Klippremier! Platon Karataev: Wide Eyes

2020.04.03. 11:00, Gaines

platon_wide.png

Az indiefolkos Platon Karataev megbízhatóan szállít mindig izgalmas látványvilágú és koncepciójú klipeket, legyen szó a tavalyi klipszemlén a legjobb alakítás díját bezsákoló Oceanról, semmiben zuhanó, absztrakt testekről, és ősi motívumokkal dolgozó táncvideóról. A Wide Eyes a negyedik kislemezdal a zenekar május elején érkező, Atoms című második nagylemezéről, és egyszerű, de talányos csavarral operáló klippel érkezik.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/03/klippremier_platon_karataev_wide_eyes
Klippremier! Platon Karataev: Wide Eyes

gunsakimbo_still_1-1.jpg

Izgalmas volt végignézni, hogyan tör ki az Alkonyat-skatulyából Kristen Stewart és Robert Pattinson, és válnak nemzedékük meghatározó színészeivé. Hasonló cipőben járó pályatársuk, Daniel Radcliffe karrierje nem ilyen látványos: nem dolgozott rendezőóriásokkal, filmográfiája egyenetlen színvonalú. A Harry Potter szerepében világhírűvé vált brit sztár mégis hasonló tudatossággal és kísérletező kedvvel tapossa ki egészen sajátos útját. Ez a cikk először a Recorder magazin 80. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/03/filmrecorder_a_varazslosrac_nem_nyugszik_daniel_radcliffe
Filmrecorder. A varázslósrác nem nyugszik

szolidaritas.jpg

Nyílt levélben fordul a rádiós és tévés zenei szerkesztőkhöz, rendezvényszervezőkhöz és a közönséghez a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete. Közleményükben azt kérik, hogy mindenki a saját területén próbálja meg segíteni a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került zenészeket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/02/szolidaritasra_buzditanak_a_hazai_zeneszek
Szolidaritásra buzdítanak a hazai zenészek

csaknekedkislany_feltel_szeretni_klip.jpg

Szerzetesítsd magadat! A hülyeség, látod, így ragad át. Mindig található egy pozitív felhang. Az élet értelmét megtaláltam, de így is üres minden bennem. Kérlek, hadd lehessek önmagam, miért kell, hogy ezen így fönnakadj? Menekülés a valóságból, gyerekkorunk kedvencei, sci-fi nosztalgia. Szaggatott dallamok és bevágott gitár, karanténklipek, természeti jelenségek. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/02/maradjatok_otthon_a_seggeteken_es_szomorkodjatok_jokat_rec_hu
Maradjatok otthon a seggeteken és szomorkodjatok jókat! - Rec.hu

schlesinger.jpg

A Fountains Of Wayne énekese, rengeteg filmes és sorozatos betétdal szerzője 52 éves volt, a koronavírus okozta szövődményekben hunyt el New Yorkban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/02/koronavirusban_meghalt_adam_schlesinger
Koronavírusban meghalt Adam Schlesinger

blackpeter_photo.jpg

Új szólólemezzel rukkol elő Kolozsi Péter, aki többek között a SeeN és a Napokon oszlopos tagja (és egykor a Blind Myself és az Esclin Syndo basszusgitárosa volt), és korábban, PéterEmber név alatt jelent meg nálunk szólózenészként teljesen egyedül készített albuma, a 2016-os Avagy Péter útjai kifürkészhetetlenek. Most új néven, Black Peterként hozta el Being Angry A Little And Whining A Lot című nyolc számos lemezét. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/01/albumpremier_black_peter_being_angry_a_little_and_whining_a_lot
Albumpremier! Black Peter: Being Angry A Little And Whining A Lot

lazarvs_klip2.jpg

A Lazarvs, avagy leánykori nevén Apey & The Pea, idén októberben tervezi megjelentetni új lemezét, a 2017-es HEX nagylemez folytatását, ami új fejezetet nyit a zenekar életében. A Lazarvs címet viselő anyagról most nemcsak az első beharangozó dalt mutatjuk meg, hanem egy színfalak mögötti videót, a lemezborítót és a számlistát is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/01/videopremier_lazarvs_godslayer
"Mutatom, hány számot vettünk fel" – Videópremier! Lazarvs: Godslayer

awkwafinaisnorafromqueens.jpg

A vaginájáról rappelt, aztán Sandra Bullockkal bandázott, és egy bombasiker all-star ázsiai szereplőgárdáját erősítette, aztán meg még drámai szerepben is bizonyított. Szemtelenség? Mást ne is várjunk Awkwafinától. Ez a cikk először a Recorder magazin 80. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/01/filmrecorder_ki_a_csuda_az_az_awkwafina
Filmrecorder. Ki a csuda az az Awkwafina?

flav_1.jpg

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Public Enemy több mint harmincöt év után megvált egyik alapfigurájától, miután Chuck D politikai nézeteltérés miatt kirúgta Flavor Flavet a hiphopformációból. Na, most kiderült, hogy az egész átverés volt, ami egy új Public Enemy-lemezt hivatott promótálni.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/04/01/jol_atvert_minket_a_public_enemy
Jól átvert minket a Public Enemy

8b829cda-694a-4ba9-bb25-5e5f05108a39.jpg

A márciusban elérhetővé vált Emma. már a címe végére helyezett ponttal is jelzi, hogy nem egy hagyományos Jane Austen-feldolgozás. A modern hangvételű és egyedi vizuális stílussal rendelkező adaptáció valójában nagyon is illeszkedik az utóbbi évek formabontó trendjébe. Ez a cikk először a Recorder magazin 80. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/03/31/filmrecorder_regi_de_nem_osdi
Filmrecorder. Régi, de nem ósdi