Ma este Delinquent Habits a Dürer kertben!

2018.12.11. 09:48, drecorder0

46510712_2900081876684376_9135670398103322624_n.jpg
A kultikus hiphop banda első fellépése pont tíz éve volt, a Szigeten, és most újra átélhetjük azt a nyolc napon túl is alig múló koncertélményt. Lesz true hiphop, és ha szerencsénk van, több üveg kiosztott tequilába is belefuthatunk az első sorokban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/11/ma_este_delinquent_habits_a_durer_kertben
Ma este Delinquent Habits a Dürer kertben!

groupe5061.jpg

A riffek nem hazudnak. A Wasteland eleven gitártémái bizonyítják, hogy a Kevin Starrs vezette brit retro-doom brigád többre hivatott, mint amit sápadt utolsó két lemezük mutatott. Ragadósabbak most a riffek, több a dallam, és szaporább a tempó. A hangzás mámorítóan zajos, mintha a Jesus and Mary Chain játszana Iron Maiden-számokat. A hangmérnököt elküldték sörért, minden sáv a pirosban villog. Starrs torzított kántálása belevész a zakatoló gitárok és a gurgulázó orgonahangok lármás masszájába.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/10/uncle_acid_the_deadbeats_wasteland_lemezkritika
Uncle Acid & The Deadbeats: Wasteland (Lemezkritika)

hiraeth_borito.jpg

A metalt játszó The Southern Oracle harmadik nagylemezéhez multimédiás körítést álmodott meg: az album zenei anyaga mellé 40 oldalas képregény formájában mellékelik a szövegkönyvet. A csapat énekese, Kókai Barnabás által rajzol képregényből már mutattunk néhány kiragadott oldalt, most viszont megérkezett maga a nagylemez is, Hiraeth címmel. Halljuk!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/10/kisemmiznek_meg_sirunkbol_is_albumpremier_the_southern_oracle_hiraeth
Kisemmiznek még sírunkból is – Albumpremier! The Southern Oracle: Hiraeth

grammy.jpg

Február 10-én tartják a 61. Grammy-díjátadó gálát, és a pénteken bejelentett jelöltlista alapján érdekes harcoknak nézhetünk elébe. Már csak azért is, mert több kategóriában – beleértve a négy nagyot – az eddig megszokott öt helyett immár nyolc jelölt fog versengeni a díjakért. A mezőnyt 11 jelöléssel Kendrick Lamar vezeti, mögötte Drake 7 jelölésével, aki idén 8 milliárd streammel vezeti a Spotify hallgatási listáit. De akadnak mellőzött Grammy-kedvencek is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/10/kendrick_lamar_vegre_megtorheti_az_atkot_ime_a_grammy-jelolesek
Kendrick Lamar végre megtörheti az átkot? Íme, a Grammy-jelölések!

ekklip.jpg

Alig egy hónapja mutatta be nálunk az ék zenekar legújabb EP-jét, a három számban három különböző stílust képviselő Orchardot. A Mountains II című szám ezzel szemben még az idén tavasszal megjelent második nagylemezen szerepelt, a hozzá készült klip viszont egészen friss, most debütál. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/10/szloven_hegycsucson_orulni_az_eletnek_klippremier_ek_mountains_ii
Szlovén hegycsúcson örülni az életnek – Klippremier! ék: Mountains II

orfu.jpg

A Felejtsd el című dal a 30Y és Kispál András közös munkája. Múlt hét végén pedig a jegyértékesítés is elindult a 2019. június 19-22. között megrendezendő Fishing on Orfűre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/10/hallgassatok_meg_a_fishing_on_orfu_uj_fesztivalhimnuszat
Hallgassátok meg a Fishing on Orfű új fesztiválhimnuszát!

littlebig_650.jpg

Megfoghatatlan, de ott van mindenütt. Sokaknak szemét, mások szerint teljes értékű művészet. Már halott, de még itt marad a nyakunkon egy darabig. Perifériáról a fősodorba, avagy hogyan uralta el a populáris kultúrát a trash? Az oroszok már a mainstreamben vannak! Csepelyi Adrienn címlapcikke a nyomtatott Recorder magazin 67. lapszámából, extra (és korhatáros) videós tartalmakkal dúsítva.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/09/trash_pop_szemetevok
Trash & Pop. Szemétevők.

1200x350_20574_szucsinger_190520_01.jpg

A Szűcsinger duó könyv+CD kiadványa fura szerzet, hiszen a zenekar is az.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/09/szucsinger_ennyit_tudtunk_segiteni_lemezkritika_nincskesz
Szűcsinger: Ennyit tudtunk segíteni (Lemezkritika)

rec067_jing_1_650.jpg
Amikor a zene és a nyelv párhuzamáról beszélek, sokszor használom példának a koreait, nyilván a teljes idegensége, nehéz megközelíthetősége miatt. Vannak ismerős hangzású és struktúrájú nyelvek, mint mondjuk számunkra az olasz: egy-két szót el tudunk kapni, felismerünk, élőbeszédben is érezzük, hogy egy mondatnak hol van vége, és hogy dühös vagy érzelmes, unott vagy feldobott a mondat. Cikkünk a Recorder magazin 67. lapszámában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/08/korea_a_teljesen_idegen_zene
Korea hagyományai. A teljesen idegen zene.

blurt181202_18.jpg

A szaxofonos-énekes-költő Ted Milton még 1979-ben indította el Blurt nevű zenekarát, ami a punk romjain kinőtt új angol színtér egyik legizgalmasabb és egyben legfurcsább jelensége volt a maga sajátos, hibrid zenéjével. Punk, free jazz, post-punk, no wave és avantgarde keveredik náluk hol monoton, hol mániákus szövegmondással és hisztérikus szaxofonfutamokkal. És habár volt egy sor tagcsere, a zenekar mind stílusát, mind magával ragadó nyers erejét tekintve igazából változatlanul élte túl az elmúlt évtizedeket. Hozzánk kilenc év kihagyás után, de egyébként már sokadik alkalommal tértek vissza, most éppen az A38 kiállítóterébe, közel teltházat csinálva.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/08/punk_jazz_es_kolteszet_a_blurt_az_a38_hajon
Punk, jazz és költészet - a Blurt az A38 Hajón