fka_klip.png

FKA Twigs a 2019-es Magdalene lemez után most hozott ki először új számot, a Don't Judge Me rögtön művészi klippel is párosult, azt viszont még nem lehet tudni, hogy ez a dal a közelgő harmadik nagylemez előfutára-e.

tovább →
Címkék: fka twigs
https://recorder.blog.hu/2021/01/27/fka_twigs_megharcol_az_erzelmeivel_uj_klipdalaban
FKA Twigs megharcol az érzelmeivel új klipdalában

dsc08054.jpg

Négy budai srác, akik angolszász hatásokból táplálkozó indie rockzenét játszanak, eddig még nem olyan őrülten egyedi a képlet, csakhogy két "őshonos telivér" is zenél soraik között, hiszen egy brit és egy amerikai tagot is felmutathat a Sasa Lele. A csapat tavaly ősszel hozta ki fülbemászó dallamokban és indie bájban gazdag debütáló EP-jét, nem akartunk sokáig várni azzal, hogy a Magyarradaron is bemutatkozhassanak.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/27/magyarradar_sasa_lele
Magyarradar – Sasa Lele

lego_vidiyo_character_and_kids_livingroom.jpg

A LEGO és a Universal Music Group közös projektjében új videókészítő alkalmazást hozott ki, amely elsősorban 7-11 éves gyerekeknek szól, akik a LEGO VIDIYO segítségével rendezhetnek, alkothatnak, szerepelhetnek, és természetesen meg is oszthatják egyedi zenés videójukat egy biztonságos közösségi környezetben. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/26/szemelyre_szabott_videoklipet_keszithetnek_a_gyerekek_a_lego_uj_appjaval
Személyre szabott videoklipet készíthetnek a gyerekek a LEGO új appjával

funky.jpg

A soullegenda 1971-es, instrumentális albumát részletekben már innen-onnan össze lehetett szedegetni, és díszdobozos gyűjteményben is szerepelt, de digitálisan most tették közzé először.

tovább →
Címkék: funk motown marvin gaye
https://recorder.blog.hu/2021/01/26/elerhetove_valt_egy_eddig_kiadatlan_marvin_gaye-lemez
Elérhetővé vált egy eddig kiadatlan Marvin Gaye-lemez

fuckyou.png

A The Flaming Lips már tavaly nyáron előállt egy lehetséges megoldással a biztonságos koncertezés kérdésére, akkor még csak pár tucat ember előtt léptek fel egy talkshow-ban. A buborékkoncert ötletét most több mint 100 emberre is kiterjesztették.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/25/_kapd_be_covid19_megtartottak_a_vilag_elso_buborekkoncertjet
"Kapd be, COVID19!" - Megtartották a világ első buborékkoncertjét

azvlm_elektronikus_zenei_workshop.JPG

Az AZVLM, a Bagázs Közhasznú Egyesület és ismert magyar zenészek önkéntes munkájának köszönhetően elindult az első kisebbségi zeneoktatás Dányban. A heti rendszerességű programokon roma és hátrányos helyzetű lányok vettek részt, ahol megismerhették az elektronikus zenekészítés rejtelmeit. A workshopokon készült dallamokat és szövegeket neves hazai zenészek segítségével dolgozták fel, és egy albumon keresztül bárki meghallgathatja majd. Az elkészült album megvásárolható lesz, a bevételek pedig a Bagázs Egyesület számlájára kerülnek.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/25/hatranyos_helyzetu_fiatalok_es_ismert_magyar_zeneszek_keszitenek_kozos_albumot
Hátrányos helyzetű fiatalok és ismert magyar zenészek készítenek közös albumot

mako.jpg

A járványhelyzet miatt tavaly óta az online térbe költözött át a Trafó Kortárs Művészetek Háza különleges audiovizuális projekteket és performanszokat felvonultató AV Composers című programsorozata, amelynek keretén belül január 26-án, kedd este 21 órakor Mákó Rozi mutatja be NEST című live setjét. Az egyedi fénytechnikával összefűzött, ingyenesen megtekinthető elektronikus zenei est otthonról, a képernyők előtt is lebilincselő utazásra invitál, amit vétek volna elszalasztani.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/25/utaztatas_a_zene_es_a_fenyek_feszkebol_kedd_este_mako_rozi_online_live_set-je_a_trafobol
Utaztatás a zene és a fények fészkéből – Kedd este Mákó Rozi online live set-je a Trafóból!

seashanty_1.png

Az talán nem okoz meglepetést az internet bugyraiban járatos olvasóinknak, hogy 2021 első zenei mémje és virális szenzációja a TikTokról indult, a tinik kedvenc videómegosztó közösségi oldala már jó néhány táncmémet és sztárt kitermelt az elmúlt pár évben, Lil Nas X-től a legutóbb Joe Biden beiktató ünnepségén is részt vevő gördeszkás csávóig. Egy fokkal meglepőbb, hogy a legújabb dilit egy 1800-as évekbeli tengerészdal robbantotta ki.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/24/miert_orul_meg_az_egesz_internet_egy_matrozdalert
Miért őrül meg az egész internet egy matrózdalért?

billie_rosalia.png

Régóta alakult már Billie Eilish és Rosalía első közreműködése, de végül az Eufória című sorozat kellett ahhoz, hogy elkészüljön a dal. És már meg is lehet hallgatni.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/23/billie_eilish_es_rosalia_egyutt_kerultek_euforiaba
Billie Eilish és Rosalía együtt kerültek eufóriába

l-laszlo_r-gabor.jpg

Az élő zenei iparágat a koronavírussal olyan csapás érte, amelynek rövid és hosszú távú hatásait csak felbecsülni lehet. 2020 nemcsak a zenészeknek és zeneipari háttérmunkásoknak okozott súlyos nehézségeket, hanem a koncertszervező irodáknak is, és még az idei év is rendkívül bizonytalan. Erről beszélgettünk az ország egyik legfontosabb rock/metál koncertszervező cége, a fennállása huszonötödik évfordulóját ünneplő CONCERTO Music egyik vezetőjével, Kosinszky Gáborral, aki elmesélte, miért lepte meg őket tavaly év végén a Nick Cave & The Bad Seeds turnéjának lefújása, mi a három legnagyobb kérdőjel az élő zene újraindulása kapcsán, és lehet-e Nightwish-koncertet szervezni a szociális távolságtartás jegyében. (címlapképen: a CONCERTO Music két ügyvezetője, balra Medvegy László, jobbra Kosinszky Gábor.)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/01/22/_mi_vagyunk_a_bot_vegen_interju_kosinszky_gaborral_a_concerto_music_egyik_alapitojaval
"Mi vagyunk a bot végén” – Interjú Kosinszky Gáborral, a CONCERTO Music egyik alapítójával
süti beállítások módosítása