Melyik a legjobb Nicolas Cage?

2022.05.19. 17:34, Gaines

header_116.jpg

Nicolas Cage, az Oscar-díjas színész. Nicolas Cage, az internet első számú mémhőse. Nicolas Cage, az alsópolcos ZS-filmek koronázott királya. Nicolas Cage, az akciósztár. Nicolas Cage, a dinoszaurusz-koponyákat vásároló elszállt celeb. Negyvenéves karrierje során volt már Hollywood ünnepelt A-listása és közröhej tárgya, olykor mindkettő egyszerre, és több tucat alakítás fűződik a nevéhez, amelyek nélkül nem lenne ugyanaz a filmtörténet. A húsz kedvencünket szedtük össze.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/19/melyik_a_legjobb_nicolas_cage
Melyik a legjobb Nicolas Cage?

folkfonics.jpg

Rajtam kívül más nem vehet részt a buliban. Tükörbe nézz, ott van az ördög. Az ég óriásai, a világ legjobb pizzériája, házibuli a sivatagban. Pince leporelló, körkörös feszültség. Don't worry, be high! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/19/ahol_en_szorakozom_ott_szorakozva_van_rec_hu
Ahol én szórakozom, ott szórakozva van - Rec.hu

florasfloras.jpg

A jazzfunkos-soulpopos Subtones egyik frontembereként ismert (a másik Jónás Vera) Kiss Flóra szólóban is aktív, FlorasFlorasként tavaly debütált első dala, a Second Me rögtön be is gyűjtötte a 2021-es Klipszemle legjobb sztori díját. Új klipje, a You Can’t Hide egy fojtogató, utolsó vérig szerelmet álmod táncos-vergődős párkapcsolati dinamikával egy autómosóba.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/19/dal-_es_klippremier_florasfloras_you_can_t_hide
„Semmi különleges, csak belepusztulós szerelem” – Dal- és klippremier! FlorasFloras: You Can't Hide

277531090_318688240250562_3258781455752966564_n.jpg

Milyen az, amikor Cseh Tamás öröksége összefonódik a bluegrass zenei világával? És hogy jön ide a tapsoltatós punk? Lemezbemutató koncert, hangolódásnak ráadásul két remek női előadó, a Lanou-frontember Tóth Eszter és Takács Noémi fog össze egyedi alkalommal.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/19/csutortokon_muzsik_es_volkova_a_turbinaban
Csütörtökön Muzsik és Volkova a Turbinában!

wide2_121.jpg

A világ egyik legnagyobb fiúbandájának oszlopos tagja volt, majd szinte azonnal felfuttatta szólókarrierjét. Egyedül is meg tudja tölteni a stadionokat koncertjein, miközben zenéjében, klipjeiben, nyilvános megjelenésein elmossa a határokat a férfi-női skála végpontjai között. Az identitás képlékenységét és az elfogadást hirdetve jelentkezik be David Bowie vagy Elton John örökösének. Harmadik albuma, a Harry's House május 20-i megjelenése előtt áttekintjük Harry Styles pályafutását. Ez a cikk először a Recorder magazin 94. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/nem_ismer_hatarokat_harry_styles
Nem ismer határokat – Harry Styles

kispal-es-a-borz-probaterem.jpg

Februárban jelentette be újjáalakulását a Kispál és a Borz, akik augusztus végén egy orfűi minifesztivállal térnek vissza, ahol az új dalok (például a nemrég bemutatott Rózsaszín) mellett persze nagyrészt a régieket játsszák majd – de egyáltalán nem csak a slágereket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/segits_osszerakni_mit_jatsszon_visszatero_koncertjen_a_kispal_es_a_borz
Segíts összerakni, mit játsszon visszatérő koncertjén a Kispál és a Borz!

wide4_37.jpg

Egy félfordulattal megint mélyebbre merültek a különféle, sokszínű reménytelenségekbe, írtuk az Esti Kornél új nagylemezéről. Először lesznek hallhatóak az új dalok a Parkban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/holnap_esti_kornel_lemezbemutato_a_budapest_parkban
Csütörtökön Esti Kornél lemezbemutató a Budapest Parkban!

ol_tempers-band.jpg

A New York-i duó új anyaga pont olyan kiváló, mint az elődjei, de úgy, hogy közben mégis más, mit azok voltak. Ez a kritika először a Recorder magazin 94. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/osszeertek_a_szalak_tempers_new_meaning_lemezkritika
Összeértek a szálak. Tempers: New Meaning (lemezkritika)

muzsik-es-volkova-foto-scholtz-kristof.jpg

Ha valaki arra kíváncsi, hogyan lehet nem derivatívan ápolni Cseh Tamás, Bereményi Géza és Viszockij örökségét a 21. században, annak Muzsik és Volkovát kell hallgatnia. A szociofolkot és "greengrasst" dús hangszereléssel játszó orosz-magyar testvérpár még a Záhonyból indult, poprockosabb ZUP-ban hívta fel magára a figyelmet, de a Muzsik és Volkovával ért be igazán, amellyel nemrég hozták ki és május 19-én a Turbinában mutatják be második, szuper nagylemezüket. Farkas Jánossal és Farkas Krisztinával arról beszélgettünk, hogyan ültették át a zenéjükbe a Kopaszkutya bölcsességeit, milyen is az a kíméletlen testvéri őszinteség, miért lesz egy zenész anarchista, mit cseszett el a mai harmincasok generációja, miért nem olyan harciasak már, mint régen, és tényleg mindenki csak a saját kis várában lehet szabad?

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/_ha_a_sajat_hazam_tajan_rend_van_azzal_teszek_a_nagy_egeszert_muzsik_es_volkova-interju
„Ha a saját házam táján rend van, azzal teszek a nagy egészért” – Muzsik és Volkova-interjú

mupa2022_23_kingsofconvenience.jpg

Pályafutása első magyarországi koncertjét fogja adni az egyik legnagyobb hatású indiefolkos-akusztikpopos zenekar, a norvég Erlend Øye és Eirik Glambek Bøe duója. A Kings of Convenience hosszú kihagyás után tavaly egy remekbeszabott albummal tért vissza (Peace or Love), amit szeptember 26-án a Müpában is bemutatnak.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/05/18/budapesten_koncertezik_a_kings_of_convenience
Budapesten koncertezik a Kings of Convenience!
süti beállítások módosítása