Legendás rockzenészek, örökzöld rockklasszikusok: a Skorpió az Akusztikban

2018.11.16. 21:00, Recorder.hu

akusztik_logo_650_23.jpg

(X) Frenreisz Károly, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor egy színpadon? Igen: együtt lépett fel a Skorpió két korszakának két korszakalkotó gitárosa a nem kevésbé zseniális basszusgitáros-szaxofonos-énekessel és állandó társaikkal. Egy óra tömény, de nyugis rock'n'rollra számíthatnak az Akusztik nézői az M2 Petőfi TV hétfő esti adásában, a zenekar egyik legnagyobb slágerének különleges hangszerelésű, exkluzív változata addig pedig csak itt, a Recorderen tekinthető meg.

tovább →
Címkék: skorpió akusztik
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/legendas_rockzeneszek_orokzold_rockklasszikusok_a_skorpio_az_akusztikban
Legendás rockzenészek, örökzöld rockklasszikusok: a Skorpió az Akusztikban

fustosbalint_650.jpg
Amikor egy folkzenekar elektromos gitárokat vesz elő, a rajongók felől mindig hallatszanak a csalódás hangjai, esetleg egy kis árulózás is. Ez a kezdetektől így van, Bob Dylannel is megesett, és a 2015-ös Wilder Mind album után a Mumford & Sons hívei közül is sokan kérték újra vissza a bendzsót és a mandolint a dalokba. A negyedik sorlemezre végül három évet kellett várni. Ennyit húzott ki Füstös Bálint is, aki a Margaret Island harmadik lemezével csak egy hónappal előzte meg a brit együttest, és aki Marcus Mumford nagy rajongójaként már alig várta, hogy elemezhesse a Delta című, ma megjelent új albumot a Recorder számára. Legújabb Profül cikkünk a 67. Recorder magazinból.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/visszatert_a_bendzso_fustos_balint_margaret_island_ajanlja_a_mumford_sons_uj_lemezet
Visszatért a bendzsó – Füstös Bálint (Margaret Island) ajánlja a Mumford & Sons új lemezét

muzikum_ledzep50_650.jpg

(X) A Led Zeppelin egyike a könnyűzene legsikeresebb és legelismertebb együtteseinek. Világszerte mintegy 200 millió albumot adtak el. Sokan az első heavy metal együttesnek is tartják. A hazai tribute-zenekar, a Lead Zeppelin a Led Zeppelin első albumának megjelenésének ötvenedik évfordulóját ünnepli szombat este a Muzikumban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/led_zeppelin_50_szuletesnapi_koncert_szombaton_a_muzikumban
Led Zeppelin 50! születésnapi koncert szombaton a Muzikumban.

demdike_stare.jpg 

Szétszedett és összerakott (már-nem-is-)táncos ritmusok, apróra vágott minták, fenyegető zajok: a Demdike Stare a dekonstruált klubzenére alkalmazza, amit a horrorzenékből tanult, de nem feledkezik meg a játékosságról sem. Szombaton a Trafóban lépnek fel, mi meg most új lemezükről írunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/demdike_stare_passion_lemezkritika
Demdike Stare: Passion (lemezkritika)

stardust.jpg

A Recorder friss, 66. lapszámának fókusztémájával 1998-ra csévéltünk vissza. Évösszefoglalónk kronologikus idővonala után két részben vizsgáltuk 1998 popzenei trendjeit (1. rész: pop és rock, aztán 2. rész: hiphop/r&b és elektronikus tánczene), majd hazai történéseit, aztán listáztuk 1998 legjobb albumait, bemutattuk a szerkesztőség tagjainak személyes kedvenc 1998-as LP-it is és az év mainstream slágereit: a menőket és a cikiket. A stáb személyes kedvenc 1998-as dalaival zárjuk a fókusztémát.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/16/music_sounds_better_with_you_kedvenc_1998-as_dalaink
Music Sounds Better With You – Kedvenc 1998-as dalaink

zeneejszakaja2018_650.jpg

Beatles és Bartók? Star Wars és Satie? Joplin és Jobim? November 17-én éjszaka a legnagyobb nevek randevúznak a pesti bulinegyed legjobb helyein.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/kis_eji_zene_az_ma_mar_nem_eleg_szombat_ejjel_az_egesz_varost_elboritja_a_zene
Kis éji zene? Az ma már nem elég: szombat éjjel egész Budapestet elborítja a zene!

nemeth_robert_pokember.jpg

Életközeli, laza indie slágerek, giccsmentes pozitívumok, váratlan ritmusok egy nyári viharban, epikus pingpongcsata. Egész elviselhető apokalipszis, alig látszó halál. Lazulj le szépen, és ollézz velünk! A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/de_tenyleg_most_nem_szexualis_ertelemben_rec_hu
De tényleg most nem szexuális értelemben - Rec.hu

flightoftheconchords-suits-dancing.jpg

Horváth Renátó (BuSH, Eastaste) itt mesélte el részletesen, hogyan kerülnek a zenék a sorozatokba, mennyi pénz van erre, kik döntenek milyen szempontok alapján stb. Most pedig a tíz kedvenc jelenetét osztja meg, amelyekben különösen jól működik a felhasznált popsláger. Spirituális ébredés, szex és apokalipszis!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/top_10_a_legjobban_hasznalt_zenek_sorozatokban_horvath_renato_szerint
Top 10: a legjobban használt zenék sorozatokban Horváth Renátó szerint

chemical.jpg

A Chemical Brothersnek számtalan pompás klipet köszönhettünk az évek során, például ezt a ravasz vonatosat Michel Gondrytól, vagy ezt az izgalmas tornászosat Spike Jonze-tól. Az angol duó új kislemezdalához, a Free Yourselfhoz készített robotos videó pedig úgy aranyos, hogy közben hátborzongató.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/15/a_robotok_lazadasa_diszkopartival_kezdodik
A robotok lázadása diszkópartival kezdődik

morricone_1.jpg

Jelenleg itt tart az elmúlt napok furcsa nyilatkozatháborúja, de ki tudja, tartogat-e még újabb fordulatokat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ennio_morricone_kretennek_titulalta_quentin_tarantinot_aztan_megsem_aztan_megis_aztan_megsem
Ennio Morricone kreténnek titulálta Quentin Tarantinót, aztán mégsem, aztán mégis, aztán mégsem