Pedig olyan, mintha már az lenne. Jakab Péter: Ez még nem az (lemezkritika)

2023.03.25. 08:43, vferi

jakab-peter.jpg

Jakab Péter rövid időn belül már a második szólólemezét jelenteti meg, amit ma este fog bemutatni a Magyar Zene Házában. Ez a minikritika először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/25/jakab_peter_ez_meg_nem_az_lemezkritika
Pedig olyan, mintha már az lenne. Jakab Péter: Ez még nem az (lemezkritika)

wide_50.jpg

A legjobb popdalok nagy része a szerelemről szól és közülük is rengeteg szerelmi csalódásokról. De gyengíti vagy erősíti az élményt, ha tudjuk, konkrétan kiről szól egy dal? A bulvárrészletek gyakran csak hírverésre jók, de Beyoncé-, Justin Timberlake- vagy Taylor Swift-szintű sztárok esetében már lehetetlenség elvonatkoztatni attól, hogy életük és karrierjük egy-egy szakaszában ki ihlette a slágereiket.  Ez az összeállítás először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/semmi_sem_torik_ugy_mint_a_celebsziv
Semmi sem törik úgy, mint a celebszív

szlimmy_1.jpg

Az Égjárókból és a Grosskidz trapcsapatából ismerős Szlimmy, azaz Pusztai Balázs 2019 óta zenél, első albuma, a Lokival összerakott Dűnék kifejezetten sikeres lett, félmillió streamnél jár. Legutóbb a függőségével és álmatlanságával számot vető Drágát mutatta be készülő új lemezéről, amit most a Nem rólam szól klipje követ.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/klippremier_szlimmy_nem_rolam_szol
„Bennem jók meg a rossz arcok” – Klippremier! Szlimmy: Nem rólam szól

monchichi-potencial.jpg

2003-ban alakult és öt évig működött Debrecenben a Monchichi Potenciál, a régió első és egyetlen trip-pop zenekara, amiben olyan, később országos karriert befutó zenészek játszottak, mint Subicz Gábor (Subtones, Modern Art Orchestra stb.), Mészáros Ádám (Erik Sumo, stb.) valamint Laskai Viktor (DJ SuperStereo).

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/koncerttel_unnepli_20_szuletesnapjat_debrecen_elso_es_utolso_trip-pop_zenekara
Koncerttel ünnepli 20. születésnapját Debrecen első és utolsó trip-pop zenekara

palagyi_ildiko01_16_9_kivagas.jpg

Körbeér címmel jelent meg Palágyi Ildikó új EP-je, amin az eddigi legszemélyesebb dalai kaptak helyet. Az art-pop, a jazz és az elektronika határán alkotó énekes-dalszerző március 30-án telt ház előtt mutatja be az albumot zenésztársaival (köztük Gyémánt Bálinttal) a Magyar Zene Házában.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/ep-premier_palagyi_ildiko_korbeer
„Hiszek a történetekben és a történetmesélés erejében” – EP-premier! Palágyi Ildikó: Körbeér

minimyst_1.jpg

A négy év után visszatérő Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra, amelynek most megérkezett az utolsó, címadó dala. A Karton Monakó EP teljes egészében végighallható a mai naptól, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/karton_monakoban_mindenki_tobbet_vetit_magarol_itt_az_elso_magyar_nyelvu_minimyst_ep
Karton Monakóban mindenki többet vetít magáról – Itt az első magyar nyelvű Minimyst EP

wide2_189.jpg

Világjárvány, alapító tag váratlan halála, morbid videoklip, komor, latin nyelvű albumcím. A március 24-én megjelenő Memento Mori lenne a Depeche Mode leggyászosabb lemeze? A zenekarra jellemző csavarral majdnem ennek az ellenkezője igaz. Ez a cikk először a Recorder magazin 102. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/24/emlekezz_a_multadra_depeche_mode_memento_mori
Emlékezz a múltadra. Depeche Mode: Memento Mori

rec102_fb.jpg

Mától a szokásos helyeken (az aktuális terjesztési pontokat itt találod) tudod beszerezni vagy itt házhoz rendelni a 102. Recorder magazint, amelynek címlapján az első lemezét a Barba Negrában április 1-én bemutató Pogány Induló tartja bent a füstöt. Lássuk, mi van még az ingyenes újságban!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/23/megjelent_a_recorder_magazin_102_szama
Megjelent a Recorder magazin 102. száma

szazevesudvar_still001.jpg

December elején jelent meg Beck Zoli (30Y) és Grecsó Krisztián író-költő közös albuma, a beck@grecsó: Hoztunk valamit magunkból. A zene és irodalom találkozásából született anyagot januárban egy dupla Müpás lemezbemutató koncerttel köszöntötték, és azóta is turnéztatják a fővárosban és vidéken egyaránt. A lemezen több dal is Grecsó-vers volt eredetileg, ezek közül az egyik a Száz éves udvar, amely most bensőséges, intim videót kapott. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/23/klippremier_beck_grecso_szaz_eves_udvar
Mint ing gyűrve, rajtam a kárhozat – Klippremier! beck@grecsó: Száz éves udvar

cserihanna-werk-fotocredit_berta_csongor2.jpg

Előbb poénos, fülbemászó szakítós számmal (ZSIRÁFHÁT), majd a depresszióról szóló Fordulok kettőt-tel vezette fel első lemezét a bábrendezőként ismert, korábban a CseRihannákban zenélő Cseri Hanna, amiket most a BÁCSI követ. „Ezt a számot egész egyszerűen a bácsik iránt érzett töretlen szeretetem és tiszteletem ihlette.” Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/23/dal_es_klippremier_cserihanna_bacsi
„Bácsi, ájlávjú!” – Itt van cserihanna legújabb klipje
süti beállítások módosítása