Verselmélet és randitippek – Vajna Ádám a Heaven Street Seven dalszövegeiről (Szövegszerkesztő #04)

2022.12.04. 16:40, srecorder

vajna_adam_2022_ogm-3846_k.jpg

Új cikksorozatunkban írók, költők elemzik magyar dalok szövegeit, mesélnek a személyes kötődéseikről, és járják körül, mitől lesz igazán jó egy dalszöveg. A Szövegszerkesztő negyedik részében Vajna Ádám, az egyik legtehetségesebb fiatal költő, az Oda és az Egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf? szerzője, a Hévíz, az Észak és a Versum folyóiratok szerkesztője fejti meg többek közt azt is, hogy hogyan érdemes randizni a Heaven Street Seven koncertjein, és miért trükkösek ebből a szempontból (is) Szűcs Krisztián dalszövegei.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/04/verselmelet_es_randitippek_vajna_adam_a_heaven_street_seven_dalszovegeirol
Verselmélet és randitippek – Vajna Ádám a Heaven Street Seven dalszövegeiről (Szövegszerkesztő #04)

010_a7a08c11_449.jpg

A 21. század egyik legegyedibb hangú magyar rendezőjétől úgy illik, hogy már a bemutatkozó filmje is egészen sajátos legyen. A teljesen dialógusmentes Hukkle nemcsak formai bravúr, hanem egy kifejezetten feszült és humoros bűnügyi sztori. Ez a cikk először a Recorder magazin 99. számában jelent meg, amiben azt jártuk körbe, hogy mi volt a menő 2002-ben.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/03/ki_az_urat_nem_szereti_huszeves_palfi_gyorgy_elso_remekmuve
Ki az urát nem szereti… - Húszéves Pálfi György első remekműve

316828551_122204560703056_5491327097805275001_n.jpg 

Mivel lehet gyorsan előállni egy olyan ötletektől és hookoktól túlcsorduló album után, mint A ló túloldalán? Ez a minikritika először a Recorder magazin 99. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/03/desh_deshperado_lemezkritika
"A felkapottba' fixen lesz egy Azi Deshi song." Desh: Deshperado (lemezkritika)

sopronfest.jpg

Mi is megírtuk, hogy 2023-ban elmarad a jövőre pont a 30. születésnapját ünneplő VOLT Fesztivál, ám a város nem marad fesztivál nélkül, a VOLT alapítói a város vezetőivel ugyanis új fesztivált indítanak SopronFest néven.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/uj_fesztival_indul_sopronban_de_nem_a_volt_helyett
Új fesztivál indul Sopronban, de nem a VOLT helyett

tormentum2022_88.jpg

Az industrial zenék eredeti szellemiségét továbbvivő legenda, a Brighter Death Now, és az egyik legfontosabb dark ambient projekt, a Raison d'être közös turnéja eljut Budapestre is. Nem lepődnénk meg, ha ez lenne az év – zeneileg – legszélsőségesebb koncertje.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/szerdan_brighter_death_now_es_raison_detre_a_robotban
Szerdán Brighter Death Now és Raison d'être a Robotban!

wide2_170.jpg

A Mordái kirobbanó gitárokkal, acides szaxofonszólókkal és vad romantikával játszik súlyos, modern népdalfeldolgozásokat. Nem csoda, hogy külföldön is hamar felfigyeltek rájuk, és tavaly már a legfontosabb európai showcase fesztiválon, a Eurosonicon is felléphettek. Tényleg kelendőbb nyugaton a Mordái, mint a Middlemist Red? Miért nem cél már a Glastonbury, és hogyan lehet meglepni az embereket a Tavaszi széllel? Nóvé Soma frontemberrel és Varga Dániel szaxofonossal persze beszélgettünk az Álom esett a szememre című kiváló új lemezükről is, amit pár hétig csak kirándulás közben lehetett meghallgatni, de mától streamelhető. Ez az interjú először a Recorder magazin 99. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/_tobb_embert_erdekelhet_kulfoldon_mert_kuriozum_mordai-interju
"Több embert érdekelhet külföldön, mert kuriózum" - Mordái-interjú

zora_nemertem_clean.jpg

ZÓRA Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának magával ragadó feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet 2020 végén. A Los Angelesben és Magyarországon élő, Fonogram-díjas énekes-dalszerző 2021-ben jelentette meg első saját magyar nyelvű dalát, a Mámort itt, a Recorderen, 2022-ben először a Magyar Zene Házában, majd ősszel az A38 Hajón adott telt házas koncertet. A most megjelenő Nem Értem egy újabb mérföldkő, amely kilép ZÓRA eddigi hangzásvilágából.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/_nem_tudhatom_ki_nem_lennek_veled_zora_dal-_es_klippremier
„Nem tudhatom, ki nem lennék veled” – ZÓRA dal- és klippremier!

perpetuum-animacio1.jpg

Szeptember itt, a Recorderen debütált az elektronikával tűzdelt alt-popot játszó perpētuum első magyar nyelvű klipdala, amelyhez most elkészült az első remixük és az első animációs klipjük is. A Napban-t a nemzetközileg elismert norvég producer, JOWST gondolta újra.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/02/szolaris_katarzis_animacios_klip_keszult_a_perpetuum_elso_remixehez
„Amikor csak egyetlen dolgot akar az ember” – Animációs klip készült a perpētuum első remixéhez

wavy2022.jpg

Az újsulis hiphopot alternatív attitűddel játszó Wavy kollektíva december 2-án, az A38 Hajón tartja aktuális buliját, ahol előjátsszák a jövőre érkező első nagylemezüket, olyan vendégek társaságában, mint Beton.Hofi, Figura, vagy Kolibri.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/01/penteken_az_eddigi_legnagyobb_wavy-buli_az_a38_on
Pénteken az eddigi legnagyobb Wavy-buli az A38-on!

sisi.jpg

Az egyik legtehetségesebb fiatal rappercsaj, Sisi év elején debütált a Yallával, azóta pedig gyorsan tör felfelé. A Kezeket fel című dalával a legjobb performansz díjat nyerte meg a Klipszemlén, pénteken pedig végre élőben is bemutatkozik az Akvárium Lokálban. Új dala, a Rappelj jobban az oldszkúl iránti szerelmét vallja meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/12/01/_sisi_rappelj_jobban_a_yalla_nagyon_ott_van_sisi-premier
„Sisi rappelj jobban, a Yalla nagyon ott van” – Sisi-premier
süti beállítások módosítása