_d2i7333_1.jpg

A november 11-én megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett gazdaságvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez a magyar zeneipar szereplőit tömörítő Music Hungary Szövetség. (Fent: Weyer Balázs, a Szövetség elnöke / fotó: Nemes Róbert)

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/24/nyilt_levelben_kernek_kata-s_enyhitest_a_zenei_szektor_kepviseloi
Nyílt levélben kérnek KATA-s enyhítést a zenei szektor képviselői

lennon_chapman.PNG

Elárverezik a legendás példányt, amit John Lennon órákkal a halála előtt szignózott Mark David Chapmannek. A kikiáltási ár 400 ezer dollár, vagyis 121 millió forint.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/23/matol_lehet_licitalni_a_lemezre_amit_john_lennon_a_gyilkosanak_dedikalt
Mától lehet licitálni a lemezre, amit John Lennon a gyilkosának dedikált

ap_music_dr_dre_74880080.jpg

Állítólag elkészült Dr. Dre negyedik stúdiólemeze, egy detroiti színész-rapper, Page Kennedy legalábbis azt írta a Twitteren, hogy ő már hallotta a teljes anyagot.

tovább →
Címkék: dr. dre
https://recorder.blog.hu/2020/11/23/lehet_hogy_a_kanyarban_van_dr_dre_uj_lemeze
Lehet, hogy a kanyarban van Dr. Dre új lemeze?

mihaly.jpg

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, az Omega Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa. A hírt a zenekar hivatalos Facebook-oldalán közölték.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/21/meghalt_mihaly_tamas_az_omega_basszusgitarosa
Meghalt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

sam-moqadam-0eekggoe3ps-unsplash.jpg

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma október végi ülésén döntött az Induló Előadói Alprogram és a Klubtámogatói Alprogram idei pályázatairól. A hatályosítást követően 101 könnyűzenei koncerthelyszín összesen közel 240 millió forintot fordíthat a programjaira, az Induló Előadói Alprogram pedig 22 produkciót segít majd a hetedik évadban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/20/101_konnyuzenei_klub_es_22_uj_indulo_eloado_kap_tamogatast
101 könnyűzenei klub és 22 új induló előadó kap támogatást a Hangfoglaló Programban

vinyl_1.jpg

Tavasszal nálunk debütált a Belau második nagylemeze, a karibi vizekre evező, sok külföldi vendégénekessel megfűszerezett Colourwave, A könnyed elektronika és downtempo hazai zászlóvivői a legutóbbi klipdalhoz, a Risk It Allhoz készítettek egy pörgősebb remixet, már mutatjuk is, hogy sikerült.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/20/remixpremier_belau_risk_it_all_hillsdom_remix
Remixpremier! Belau: Risk It All (Hillsdom Remix)

lead-img-welcome-to-chechnya-hbo-review.png

Idén a koronavírus-helyzetre való tekintettel az online térbe került át a Verzió Filmfesztivál, november 10-től 22-ig az otthonunkból mélyedhetünk el a nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál szokásosan erős felhozatalában. Az HBO által készített és forgalmazott Üdvözöljük Csecsenföldön a szovjet utódállamban üldözésnek kitett melegek hányattatásait és az őket segítő aktivisták erőfeszítéseit rögzíti, az emberi sorsokat egészen forradalmi technológiai megoldásokkal ábrázolva. Kiemelkedő alkotás, amit ezen a hétvégén még bárki megtekinthet a Verzión!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/20/filmrecorder_udvozoljuk_csecsenfoldon
Filmrecorder. Az év legbátrabb filmjét nem szabad kihagyni (Üdvözöljük Csecsenföldön)

de_nash_csujo.jpg

A testnek is jobb, ha meztelen. Ez a haza csak a miénk, nincs pihenő! Előbb katedrálisokat, majd piramisokat építünk. Nézz magadba, ne tegyél úgy, mintha nem lett volna mindig szar. Szóljon a csujó a normalitásért! Testeket raktam a vitrinbe; David Guetta Székesfehérvár agglomerációjában; hangszerek a nappaliban, ének a konyhában. Elalszol, záróvonal, seggberúg; sextended version; teljes letámadás helyett nyugtalanítás. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/19/mocskos_minden_mi_szexual_rec_hu
Mocskos minden, mi szexuál - Rec.hu

cyberpunk.jpg

A Cyberpunk 2077 című játék elméletileg december 10-én debütál, a megjelenéshez pedig nagyszabású, húsz előadót megmozgató dupla albumot is hozzácsap a CD Projekt RED. A két részletben közreadandó zenék közül az első beharangozót már hallhatjuk a Run The Jewels jóvoltából, a többi eredeti szerzemény címéről is lehullt a lepel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/19/grimes_is_besegit_az_ev_legjobban_vart_videojatekaba
Grimes is besegít az év legjobban várt videojátékába

uh_2020_online_promo3.png

Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt az eredetileg szeptember végére tervezett UH Fest, a szervezők azonban november 26. és december 1. között online zenei műsorral jelentkeznek. A részletes programtábla először a Recorderen böngészhető végig!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/11/19/nagyszerunek_igerkezik_az_uh_fest_online_zenei_musora
Nagyszerűnek ígérkezik az UH Fest online zenei műsora
süti beállítások módosítása