18+ Rég láttunk ilyen hatásos gusztustalanságot

2019.02.15. 14:25, Gaines

zwangere_1.jpg

Ettől a kliptől tuti kidobja mindenki a taccsot. A főhős is, csak ő máshogy.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/15/18_reg_lattunk_ilyen_gusztustalansagot
18+ Rég láttunk ilyen hatásos gusztustalanságot

rec069_csordas_zita_650.jpg
Januárban jött ki a Mayberian Sanskülotts új klipje, az Empty Room, amiben Csordás Zita nemcsak énekel, hanem ő is rendezte. Ez vezette be a február 4-én pedig Neverending Sorry címmel az új album, amit február 16-án mutatnak be az Akváriumban. Az új nagylemez egy lépés előre: vannak rajta melankolikus, lebegős dalok, mint a Sneaking Snake Song vagy a Line Of Sight, de már olyanok is, amelyek egy normálisabb rádióban mehetnének rotációban, mint a G.O.D. vagy az Unreal. Az egyedi hangulatú klip és az album után most már tényleg meg kellett kérdeznünk Csordás Zitától, hogy what the FAQ. Interjúnk a Recorder magazin 69. lapszámából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/15/what_the_faq_csordas_zita_mayberian_sanskulotts
What the FAQ – Csordás Zita (Mayberian Sanskülotts)

entropia1.jpg

Két retrospektív vetítés, Tarr Béla Sátántangójának és Mészáros Márta Örökbefogadásának felújított változata mellett idén két új animációs rövidfilmmel képviseltetik magukat a magyarok. Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című kisfilmje a szexualitás és a szeretet-szerelem fonákságait ülteti szürreális környezetbe, pompásan rajzolt stílusban. Berlinből tudósítunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/filmrecorder_ket_magyar_lany_hozta_el_a_szerelmet_berlinbe_entropia_liderc_ur_filmkritika
Filmrecorder. Két magyar lány hozta el a szerelmet Berlinbe – Entropia, Lidérc úr (filmkritika)

zaj.jpg

A Magyar Zene Háza még tavaly decemberben hirdette meg kreatív és interaktív közösségi akcióját, melynek keretében Dés András jazz-zenész vezényletével, a közönség bevonásával terveztek létrehozni zajszimfóniát. És hogy milyen eredmény született? Lássuk, azaz halljuk!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/nemi_zajongas_utan_megszuletett_a_nagy_zajszimfonia
Némi zajongás után megszületett a nagy zajszimfónia

lovasi_andras_tuzijatek.jpg

Lovasi szólólemez a popzene halála után; viccesen érzéki maffiózók; gyönyörű tavaszi zongoraszóló. Hiphop a boldogság csúcsaitól a legletargikusabb pillanatokig; naiv szintidallamok ipari döngöléssel; sokszínű metal kavallal; a balett nagyasszonya. Nem is akarok zavarni! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/14/foleg_nem_radikalis_rec_hu
Főleg nem radikális - Rec.hu

dog1.jpg

A PJ Harvey-dokumentumfilm egyaránt elnyerheti a gyönyörű sajtófotók szerelmeseinek és a stúdiózás kulisszatitkai iránt érdeklődők tetszését. A nagyszerű dalszerző-énekes módjával engedi csak közel magához a nézőt, de a váratlan felfedezések hiányát bőséggel kárpótolják az életből ellesett vicces, hangulatos apróságok. A berlini filmfesztiválról jelentjük.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/13/filmrecorder_klassz_dolog_pj_harveyval_bejarni_a_vilagot_a_dog_called_money_filmkritika
Filmrecorder. Klassz dolog PJ Harveyval bejárni a világot – A Dog Called Money (filmkritika)

REC069

2019.02.13. 13:00, Recorder.hu

rec69_650.jpg

A friss Recorder magazint keresd február 15-től a budapesti terjesztési pontokon!

https://recorder.blog.hu/2019/02/13/rec069
REC069

180125-post-malone-ig-800x600.jpg

Újabb névsorral bővült az idei Sziget fesztivál line-upja, a korábban már bejelentett Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine és Chvrches mellett először érkezik hazánkba a stíluskeverő fehér rapper, visszatérnek a skót posztpunk-indierock veteránok, valamint a szorongásos-melankolikus elektrocrooner-bajnok.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/13/jon_a_franz_ferdinand_post_malone_es_james_blake_a_szigetre
Jön a Franz Ferdinand, Post Malone és James Blake a Szigetre

will2_small_copy_2.jpeg

Február 18-án és 19-én ismét megrendezik az Artisjus által életre hívott Dalszerző Expót Budapesten, amely a közép-európai régió zenészeit, zeneszerzőit, producereit várja előadásokkal, stúdiós programokkal, kötetlen beszélgetésekkel és workshopokkal. Az egyik workshopot a francia születésű, Londonban élő szerző-producer, Will Simms tartja majd 18-án délelőtt 11 órától. Simms több elektronikus tánczenei műfajban is otthonosan mozog, de igazán nagy sikereit a koreai pop világában aratta, dolgozott a Girl’s Generation (SNSD) popegyüttessel és az EXO nevű fiúbandával. A Recordernek elmesélte, miért imád dél-koreai zenekaroknak dolgozni, miben különbözik a K-Pop színtér az európaitól, és melyik világhírű popsztár lemezeiből tanulta a legtöbbet. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/12/_a_dalok_mindenutt_es_mindenben_fellelhetok_will_simms-interju
„A dalok mindenütt és mindenben fellelhetők” – Will Simms-interjú

iriemaffia1902_29.jpg

Az Irie Maffia ezen a télen végigvette az ünnepeket: tartottak karácsonyi és előszilveszteri koncertet is, most pedig a farsangon volt a sor, amit az Akvárium teltházas nagytermében ünnepeltek meg. Mi pedig fényképezőgéppel felszerelkezve elmentünk megnézni, hogy milyen is egy beöltözős buli az Irie Maffia prezentálásában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/12/irie_maffia_farsang_akvarium
Amikor Thanos az MC és Pókember a DJ - Irie Maffia Farsang az Akváriumban