay Rita feat. Péterffy Lili: Ne ébressz fel

creepydoll.jpg

Túlságosan ijesztő lett a krétafejű baba, melynek tekintetéből csak a feneketlen sötétség néz vissza ránk.

tovább →
Címkék: horror spotify
https://recorder.blog.hu/2018/10/18/betiltottak_a_horrorisztikus_spotify-reklamot
Betiltották a horrorisztikus Spotify-reklámot

nema_forradalom.jpg

Megfilmesítésért kiáltó valós történet: 1956 októberében egy kelet-berlini gimis osztály néma szolidaritást vállalt a magyar forradalommal, ezzel pedig kivívták a pártvezetés haragját. A néma forradalom fel is mondja a kötelező leckét, a történelmi háttér bemutatásában jelesre vizsgázik, ám az igazán drámai helyzeteknél kevésnek bizonyul, vagy épp elveti a sulykot. A kritika a 66. Recorder magazin Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/18/filmrecorder_megeri_szolidarisnak_lenni_a_magyarokkal_a_nema_forradalom_filmkritika
Filmrecorder. Megéri szolidárisnak lenni a magyarokkal? – A néma forradalom (filmkritika)

winamp.jpg

Tegye fel a kezét, aki még emlékszik a Winampra! A kilencvenes évek végén az mp3 formátum széleskörű elterjedésével párhuzamosan berobbanó, majd még a kétezres évek első felében is nagy népszerűségnek örvendő zenelejátszó 2013 végén szűnt meg, miután az iTunes, a Spotify és a többi streaming szolgáltató kiszorította a piacról. Noha azóta is használható, valószínűleg kevesen számítottak rá, hogy egyszer még fel fog támadni, de szívós egy jószág: jövőre új változat érkezik.

tovább →
Címkék: winamp
https://recorder.blog.hu/2018/10/17/megujult_kontosben_feltamad_a_winamp
Megújult köntösben feltámad a Winamp