Dalpremier! USEME: Mindenből a semmibe

2020.02.18. 13:00, Gaines

useme_line_up_photo_credit_koo_sz_mila_n.jpg

USEME szupergrup 2015-ben adott először életjelet magáról, 2016-ban mutatta meg első nagylemezét, egy évre rá Szélesvásznú ég címmel a második LP, idén március elsején pedig jön a harmadik. Az album nyitódala, a klímaváltozás és az elmúlás témáját is érintő, Mindenből a Semmibe most debütál. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/dalpremier_useme_mindenbol_a_semmibe
Dalpremier! USEME: Mindenből a semmibe

ozzy-osbourne.jpg

Ozzy Osbourne idén május végétől július végéig az Egyesült Államokban turnézott volna, ám bejelentette, hogy a teljes turnét lefújja, mert Svájcba utazik, hogy kezeltesse a Parkinson-kórját.

tovább →
Címkék: ozzy osbourne
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/ozzy_osbourne_egeszsegugyi_okokbol_lemondta_eszak-amerikai_turnejat
Ozzy Osbourne egészségügyi okokból lemondta észak-amerikai turnéját

A hatvanas évek meghetvenesítése egy olyan fiatal tánczenekarral, amelynek tagjai már az n-edik retróhullám idején születtek, mégis erőlködéstől mentesen és magabiztosan játsszák a beat pop-rockot.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/18/penteken_carson_coma_a_durer_kertben
Pénteken Carson Coma a Dürer Kertben!

weatherall_1.jpg

Hétfő reggel 56 éves korában, tüdőembóliában elhunyt Andrew Weatherall, a brit elektronikus tánczene ikonikus figurája – írta meg a BBC.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/elhunyt_andrew_weatherall_brit_dj_es_producer
Elhunyt Andrew Weatherall, brit DJ és producer

seen4_band_photo_1.jpg

A SeeN zenekar múlt héten mutatta meg nekünk új, szám szerint negyedik nagylemezük első beharangozó dalát, a Jancsi és Juliskát újragondoló Johnny, Julie and the Wolf című szerzeményt. Az underground rock ötösfogat most még egy előfutárt prezentál a héten érkező LP-ről, íme a zenekar új arcát mutató Bone Crushing Evil Chain.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/dalpremier_seen_bone_crushing_evil_chain
Szakítás utáni amőbalét – Dalpremier! SeeN: Bone Crushing Evil Chain

adele_2.jpg

Adele a hétvégén részt vett egy barátja esküvőjén, ő adta össze a párt, majd énekelt is nekik, és a produkciója során elhintette azt az információt, hogy idén szeptemberben számíthatunk az új albumára.

tovább →
Címkék: adele
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/adele_szeptemberre_igeri_az_uj_albumat
Adele szeptemberre ígéri az új albumát

angelolsen.png

Hétfői napindító rovatunkban összeszedjük az elmúlt hét legfontosabb koncertbejelentéseit, hogy véletlenül se maradjatok le semmi jó programról. Ezúttal: amerikai rapperek, kozmikus szaxofonos, minden, ami Sziget, a kamarapop aktuális csúcselőadója, a Despacito sztárja.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/17/jon_angel_olsen_megvannak_az_elso_sziget-fellepok_jazzlegendak_a_mupaban_heti_koncertbejelentesek
Jön Angel Olsen, megvannak az első Sziget-fellépők, jazzlegendák a Müpában – Heti koncertbejelentések

elp_1.jpg

Az Emerson, Lake & Palmer 1973-as progrock kompozíciója, a Karn Evil 9 szolgáltathatja majd az alapját egy új sci-fi filmnek, sőt, akár egyenesen franchise-nak, számol be a Deadline.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/16/sci-fi_film_keszul_az_emerson_lake_palmer_mestermuvebol
Sci-fi film készül az Emerson, Lake & Palmer mesterművéből

Nem minden nap játszik Budapesten egy túlzás nélkül legendás, negyven (!) éve aktív zenekar, de szerencsére a The Legendary Pink Dots ebben az értelemben is különutasnak számít.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/16/hetfon_the_legendary_pink_dots_a_robotban
Hétfőn The Legendary Pink Dots a Robotban!

"A Dorotánál természetesen megy át a nyers punk keleti transzzenébe, épül improvizáció egy gospelminta köré, tutul bele a kazu garázsrock és etnojazz amúgy is valószerűtlen ötvözetébe. Mély gondolatisága, felszabadult zeneisége és a szellemes ötletek sokasága mellett-előtt páratlan szabadsága teszi az év legjobb lemezévé" - írtuk a 2019-es évösszegzésünkben, most pedig élőben is meggyőződhetsz arról, hogy egyáltalán nem túloztunk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/02/15/ma_este_dorota_a_golyaban
Ma este Dorota a Gólyában!