Megjelent a Recorder magazin 71. lapszáma.

2019.04.18. 20:40, Recorder.hu

rec071_cover_horizontal.png

Mától a szokásos és új helyeken (a REC071 aktuális terjesztési pontjai itt) lehet felkapni vagy itt házhoz rendelni a 71. Recorder magazint, amelynek címlapján és Front cikkében Zságer Balázs szerepel, aki ebben a hónapban zenekara, a Žagar élén ad ki új albumot és aki 2019. áprilisi, a tribal fogalmát körbejáró tematikus mellékletünk társszerkesztőjeként az elektronikus tánczene születéséhez köthető zenei stílusról és az általa megtermékenyített más zsánerekről, a natív törzsi hagyományokról, táncról, divatról, hangszerekről és sok másról szóló érdekes cikkeket gyűjtött össze felkért szakemberektől és a fókusztémát egy-egy speciális perspektívából jól ismerő szerzőktől. Ebben a lapszámban is helyet kapott Filmrecorder című filmes mellékletünk – a lapszám teljes tartalma alább.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/megjelent_a_recorder_magazin_71_lapszama
Megjelent a Recorder magazin 71. lapszáma.

lipelis_toldi.jpg

A szláv Young Marcóként is emlegetett DJ-producer diszkó editjeire már a L.I.E.S. is felfigyelt, Lipelis szettjeiben pedig a régi szovjet daloktól a New York-i house klasszikusokig minden előfordulhat; egyszerre euforikus, táncoltató és folyamatos shazamozásra ingerlő szelekcióra érdemes készülni.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/ma_ejjel_lipelis_a_toldiban
Ma éjjel Lipelis a TOLDIban!

getoverher.jpg

A meztelen nőknek már a puszta gondolata is a férfiember szakmai előrehaladásának rovására megy, rémes.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/18_a_csupasz_noi_mell_az_elet_megrontoja
18+ A csupasz női mell az élet megrontója

flyinglotus_header.jpg

Utoljára 2014 végén hallgathattunk meg új lemezt Flying Lotustól, idén májusban viszont megérkezik a legújabb, szám szerint hatodik nagylemez, a Flamagra, egy ízelítőt máris mutatunk belőle.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/horrorlegenda_remmesejevel_koszon_be_flying_lotus
Horrorlegenda rémmeséjével köszön be Flying Lotus

mork_all_i_need.jpg

Furán táncolok, de ez oké. A jövő fiúbandája, már ma. Természet, növények és Pablo Escobar; magányos űrhajós; görbe tükör a tejüzemeknek. Rémálmok démoni hangon; szörnyek szárnykürttel; romboló noise rock aliexpress fúvósokkal. Lassan már... hiába... stb. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/ott_egy_zebra_menjunk_mar_at_konyorgom_rec_hu
Ott egy zebra, menjünk már át, könyörgöm - Rec.hu

rec070_ariana_grande_650.jpg
Hat hónappal előző sorlemeze, az optimista és slágeres Sweetener után egy mélyen személyes popalbummal nőtt fel végleg Ariana Grande. A lemezen a legjobb producerek dolgoztak, köztük a popkirálynő-csináló Max Martin is, a vezérfonal pedig az ex halála után egy felbontott eljegyzéssel az önértékelés és a büszkeség. Bár a legjobb dalok, mint a címadó szám vagy a 7 Rings már korábban megjelentek, az album így együtt lett egy mai szenzáció, amiben minden és mindenki megjelenik Rihannától az NSYNC-ig.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/18/ariana_grande_thank_u_next_lemezkritika
Ariana Grande: Thank U Next (lemezkritika)

rec71_dead_ibolya_magyarradar.jpg
Ami Pécsről jön, arra figyelni kell. Már-már nyomasztóan sok produkció érkezik Baranyából, ezt mutatja, hogy létezik már Köszönjük, nem kérünk több pécsi zenekart nevű csoport is a Facebookon, de a pécsiek szerencsére nem állnak le. Jerger Márton, vagyis Dead Ibolya mindössze két hónapja kezdte felpakolni a dalait a YouTube-ra, harmadik, videóját, az Első szimfóniát február közepén töltötte fel, márciusban pedig három új dal, a Mi a pálya?, a Nintendo és a Lótusz jelent meg. Friss, okos, tiszteletlen, reménykeltő kezdet.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/17/magyarradar_dead_ibolya
Magyarradar – Dead Ibolya

alvilag.jpg

Az Alvilág nem lett az új Aranyélet, de nem is akart az lenni. Sajnos. Az RTL Klub ígéretesnek tűnő bűnsorozata nem tudta megfogni a nézőket, beváltatlan ígéretként hal majd el egy évad után. A kritika a 70. Recorder magazin Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/17/filmrecorder_akkor_jo_a_bun_ha_magyar_az_alvilag_cimu_tevesorozat_kritikaja
Filmrecorder. Akkor jó a bűn, ha magyar - az Alvilág című tévésorozat kritikája

beyonce_homecoming.jpg

Beyoncé jól belehúzott így húsvét előtt. Először is, magyar idő szerint ma reggel 9-kor vált elérhetővé a Netflixen – magyar felirattal – a Homecoming című koncertdokumentumfilm, amely a tavalyi Coachellás fellépésének színfalai mögé enged betekintést. A premierrel egyidőben, azonos címmel pedig koncertalbum is kijött, rajta a komplett műsorral.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/04/17/uj_film_uj_lemez_beyonce_nem_aprozza_el
Új film, új lemez – Beyoncé nem aprózza el

bjork_9.jpg

A szerencsés kamaszok az egyik pillanatban még azon tipródtak, hogyan kérjék fel táncolni az osztálytársukat, a következőben pedig azon kapták magukat, hogy egy világsztár áll a DJ-pult mögött.

tovább →
Címkék: dj björk
https://recorder.blog.hu/2019/04/17/bjork_egy_izlandi_sulibuliban_porgette_a_lemezeket
Björk egy izlandi sulibuliban pörgette a lemezeket