"Már egy emberre vagyok gyakorlatilag bárkitől" - Beton.Hofi-interjú

2022.10.03. 18:58, vferi

wide3_88.jpg

Beton.Hofi olyan egyértelműen robbant be tavaly nyáron, mintha mindig itt lett volna. Egy lehengerlő, karizmatikus sztáralkat, akinek a tehetségéhez nem férhet kétség. Ő az első előadó, aki egy éven belül egymás után csinált teltházat az Akvárium összes termében, majd szeptember közepén egy olyan fantasztikus koncertet adott a Budapest Parkban, hogy élete végéig bánhatja mindenki, aki kihagyta. Szeptember 1-én jelent meg második mixtape-je, a Playbánia, és azon a pénteki napon ezt a lemezt hallgatta az egész ország - még Tiszalökön is. Elmesélte, hogy miben van mostanában. Ez az interjú először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/03/_mar_egy_emberre_vagyok_gyakorlatilag_barkitol_beton_hofi-interju
"Már egy emberre vagyok gyakorlatilag bárkitől" - Beton.Hofi-interjú

black_midi_1.jpg

Kabaré, matekrock, musical, country, tropicália, jazz és miegyebek - mindez ott kavarog a black midi harmadik lemezén. Ügyes - de vajon több-e ennél? Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/03/black_midi_hellfire_lemezkritika
Matekmusical, progkabaré, countryjazz. black midi: Hellfire (lemezkritika)

isz_pacora01_1.jpg
A szlovák-moldáv Pacora Trio kelet-közép-európai etnojazzt játszik, a magyarországi Ifjú Szivek Traditional String Quartet egy alapvetően magyar népzenét feldolgozó négyes. A Pacora tapasztalt, virtuóz hangszeresei a népzene és a jazz nyelvével játszanak, miközben használják a romániai cigánymuzsikusok, a lautarok zenei hagyományát is. A világhírű pozsonyi táncszínház kísérőzenekaraként működő Ifjú Szivek szintén mesterien játssza a Kárpát-medence népzenei anyagát, de repertoárjukon számos komponált darab is szerepel. Hogy mi történik, ha találkoznak, és közösen feledkeznek bele az együttzenélés örömébe, kiderül október 5-én szerdán este a KOBUCI Óbudai Világzenei Hét Fesztiválján!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/03/_a_nyitottsag_ragados_peldava_valhat_ifju_szivek_traditional_string_quartet-interju_a_pacora_trioval
„A nyitottság ragadós példává válhat” - Ifjú Szivek Traditional String Quartet-interjú a Pacora Trióval közös szerdai koncert elé

renaissance_18.jpg

A Renaissance megjelenése pillanatában A Világ Legfontosabb Lemezévé lett - ám ezt a terhet simán lerázza. Ez a kritika először a Recorder magazin 97. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/03/beyonce_renaissance_lemezkritika
Lehengerlően szórakoztató és szexi és szellemes. Beyoncé: Renaissance (lemezkritika)

quimby-bp-2022-03.jpg

Telt ház előtt, euforikus hangulatú koncerten játszott újra együtt 3 év után Kiss Tibi és a Quimby, amely egyben a Budapest Park idei szezonjának záróestje is volt. A még mindig szuper formát mutató zenekar visszatérését Szvacsek Attila örökítette meg fotóin.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/03/igy_tert_vissza_a_quimby_kiss_tibivel
Így tért vissza a Quimby Kiss Tibivel (fotógaléria)

wide1_190.jpg

Itt a Recorder új podcastja, a Filmzene, amelyben minden oldalról körüljárjuk, hogyan születik meg egy film vagy sorozat zenéje. Elsőként Balázs Ádámmal beszélgetünk, aki a hazai filmzeneszerzés egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő figurája, dolgozott Oscar-díjas (Mindenki) és Oscar-jelölt (Testről és lélekről) filmen, a Terápia című HBO-sorozaton, jelenleg pedig két film fut a magyar mozikban a zenéjével (Magasságok és mélységek, Nyugati nyaralás). Mindent tud a filmzenékről, és meg is osztja velünk. Az adás megtalálható a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy más ismert podcasthallgató appekben!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/02/balazs_adam_a_filmzene_podcastban
"Már nem győzködöm a rendezőket" - Balázs Ádám a Filmzene podcastban

szakcsilakatosbela.jpg

Vasárnap hajnalban, életének 80. évében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész-zeneszerző, minden idők egyik legnagyobb magyar jazz-zongoristája.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/02/meghalt_szakcsi_lakatos_bela
Meghalt Szakcsi Lakatos Béla

a-magyarorszagi-szajharmonikazas-tortenete.jpg

A hazai szájharmonikázás egyik kimagasló alakja, Szabó Tamás évtizedek óta kutatja a hangszer történetét. Milyen volt a szájharmonikázás aranykora Magyarországon? Miért támogatta a Rákosi-rendszer a szájharmonika-zenekarokat, miért szorult vissza aztán a herfli a beatzene elterjedésével, és milyen választ adott erre a 80-as évek bluesrobbanása?

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/02/a_magyarorszagi_szajharmonikazas_tortenete_beszelgetes_szabo_tamassal
A magyarországi szájharmonikázás története

alaszka2.jpg

120 jelentkező közül nyerték meg a Kispál és a Borz tehetségkereső versenyét és léphettek fel az idei Kispál on Orfű fesztiválon. A hazai altert metálos megindulásokkal és szokatlan ritmusképletekkel játszó ALASZKA október 11-én hozza ki első nagylemezét, de előtte bemutatkoznak a Magyarradar rovatunkban is.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/02/magyarradar_alaszka
„Nem baj, ha néha csak a zene szól” – Magyarradar: ALASZKA

ok_0_piano_hegyi_julia_lily.jpg

Bakeliten is kiadja Crescendo című albumát az Oláh Krisztián Quartet, amelynek megvalósítására közösségi finanszírozási kampányt indítanak. A dupla vinylen a Crescendo nyolc kompozíciója mellett helyet kapnak eddig kiadatlan vagy újramasterelt számok is. A lemez várhatóan karácsony előtt jelenik meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2022/10/01/_orokre_reszeseive_is_valnak_az_albumnak_erkezik_olah_krisztian_elso_vinyllemeze
„Örökre részeseivé is válnak az albumnak” – Érkezik Oláh Krisztián első vinyllemeze
süti beállítások módosítása