2018 ötven legjobb albuma a Recorder szerint

2018.12.16. 11:11, trecorder

bh_650.jpg

Ahogyan 2010-ben2011-ben2012-ben2013-ban2014-ben2015-ben2016-ban és 2017-ben is, a Recorder munkatársai idén ismét bedobták a közösbe saját kedvenceik listáit, melyek összesítéséből kirajzolódott a nagy kép: az, hogy melyek is voltak számunkra a legfontosabb 2018-as kiadású albumok, illetve – ha kevésbé szerényen akarnánk fogalmazni – az, hogy mit is volt érdemes hallgatni idén. Nem késő még megismerkedni a korábban nem hallott albumokkal, de elővenni azokat sem, amelyekkel még az év elején találtunk egymásra. A Recorder magazin 68. lapszámában megjelent évösszesítő cikk mind az ötven lemezét belinkeltük, hallgassátok őket, jó időtöltést kívánunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/16/2018_otven_legjobb_albuma_a_recorder_szerint
2018 ötven legjobb albuma a Recorder szerint

atyhv3c9qnk11212212121.jpg

Az év utolsó hónapjai idén is a legsűrűbbek. Nem volt könnyű dolgunk eldönteni, hogy mit hagyjunk ki, mindenesetre az alábbi megjelenésekkel tuti nem lőttök mellé. Elektronikus tánczenei lemezeket bemutató rovatunk jelentkezik.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/15/elektronikus_tanczene_megvan_a_karacsonyi_bevasarlolista
Elektronikus tánczene – megvan a karácsonyi bevásárlólista

voices.jpg

A Budapest Voices egyedi a cappella formáció, a megszokott öt-hat fős kórus helyett ugyanis tizenketten énekelnek benne, és még egy dobossal is kiegészülnek. A 2013-ban alakult csapat két nagylemezén és három számos EP-jén mai magyar zenekaroktól dolgoz fel slágereket, főleg underground előadóktól, repertorájuk Péterfy Boritól a Kispálon és a Quimbyn át a Tankcsapdáig terjed, és még annál is tovább. Legfrissebb Akusztik-fellépésük december 17-én kerül adásba az M2 Petőfi TV-n (exkluzív ízelítő a koncertből itt), ennek kapcsán beszélgettünk a kórus két tagjával, Lajtai Katival és Szélig Évivel a dalválasztásokról, a hangszerek énekhangra való átültetéséről, és a fizikailag megterhelő koncertekről.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/15/_meg_a_tisztabbnal_is_tisztabbnak_kell_lenni_budapest_voices-interju
„Még a tisztábbnál is tisztábbnak kell lenni” – Budapest Voices-interjú

leisure_3.jpg

Persze, hogy nem. Hiszen nudisták!

tovább →
Címkék: korhatáros 18+ leisure
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/18_ezek_a_nok_aztan_nem_takargatjak_a_melluket
18+ Ezek a nők aztán nem takargatják a mellüket!

akusztik_logo_650_27.jpg

(X) Hogyan szólalnak meg a mai magyar pop- és rockszíntér legnagyobb slágerei tisztán emberi énekhangokra átültetve, ütős kísérettel? A 12 énekesből és egy ütőhangszeresből álló Budapest Voices már több mint öt éve ad jobbnál jobb válaszokat a kérdésre. A legismertebb hazai a cappella együttes az Akusztik-sorozat legfrissebb adásában bizonyítja, hogy torzított gitárok és felpörgetett BPM nélkül is lehet izgalmas és szórakoztató egy színpadi produkció. A Tankcsapda Adjon az ég című számának lenyugtatott Akusztik-verziója az M2 Petőfi TV hétfő esti adásáig csak itt, a Recorderen nézhető-hallgatható meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/budapest_voices_akusztik_igy_rockol_tizenket_enekes_egy_szinpadon
Budapest Voices Akusztik: így rockol tizenkét énekes egy színpadon

the_bluebay_foxes-now-elo_ne_zeti_ke_p.jpg

Az indierockos The Bluebay Foxes első nagylemezéről múlt héten mutattunk már egy ízelítő dalszövegvideót, most pedig megérkezik a komplett album is. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/lemezpremier_the_bluebay_foxes_now
Lemezpremier! The Bluebay Foxes: NOW

adventobudan_650.jpg

Óbuda továbbra is élen jár a tömegeket megmozgatni képes fővárosi programsorozatok, azon belül is a zenés rendezvények terén (és itt most nem a Szigetre kell gondolni): az idei Óbuda Napja és az Óbudai Nyár után a kerület lakói – és Budapest zenerajongói – az Advent Óbudán eseményeinek és koncertjeinek élményeivel feltöltekezve zárhatják a 2018-as évet. Az adventi hétvégék fellépői, további részletek és videós ajánlók alább.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/advent_obudan_a_kalaka_ferenczi_gyorgy_takats_eszter_es_masok_ingyenes_koncertjeivel
Advent Óbudán a Kaláka, Ferenczi György, Takáts Eszter és mások ingyenes koncertjeivel!

husky.jpg

Az orosz parlament csütörtök este hip-hop dalszerző versenyt hirdetett meg, ezzel próbálva ellensúlyozni, hogy az utóbbi időben a hatóságok egyre több rapkoncertet lehetetlenítenek el.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/az_orosz_kormany_rapversenyt_hirdet_az_orosz_rapperek_a_cenzura_ellen_harcolnak
Az orosz kormány rapversenyt hirdet, az orosz rapperek a cenzúra ellen harcolnak

reisz_gabor.jpg

Ritka, hogy egy magyar film akkorát szóljon, mint Reisz Gábor debütálása, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, ami egyszerre lett kasszasiker és egy korosztály kultfilmje. Hasonló sorsra számíthat a rendező lehengerlő új filmje, az önéletrajzi ihletésű Rossz versek is, amelyben Reisz maga játssza a Merthner Tamás nevű főhőst, aki egy fájdalmas szakítás után a múltjában keresi az okokat. A 38 éves rendező elmeséli, miért érezte úgy, hogy kamera elé kell állnia, mit kezd a megnövekedett elvárásokkal, illetve mi a baja a reklámszakmával. (Ez a cikk a Recorder magazin 68. számában megjelent interjú bővített változata.)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/14/filmrecorder_nem_kellett_melyre_nyulnom_hogy_szomoru_arcot_vagjak_reisz_gabor-interju
Filmrecorder. „Nem kellett mélyre nyúlnom, hogy szomorú arcot vágjak” - Reisz Gábor-interjú

freakin_disco_rules.jpg

Családbörtön, szívgárda, szörnyek és rejtélyes rituálék. 43 rapper 10 percben, nyár a télben. A horrortwee műfaj megalapítása, akusztikus életigenlés, Balkán Ozorán, recsegő hangfalak. Súlyban és riffekben nem lesz hiány! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/12/13/piszmogas_helyett_piszkos_labdobok_rec_hu
Piszmogás helyett piszkos lábdobok - Rec.hu