Ne mondd, hogy ezt egy majom is meg tudná csinálni - Rec.hu

2019.02.21. 13:24, RRRecorder

exotic_girlfriend.jpg

Tényleg küldenek banános fotókat Krúbinak a rajongói? Milyen filmeket javasol neki Iván, az a Parazol? Részeg németek a Balatonnál, büntető vibrafon, egzotikus barátnők, gonosz törökök, álomszerű dolgok. Fülledt szintik, posztumusz posztpunk, moduláris csicsergés, magyar-holland electro barátság. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/ne_mondd_hogy_ezt_egy_majom_is_meg_tudna_csinalni_rec_hu
Ne mondd, hogy ezt egy majom is meg tudná csinálni - Rec.hu

petruska_credit_lang_peter_web.jpg

A héten beszámoltunk róla, hogy kizárták Petruskát A Dal 2019 döntőjéből, miután az MTVA által felkért szakértő bizonyítottnak látta, hogy a magyar előadó plagizált egy Vampire Weekend-dalt. Petruska még a kizárás bejelentésének napján írta Facebookon, hogy nem ért egyet a szakvéleménnyel, most pedig egy újabb közleményben közzétette Victor Máté álláspontját. Aki szerint nem történt plágium.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/az_artisjus_volt_elnoke_cafolja_a_petruska_ellen_felhozott_plagiumvadakat
Az Artisjus volt elnöke cáfolja a Petruska ellen felhozott plágiumvádakat

rec069_toro_y_moi_650.jpg
A zenekarnév mögött álló Chaz Beart még 2010 körül kapták fel a zeneblogok, és akkor még volt hatása annak is, hogy ő lett a chillwave egyik fő arca. Szerencsére Chaz elég hamar lerázta magáról ezt a tiszavirág életű zenei őrületet, és azóta megbízhatóan szállítja az elektronikus zenei alapokkal bíró, sokszínű poplemezeket. 2017 után itt az új lemez, amin több vendég (ABRA, Wet, Instupendo) is van, a Laws Of The Universe című számban James Murphy-t is megénekli egész viccesen. Tökéletes soundtrack buli előtti készülődéshez.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/toro_y_moi_outer_peace_lemezkritika
Toro y Moi: Outer Peace (Lemezkritika)

jackson_1.jpg

Év elején a Sundance filmfesztivál közönsége láthatta először a Michael Jackson pedofilügyeiről szóló Leaving Neverland című dokumentumfilmet, amit két részben, március 3-án és 4-én fog leadni az HBO, nálunk pedig március 8-tól lesz látható a magyar HBO-n. A felkavarónak ígérkező filmbe az első előzetessel belenézhetünk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/20/megjott_az_elso_elozetes_a_megrazo_michael_jackson-dokumentumfilmhez
Megjött az első előzetes a megrázó Michael Jackson-dokumentumfilmhez

dsc_0169.jpg

A KYTARO első klipjével mutatkozik be a Recorderen, bár az instrumentális „pseudo-exotic psych-math” trió néhány tagját már ismerhetjük a SONYA-ból. A gasztro-horrorba hajló, frappáns Kryptogyros nem aprózza el, vagy talán mégis, mindenesetre egyből belecsap a lecsóba, vagyis, a giroszba. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/20/ne_akard_tudni_mibol_keszul_a_giroszod_klippremier_kytaro_kryptogyros
Ne akard tudni, miből készül a giroszod – Klippremier! Kytaro: Kryptogyros

zanzinger_fekvo.jpg

Zanzinger, vagyis Misota Dániel egy szál gitáros énekes-dalszerzőként indult; a tavaly megszűnt Lone Waltz kiadó egyik alapítója volt. 2018 végén zenekari felállással adta ki első nagylemezét; a Seasonal Winds az év egyik legjobb hazai albuma lett. Szombati lemezbemutató koncertje előtt popzenéről, szabadságról és a kontextus megteremtéséről beszélgettünk, valamint arról, hogy miért jobb fej angolul, mint magyarul. A Recorder magazin 69. számában megjelent interjú bővített változata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/20/lehessen_a_dalok_mellett_levegot_venni_zanzinger-interju
Lehessen a dalok mellett levegőt venni – Zanzinger-interjú

johnny-ramone-o_ne_letrajza_650.jpg
Johnny
életrajza egyben a Ramones életrajza is, mert hiába értékeljük magyar vérünk, Tommy Ramone vagy a rajzfilmhős-fejű Joey érdemeit a punk alapcsapatának karrierjében, Johnny kitartása, szenvedélye, unott coolsága, tőről metszett genyósága és főképp riffjei nélkül nem lett volna az a Ramones, ami. Dudich Ákos lefordította, Prieger Zsolt elolvasta és elolvasásra ajánlja.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/20/commando_johnny_ramone_oneletrajza_konyvajanlo
Commando – Johnny Ramone önéletrajza (könyvajánló)

discogs-report-header.jpg

A legjelentősebb és legkedveltebb online zenei adatbázis, diszkográfia-gyűjtőoldal és internetes lemezpiactér minden év elején összesíti az előző évre vonatkozó adatokat, amelyeket szép infógrafikákba csomagolva tálal az olvasóknak. A 2018-as kimutatás tanulságai szerint lassul az adatfeltöltés, ugyanakkor előszeretettel vásárolunk bármilyen fizikai adathordozón zenét.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/20/kijott_a_discogs_2018-as_evosszegzese_a_nagy_nyertes_a_magnokazetta
Kijött a Discogs 2018-as évösszegzése, a nagy nyertes a magnókazetta

petruska_2.jpg

A Help Me Out of Here című döntős dallal kapcsolatban még a második elődöntő végén jelentette be a műsor házigazdája a plágiumgyanút, a hivatalos szakmai és jogi állásfoglalás pedig megerősítette a plágiumvádat. Petruska a Facebookon reagált a kizárásra.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/19/plagium_miatt_kizartak_a_dal_dontojebol_petruskat
Plágium miatt kizárták A Dal döntőjéből Petruskát

hajdu.jpg

Kevés olyan előadást látni magyar színpadon, mint amilyen Pass Andrea rendezése, a Trafóban játszott Eltűnő ingerek. Kortárs magyar szerző darabja – eleve fehér holló. Filmes effektekkel ennyire intenzíven operáló, friss, modern rendezés – utoljára talán Bodó Viktor emlékezetes ledarálnakeltűntemje volt hasonló élmény. Hajdu Szabolcs letaglózó alakítást nyújt a víziókkal viaskodó apa szerepében: nincs olyan magyar színész, aki ezt a karaktert jobban életre tudta volna kelteni, mint ő, az Ernelláék Farkaséknál, a Biblioteque Pascal, a Fehér tenyér rendezője. Egyszerű vonalvezetésű sztorija ellenére az Eltűnő ingerek erőteljes és izgalmas színházi élmény, a nézőtér nagy része nyelte utána a könnyeit.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/19/suttyomban_hajdu_szabolcs_lett_a_legjobb_szineszunk_kritika_az_eltuno_ingerek_cimu_eloadasrol
Suttyomban Hajdu Szabolcs lett a legjobb színészünk. Kritika az Eltűnő ingerek című előadásról.