Filmrecorder. Becsüljük meg a kicsit!

2019.03.19. 16:00, Gaines

rozgonyine1.jpg

Általában másfél-két órás, sőt, néha még annál is hosszabb filmekre szoktunk beülni a moziba, de nagy ritkán lehetőségünk nyílik rá, hogy félórás vagy rövidebb etűdökre irányítsuk a reflektorfényt. Erre pompás alkalmat teremt a minden évben megrendezett, minden évben szuperjó Friss Hús rövidfilmfesztivál. A 70. Recorder magazin Filmrecorder rovatának összeállításában öt kedvenc magyar kisfilmünket ajánljuk az idei mezőnyből.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/19/filmrecorder_becsuljuk_meg_a_kicsit
Filmrecorder. Becsüljük meg a kicsit!

hiphopcheese.png

Igen, a sajtok. Láttunk már hajmeresztő kutatási témákat, de egy svájci tudóscsapat most elég magasra tette a lécet, azt vizsgálták ugyanis, hogy a sajtok érlelődését milyen zene segíti elő a leginkább. Győzött a rapzene.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/19/meg_a_sajtok_is_finomabbak_lesznek_a_hip-hoptol
Még a sajtok is finomabbak lesznek a hip-hoptól

qualitons.png

A Qualitons a világ egyik legnépszerűbb alternatív rádióállomása, a seattle-i KEXP műsorába kapott meghívást, ahol március 22-én élőben ad majd elő néhány dalt. Ők az első magyar zenekar a rádió 1972-es alapítása óta, akik ilyen felkérést kaptak. A Qualitons tagjai már kint vannak Amerikában, ahonnan friss, exkluzív videóüzenettel jelentkeznek be a Recorderen!

tovább →
Címkék: the qualitons kexp
https://recorder.blog.hu/2019/03/19/a_qualitons_az_egyik_legmenobb_amerikai_radioban_fog_eloben_zenelni
A Qualitons az egyik legmenőbb amerikai rádióban fog élőben zenélni – exkluzív videó!

rec069_sharon_van_etten_650.jpg
Nehéz megszámolni, hogy hányadik lemezét is jelenteti meg Sharon. De a lényeg soha nem a matekon múlt: ez egy érzelmes, ízig-vérig őszinte produkció, amibe tényleg minden belefér. Még az is, hogy igazat mondjuk és komoly érzelmekről énekeljünk. Figyelem: egy olyan előadóról van szó, aki nem divathullámot akar meglovagolni, de talán még az irányzatokkal sincs tisztában. Ő csak dalokat ír. De a legjobbakat. Ha komoly rajongó vagy, nem éred be a fekete koronggal, hanem a pink, kék vagy lila változatot szerzed be.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/19/sharon_van_etten_remind_me_tomorrow_lemezkritika
Sharon Van Etten: Remind Me Tomorrow (lemezkritika)

myspace2_1.jpg

Az üzemeltetők a szervereiket akarták áttelepíteni, ehelyett elveszett minden egyes dal, ami 2003 és 2015 között került fel a MySpace-re.

tovább →
Címkék: tech myspace
https://recorder.blog.hu/2019/03/18/tobb_mint_otvenmillio_dal_torlodott_a_myspace-rol
Több mint ötvenmillió dal törlődött a MySpace-ről

dickdale.jpg

Dick Dale, a szörfrock szülőatyja vasárnap éjjel, 81 éves korában hunyt el, erősítette meg a halálhírt a zenész basszusgitárosa, Sam Bolle a The Guardiannak.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/18/elhunyt_dick_dale_a_szorfgitar_kiralya
Elhunyt Dick Dale, a szörfgitár királya

rec069_antonia_lili_650.jpg
Magyarok a szüleik, de Svédországban nőttek fel. Bár a zenéjük különböző, sok köztük a hasonlóság: habzsolják az életet, két ország között ingáznak, és határozott véleményük van arról, ami nem oké. A tavaly már a Nagyszínpad döntőjébe jutó Antonia Vai és az első albumát egy március 20-ai budapesti koncerten bemutató I Am Soyuz, azaz Bozóky Felícia az otthonról, utazásról, a svéd zeneiparról, a női testről és arról, hogyan lesz egy műtétből albumcím. Csepelyi Adrienn interjúja a Recorder magazin 69. lapszámának Nagyon svédek című mellékletéből.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/18/antonia_vai_es_i_am_soyuz_jo_eros_nyolcas_hatulrol_interju
„Jó erős nyolcas hátulról" – Antonia Vai és I Am Soyuz (interjú)

rec069_icona_pop_650.jpg
Svédország évtizedek óta uralja a nemzetközi popszcénát nemcsak a dalszerzők frontján, de az előadók piacán is. A 10 milliós ország popgyökerei a hetvenes évekhez és az ABBA-hoz nyúlnak vissza. Őket a Roxette követte a ’80-as évek végén és a ’90-esek elején, majd 1992-től az Ace Of Base is tarolt. A múltban tehát a fiú-lány felállású együttesek voltak a legsikeresebbek, de aztán jött Robyn, meg a többi csaj, és 2019-re gyakorlatilag nincsenek már toplisták svéd női előadók nélkül. Zara Larsson, Tove Lo vagy akár Lykke Li is olyan slágereket adtak ki, amiket az egész világon mindenki hallgat. Nagyon svédek sorozatunk cikke a Recorder magazin 69. lapszámából – Erdős Viki tucatnyi olyan északi csajt vesz sorra, akikre nem lehet nem odafigyelni. Plusz korhatáros meztelenkedések, spontán metróbuli New Yorkban és csupacsaj playlistek minden alkalomra.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/17/a_zenekar_a_mult_a_sved_csajpop_a_jelen
18+ A zenekar a múlt, a svéd csajpop a jelen

joe-pera-talks-with-you1.jpg

Mi lehet a közös egy mormogó komikus abszurd sorozatában és a deszkások világában? És miért jó, hogy tavaly három film is készült az utóbbi szubkultúráról? Eufória és zen, lázadó kamaszok és elégedett kispolgárok, fura humor és érzékeny tragikum. Cikkünk a 69. Recorder magazin Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/17/filmrecorder_hol_talalhatunk_menedekre_a_vilag_zajatol
Filmrecorder. Hol találhatunk menedékre a világ zajától?

rhcpegypt.png

Ez a rövidhír akkor lenne igazán ütős, ha a Piramis egyik dalát dolgozták volna fel, de ennyire nem ástak mélyre az egyiptomi nevezetességhez köthető zenei párhuzamokban. Sebaj.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2019/03/17/piramis_elott_jatszott_piramisos_szamot_a_red_hot_chili_peppers
Piramis előtt játszott piramisos számot a Red Hot Chili Peppers