„Szexuális töltetű vágyakozás az oltás iránt" - Klippremier! God & Monkey: Vaccinate me

2021.09.19. 19:00, Recorder.hu

godandmonkey_650.jpg

A 2018 óta Rec.hu sorozatunkban számos alkalommal megjelenő God & Monkey egy ideje már nem duó, hanem trió, de annyi baj legyen, a lényeg, hogy az elsőként itt hallható új dallal és az ahhoz készült, Sárközi Móni alkotta csodálatosan bizarr klippel a zenekar pályafutása újabb kreatív csúcspontjára érkezett. A méla elektróként induló, majd fülbemászó pszichedélikus rockballadává fejlődő Vaccinate me egy jobb világban az oltáspártiak himnusza (is) lehetne. És hát mi meg is teszünk mindent, amit tudunk, hogy az legyen: premiert csinálunk neki a Recorderen.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/19/_szexualis_toltetu_vagyakozas_az_oltas_irant_klippremier_god_monkey_vaccinate_me
„Szexuális töltetű vágyakozás az oltás iránt" - Klippremier! God & Monkey: Vaccinate me

isaiah-rashad-tour-2021-e1627085341131.jpeg

Öt év kihagyás és megannyi buktató után jól veszi az akadályokat a tennessee-i rapper új albumán. Ez a kritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/19/isaiah_rashad_the_house_is_burning_lemezkritika
Kárhozat helyett megváltás. Isaiah Rashad: The House Is Burning (lemezkritika)

jackholler_650.jpg

A Jack Holler első EP-je, Not even close címmel 2018-ban született meg, a trió azóta számos single-t adott ki, jelenleg pedig első nagyobb lélegzetvételű anyagán dolgozik, amivel a tervek szerint idén ősszel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A Recorder Magyarradarján tavaly bemutatott zenekar az amerikai blues-, soul- és jamband-hagyományokból táplálkozik, de a tagok eltérő zenei múltjának és érdeklődésének köszönhetően több műfaj elemeivel is kísérletezik. A készülő lemez előfutáraként itt hallható először a Heartcrawler című dal és látható a hozzá tartozó szövegvideó is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/18/dalpremier_jack_holler_heartcrawler
Dalpremier - Jack Holler: Heartcrawler

ol_recorder_holi_20210819_0.jpg

A semmiből robbant be a magyar undergroundba Hegyi Olivér, az animációfilmesből lett nemrapper, aki első albumán onnan közelít az elektronikára húzott szövegeléshez, ahonnan csak ritkán szoktak: a megejtően őszinte érzelmesség felől, amibe egy jó nagy adag felszabadító öngúny is vegyül. Ez a kritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/18/_a_testtartasom_merevebb_mint_egy_diktatura_holi_sirok_es_nevetek_lemezkritika
„A testtartásom merevebb, mint egy diktatúra” – HOLI: Sírok és nevetek (lemezkritika)

header_85.jpg

Az időszak, amikor természetes volt 18 éves lányok mellével foglalkozni, és amikor nu metalra játszottak Legyek urát dühös fehér srácok – az ezredforduló popkultúrájának kritikus újragondolása. Ez a cikk először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/18/britney_szuzessege_es_a_cel_nelkul_duhongo_generacio
Britney szüzessége és a cél nélkül dühöngő generáció

htrk-rhinestones.jpg

Rövid, de annál jobb Jonnine Standish és Nigel Yang duójának ma megjelent új nagylemeze. Ez a kritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/17/htrk_rhinestones_lemezkritika
Húrok földöntúli pályán. HTRK: Rhinestones (lemezkritika)

header_84.jpg

Pont harminc évvel ezelőtt, 1991. szeptember 17-én jelent meg a Guns N' Roses monumentális duplalemeze, a Use Your Illusion, ami legalább öt gigaslágert adott világnak, és egy időre a világ legnagyobb rockegyüttesévé tette Axl Rose bandáját. Mit érzékelt ebből egy miskolci kiskamasz? Ez a cikk először a Recorder magazin 87. számában volt olvasható.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/17/a_vihar_elotti_vihar_30_eves_a_use_your_illusion
A vihar előtti vihar - 30 éves a Use Your Illusion

colorstar_650.jpg

A colorStar megalakulásának negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből: itt és most 2004-hez értünk, amikor - három évvel a Via La Musica lemez megjelenése után és a Komfort album felvezetőjeként - kiadták az Another Day maxit, amely a szám hat különféle újragondolását tartalmazta és amely a cd-korszak után most válik először online is elérhetővé. A zenekar november 20-án az A38 Hajón születésnapi koncertet tart, ahol felidézik az elmúlt 25 év legjobb colorStar-dalait és az idén 20 éves Via La Musicát is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/17/online_premier_colorstar_another_day_maxi
Online premier - colorStar: Another Day (maxi)

cimlap_7.jpg

Nosztalgikus időutazás a mindig a jövőbe tekintő elektronikával: régi tagokkal és pompás sztárvendégekkel egészül ki a Žagar, hogy megünnepeljék két évtizedes fennállásukat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/16/pentek_este_z_agar_a_margitszigeti_szinhazban_szeptember
Péntek este Žagar a Margitszigeti Színházban!

towpe_bad_influence.jpg

Doktor, gyógyítsd meg a fájó szívemet! Kábelekkel létrehozott kapcsolódások. Ránk igazi reflektorok várnak! Vörös égen zöld a felhő, elfolynak itt a kék fák. Rothadásba születve, ködön át táncolva; rossz hatások; egy lövedék, két célpont. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/09/16/vartunk_mar_eleget_turtunk_amig_lehet_de_mar_vege_felallunk_vegre_rec_hu
Tűrtünk, amíg lehet, de már vége - Rec.hu
süti beállítások módosítása