18+ Mit tegyen a sellőlány, ha nem elég a dildó?

2019.02.22. 15:00, Gaines

cupcakke.jpg

Szexközpontú, vízalatti, mesebeli kalandozás. Tengernyi fallosszal.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/22/18_mit_tegyen_a_sellolany_ha_nem_eleg_a_dildo
18+ Mit tegyen a sellőlány, ha nem elég a dildó?

peter-tork-1967-b-billboard-1548.jpg

A tévére gyártott, majd a hatvanas években óriási népszerűségnek örvendő amerikai Monkees basszusgitáros-billentyűse csütörtökön, 77 éves korában hunyt el.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/22/elhunyt_peter_tork_a_monkees_alapito_tagja
Elhunyt Peter Tork, a Monkees alapító tagja

rec069_gilberto_gil_650.jpg
A legendás Gilberto Gil központi alakja a brazil kultúrának: száműzött a katonai diktatúra idején, később kulturális miniszter és nemrég még hullajelölt. Ezt a szokásosnál csendesebb lemezét ugyanis közelebbről nem részletezett halálközeli élménye ihlette. Zenei ikerpárjával, Caetano Veloso-val összehasonlítva Gil volt mindig az extrovertáltabb, Veloso az elmélyültebb, de ez a lecsendesült Gil jobban hasonlít Veloso-ra, mint eddig bármikor. Lázadás helyett bölcsesség, buli helyett finomság, harsányság helyett merengés és filozófia. Mindig jó volt, most meg így jó.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/22/gilberto_gil_ok_ok_ok_lemezkritika
Gilberto Gil: Ok Ok Ok (lemezkritika)

laibach2019.jpg

Egy Laibach-koncert mindig eseményszámba megy, ez most azért lesz különleges, mert a szlovén indusztriálzenész-kollektíva a tegnap Bécsben indult turné második, budapesti állomására az egészen sajátos, ironikus és kellően beteg új lemezével érkezik. A zenekar négy évvel ezelőtti észak-koreai kalandjának eredményeként az 1965-ös A muzsika hangját tette magáévá, pontosabban a Laibach volt az első (onnan nézve) nyugati zenekar, amely fellépett Észak-Koreában ezzel a fura ipari musical öszvér műsorral. Nem nagyon lehet ellenállni annak, amikor az indusztriál elborulás találkozik az alapjáraton giccses zenés darabbal és az angyali hangú gyerekkórussal. Ráhangolódásként mutatjuk az Észak-Koreában forgatott teljes dokumentumfilmet és egy szuperfriss, alig néhány napja bemutatott videoklipet is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/22/ma_este_laibach_az_a38_hajon
Ma este Laibach az A38 Hajón!

goda_web.jpg

Három kasszasiker (Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem, Kaméleon) és egy bukás (Veszettek) után Goda Krisztina a Teljesen idegenek című olasz film csavaros sztoriját helyezte át magyar viszonyok közé. A BÚÉK a kritikusok nagy része szerint jobb lett, mint az eredeti, és két hónappal a bemutatója után is telt házzal játsszák a mozik. Az interjú a 69. Recorder magazin Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/filmrecorder_mar_nem_gyur_le_a_kritika_goda_krisztina_interju
Filmrecorder. „Már nem gyűr le a kritika” - Goda Krisztina-interjú

tapeslogo_1.jpg

A Tapes Sublimating független kiadó 2016-ban alakult azzal a céllal, hogy a hazai elektronikus zenei színteret digitális és kazettán is hozzáférhető megjelenésekkel színesítse. Új válogatásuk vegyes előadós EP, csupa magyar deephouse-techno-minimál zenével. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/ep-premier_want_to_take_you_there_tapes_sublimating-valogatas
EP-premier! Want To Take You There (Tapes Sublimating-válogatás)

artisjus_1.jpg

Még hétfőn adták át nyolc kategóriában az Artisjus-díjakat, többek között életműdíjat vehetett át Dés László, az év zeneszerzője lett Szabó Tibor (Magna Cum Laude), az év szövegírója Bérczesi Róbert (Hiperkarma), és Junior Artisjus-díjjal ismerték el a Mörk és a Blahalouisiana szerzői közösségét, valamint Apey-t. A puszta névsor leközlésén túl megnéztük azt is, hogy a díjazottak azóta hányféleképpen reagáltak a különböző közösségi médiás felületeken az elismerésre – természetesen szigorúan rangsorolás vagy bármiféle értékítélet nélkül. Bár kedvencünk azért akadt.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/az_evismetlo_a_rebusz_es_a_punk_igy_orulnek_a_dijnyertes_magyarok
Az évismétlő, a rébusz és a punk – Így örülnek a díjnyertes magyarok

exotic_girlfriend.jpg

Tényleg küldenek banános fotókat Krúbinak a rajongói? Milyen filmeket javasol neki Iván, az a Parazol? Részeg németek a Balatonnál, büntető vibrafon, egzotikus barátnők, gonosz törökök, álomszerű dolgok. Fülledt szintik, posztumusz posztpunk, moduláris csicsergés, magyar-holland electro barátság. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/ne_mondd_hogy_ezt_egy_majom_is_meg_tudna_csinalni_rec_hu
Ne mondd, hogy ezt egy majom is meg tudná csinálni - Rec.hu

petruska_credit_lang_peter_web.jpg

A héten beszámoltunk róla, hogy kizárták Petruskát A Dal 2019 döntőjéből, miután az MTVA által felkért szakértő bizonyítottnak látta, hogy a magyar előadó plagizált egy Vampire Weekend-dalt. Petruska még a kizárás bejelentésének napján írta Facebookon, hogy nem ért egyet a szakvéleménnyel, most pedig egy újabb közleményben közzétette Victor Máté álláspontját. Aki szerint nem történt plágium.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/az_artisjus_volt_elnoke_cafolja_a_petruska_ellen_felhozott_plagiumvadakat
Az Artisjus volt elnöke cáfolja a Petruska ellen felhozott plágiumvádakat

rec069_toro_y_moi_650.jpg
A zenekarnév mögött álló Chaz Beart még 2010 körül kapták fel a zeneblogok, és akkor még volt hatása annak is, hogy ő lett a chillwave egyik fő arca. Szerencsére Chaz elég hamar lerázta magáról ezt a tiszavirág életű zenei őrületet, és azóta megbízhatóan szállítja az elektronikus zenei alapokkal bíró, sokszínű poplemezeket. 2017 után itt az új lemez, amin több vendég (ABRA, Wet, Instupendo) is van, a Laws Of The Universe című számban James Murphy-t is megénekli egész viccesen. Tökéletes soundtrack buli előtti készülődéshez.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/02/21/toro_y_moi_outer_peace_lemezkritika
Toro y Moi: Outer Peace (Lemezkritika)