18+ Spanglifeszület és nyelves csók

2018.08.17. 17:30, Gaines

machine.jpg

A Clevelandbe valósi, rapkarrierje mellett a színészetbe is bele-belekóstoló Machine Gun Kelly egy filmforgatás szünetében dobott össze egy arcoskodós klipet LOCO című új számához, amelyben egy Saturday Night Live-sztárral csapják szét magukat teljesen.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/17/18_spanglifeszulet_es_nyelves_csok
18+ Spanglifeszület és nyelves csók

iggy_pop_burger.jpg

Nem.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/17/iggy_pop_ul_egy_asztalnal_es_hamburgert_eszik_kell_ennel_tobb
Iggy Pop ül egy asztalnál, és hamburgert eszik. Kell ennél több?

sonya.jpg

Helyzetjelentés a Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram 2017-es nyerteseiről: SONYA.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/17/itt_a_hangfoglalo_program_sonya_akik_remenyt_adnak
Itt a Hangfoglaló Program – SONYA: Akik reményt adnak

arethafranklin_ny.jpg

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul királynője, minden idők egyik legnagyobb énekese. Hatása felbecsülhetetlen a popzene alakulására, életműve pedig nemcsak örök slágerek tekintetében az egyik legjelentősebb. 1967 és 1972 között megjelent albumai a poptörténet egyik legjobb lemezsorát képezik, de az élete és munkássága előtt tisztelgő, a szerintünk legjobb albumait összegyűjtő cikkünkben az aranyévek előttről és utánról is szerepel nagylemez. Aretha a legjobb formájában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/a_soul_kiralynoje_a_popzene_egyik_legjobb_eletmuve_aretha_franklin_10_legjobb_albuma
A soul királynője, a popzene egyik legjobb életműve – Aretha Franklin 10 legjobb albuma

Elhunyt Aretha Franklin

2018.08.16. 16:27, Gaines

aretha_1.jpg

Életének 76. évében, súlyos betegségben elhunyt Aretha Franklin, a soul királynője. Az énekesnőnél még 2010-ben operálták tumorral, azóta többször mondta vissza koncertjeit egészségügyi okokból; utoljára 2017. november 7-én lépett fel az Elton John AIDS-alapítványa létrehozásának huszonötödik évfordulója alkalmából rendezett gálaesten.

tovább →
Címkék: aretha franklin
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/elhunyt_aretha_franklin
Elhunyt Aretha Franklin

bencze.jpg

A Fiatal Zenészek Eurovíziója egy kétévente megtartott hangverseny, melynek keretében minden részt vevő ország benevez egy fiatal zenészt, aki élő adásban előad egy zeneművet, majd szakmai zsűri dönt a győztesről. Magyarország eddig ötször szerepelt a versenyen, az ötből négy versenyzőnk eljutott a döntőig, közülük a legjobb eredményt Devich Gergely érte el, aki 2014-ben a dobogó harmadik helyén végzett. Az idei évben Edinburgh-ban rendezett versenyen a Virtuózok című tehetségkutató 2017-es és 2018-as évadába is bekerült, 18 éves Bencze Máté szaxofonos fogja képviselni Magyarországot, aki az indulás jogát az MTVA különdíjaként nyerte el. Bencze a helyszínre utazás napján mesélt nekünk arról, hogy annak idején miért nem a fagottot választotta, szokott-e lámpalázas lenni, és hogyan kezeli, ha nem sikerül jól egy koncert. A magyar induló fellépését szombaton, 18-án este 7-től élőben is követhetjük. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/_a_kozonsegnek_nem_szabad_latni_ha_gond_van_bencze_mate-interju
„A közönségnek nem szabad látni, ha gond van” – Bencze Máté-interjú

madonna_nyito.jpg

Madonna ma hatvanéves. Madonna nagyon nagy, mindenki tudja. A legnagyobb popénekesnő, aki annyi mindent megváltoztatott, annyi mindenben utat tört – nem kérdés, hogy popszakmailag a legnagyobb trenddiktáló. Akivel senki sem versenyez. És aki zeneileg igazából mindig a trendeket követte. Jobb esetben trendben volt, azaz az elején elkapta az aktuális divathangzásokat, a kilencvenes évek elejétől azonban jobbára csak követte azokat, szintén jobb esetben az undergroundból csinált kommerszt, de volt rosszabb eset. Az elképesztő mennyiségű perfekt sláger mellett (nem véletlenül egy best of a legjobb lemeze), albumléptékben kevesebb a zseniális húzása. Persze még így is, ebben a tekintetben is veri a popmezőnyt (mondjon valaki hátborzongatóan jó Britney Spears- vagy Rihanna-LP-t, de még Kylie-nak sincs ennyi albumcsúcsa). Jó lemeze szép számmal akad (ahogyan rossz is) és van néhány kiemelkedő. Végigszaladunk a jubiláló popsztár nagylemezes életművén, aztán ünnepeljük őt a legjobb kiadványai hallgatásával.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/nem_makulatlan_kollekcio_de_eleg_jo_madonna-diszkografia
Nem makulátlan kollekció, de elég jó – Madonna-diszkográfia

laza_laca.jpg

A Sör És Fű közül az egyik nőkről és szívásról, lazán. Erős basszusok, személyes dalok, kisiklott hiphop a kolis kulináris kultúráról. Szerethető riffek és mocskos, csúnya kísérleti techno. Ha a rock and roll száraz, akkor mi nedves? A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/minden_tuti_ahogy_az_kell_rec_hu
Minden tuti, ahogy az kell - Rec.hu

muggs-doom-kanye-video-assassination-day.png

DJ Muggs produceri tevékenysége során olyan világsztárokkal dolgozott már együtt, mint a U2, a Depeche Mode vagy a Die Antwoord, emellett pedig a Cypress Hill alaptagja. Múlt héten kihozott, Assassination Day című lemezének alapkoncepciója szerint a hip-hop szembeszáll a befolyásos gonosztevőkkel, és ki is iktatja őket, képletesen persze. A címadó dal provokatív klipjében viszont egészen konkrét merényletet követnek el a rapper ellen.

tovább →
Címkék: kanye west dj muggs
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/kanye_west_merenylet_aldozata_lesz_egy_uj_klip_joslata_szerint
Kanye West merénylet áldozata lesz egy új klip jóslata szerint

sin_seekas_1.jpg

Helyzetjelentés a Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram 2017-es nyerteseiről: Sin Seekas.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/08/16/itt_a_hangfoglalo_program_sin_seekas_a_nagy_mufaji_olvasztotegely
Itt a Hangfoglaló Program – Sin Seekas: A nagy műfaji olvasztótégely