Ex oriente lux! Parannoul: After the Magic (lemezkritika)

2023.03.20. 09:55, vferi

parannoul_band.jpg

Varázslatos indie kevercs a koreai hálószobapop-szcéna csodagyerekétől: Parannoul harmadik albuma. Ez a minikritika először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/20/ex_oriente_lux_parannoul_after_the_magic_lemezkritika
Ex oriente lux! Parannoul: After the Magic (lemezkritika)

wide6_25.jpg

Jó emberünk Hollywoodban, a 38 éves operatőr, Rév Marcell tavaly tavasszal Beyoncét fényképezte az Oscar-díjkiosztó nyitányához, ősszel Emmy-díjat kapott az Eufóriáért, a kettő között pedig ő vette fel a klipet Miley Cyrus Flowers című számához, ami az idei év első igazi bombaslágere lett. Marcit telefonon értük utol Los Angelesben, és alaposan kifaggattuk a klipről. Ez az interjú először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/19/_allando_operatore_csak_orban_viktornak_van_a_popsztaroknak_nincs_rev_marcell
"Állandó operatőre csak Orbán Viktornak van, a popsztároknak nincs" - Rév Marcell-interjú

olah_krisztian_quartet_photo_by_hegyi_julia_lily.jpg

Március 3-án jelent meg az Oláh Krisztián Quartet legújabb albuma, Music for 24/7 címmel. A hét kompozícióból álló lemezhez most hét részes informatív videósorozat készült, amelynek részeiben a zeneszerző az kompozíciók megszületéséről és az alkotói folyamatról mesél. A sorozat első része a Cold hátterét dolgozza fel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/17/_a_vege_az_igazi_oskaosz_olah_krisztian_videosorozatban_mesel_uj_lemeze_kulisszatitkairol
„A vége az igazi őskáosz” – Oláh Krisztián videósorozatban mesél új lemeze kulisszatitkairól

Lelkesedett érte Tom Waits, Cameron Crowe és Peter Buck is, az ő slágerei szólnak a Shrekben, az Amerikai szépségben, és minden második hollywoodi filmben, apja kvantumfizikai elméletéből a Marvel pedig egy komplett moziverzumot épített. Április 15-én az Akváriumban koncertezik az EELS a Bartók Tavasz keretében, mi pedig összeszedtük, miért kihagyhatatlan buli a szakállas-hegesztőszemüveges popzseni, Mark Oliver Everett első magyarországi eljövetele.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/17/aprilisban_vegre_pestre_jon_a_rockzene_vonnegutja
Áprilisban végre Budapestre jön a rockzene Vonnegutja

the-doors.jpg

Egyedi hangszereléssel, rendhagyó felállással és kizárólag erre az alkalomra készülő meglepetésekkel is készülnek a Müpa könnyűzenei sorozata, a Hey, June! idei fellépői. Június 6. és 9. között érkezik a Bohemian Betyars, az egyre népszerűbb 4S Street, itt lesz a magyar hiphopújhullám egyik legfelkapottabb rappere, Co Lee, a Middlemist Red- és MORDÁI-frontember Nóvé Soma pedig iamyankkel és Vangel Tiborral mutatja meg, hogyan szólhatna ma a Doors, mindezt Jim Morrison 80. születésnapjának apropóján.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/17/nove_soma_iamyankkel_es_vangel_tiborral_talalja_ki_hogyan_szolhatna_ma_a_doors
Nóvé Soma iamyankkel és Vangel Tiborral találja ki, hogyan szólhatna ma a Doors

happy-fisherman-camp.jpg

A Happy Fisherman Campet augusztus 17-18-19-én rendezik meg a Fishing helyszínéül is szolgáló Panoráma Campingben, Orfűn. Erre a fesztiválra is jellemző lesz a megszokott Fishinges hangulat, a népszerű headlinerek mellett pedig rengeteg ígéretes fiatal produkció is bemutatkozik, hiszen a fesztivál fő fókusza a tehetségmutatás.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/17/uj_fesztivalt_indit_augusztusban_a_fishing_on_orfu_csapata
Új fesztivált indít augusztusban a Fishing on Orfű csapata

dsc_4892.jpg

Koncerten már sokszor játszották, de most végre klipet is kapott a The Pontiac új dala, ami az elengedés témáját járja körbe. A Csak a csend van után ez a nyár elején érkező új nagylemezük második előfutára. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/17/_lassan_kihagyhatatlan_a_repertoarbol_premier_the_pontiac_ha_menni_kell
„Lassan kihagyhatatlan a repertoárból” – Premier! The Pontiac: Ha menni kell

a90a9963.jpg

Robbie Williams elmondása szerint szívesen jár Magyarországra. Én is legalább háromszor láttam már. A Népstadionban 2006-ban, a Szigeten 2015-ben és itt az Arénában is már egyszer, talán a swinges turnéján.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/16/robbie_williams_a_papp_laszlo_arenaban
Ilyen volt Robbie Williams a Papp László Arénában

perpetuum_foto_komroczkidia-3.jpg

Első magyar nyelvű EP-je előfutárát izzítja a perpētuum: animációs videóklippel debütál a Délibáb, mellyel a zenekar egy sodró lendületű, hol chilles, hol felkavaró, önismereti jazzhop-utazásra invitál.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/16/dal-_es_klippremier_perpetuum_delibab
„Ha nincs rend körülötted, miért várod, hogy belül meglegyen?” – Itt a perpētuum új dala és klipje

abencekalandjai_kleb_zsofi.jpg

És ébren lenni nagyon szeretek. Te nem ez a test vagy, csak benne élsz. Én egyedül is raj vagyok, ti gyengék vagytok rajban. Nem mondtam, hogy örökké várni fogok rád. Akkor is elvagyunk, ha magunkra vagyunk hagyva. Senkisem, pincerockerek, cobracid, 808 hadrendbe állítása. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2023/03/16/az_alvasnak_mestere_vagyok_rec_hu
Az alvásnak mestere vagyok - Rec.hu
süti beállítások módosítása