jlo_sight2.jpg

ZenéSzínész sorozatunk főszereplői olyan neves zenei előadók, akik főállásuk mellett komolyabb filmes karriert is fel tudtak építeni. Minden alanytól három-három alakítást veszünk elő. Tupac Shakur és David Bowie után az idei Super Bowl félidei show-jának főszereplője, a tavaly filmvásznon is visszatért Jennifer Lopez karrierjében megyünk vissza az időben, először az 1998-as rabló-pandúros Mint a kámfor-beli szerepéhez.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/14/zeneszinesz_jennifer_lopez_1_resz_mint_a_kamfor
ZenéSzínész – Jennifer Lopez, 1. rész: Mint a kámfor

kozelek_1.jpg

Három nő is szexuális zaklatással és visszaéléssel vádolja Mark Kozelek énekes-dalszerzőt, a Red House Painters és a Sun Kil Moon mögött álló indie frontembert. A Pitchfork újságírójának nyilatkozó források szerint Kozelek manipulatív és a beleegyezést figyelmen kívül hagyó módon közeledett hozzájuk vagy kényszerített ki közösülést.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/14/szexualis_zaklatassal_vadoljak_mark_kozeleket
Szexuális zaklatással vádolják Mark Kozeleket

aws_tamogatas.jpg

Pár órája számoltunk be róla, hogy nyilvánosságra hozták annak a 100 (illetve egyelőre még közülük csak 90) zenekar és előadó nevét, akiket felkértek a kormány támogatási programjának részeként megvalósítandó raktárkoncert-sorozatban való részvételre. Azóta egyre több zenekar jelezte a Facebook-oldalán, hogy a rájuk eső összeg egy részét felajánlanák más előadóknak vagy szervezeteknek.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/13/tobb_zenekar_is_felajanlja_a_raktarkoncertert_kapott_tamogatas_egy_reszet
Több zenekar is felajánlja másoknak a raktárkoncertért kapott támogatás egy részét

sziget_rec_29_of_29.jpg

Két napja írtuk meg, hogy az 5,3 milliárd forintos állami támogatásból létrehozandó raktárkoncertek fesztiválzenekarokra vonatkozó részének lebonyolításával megbízott Lobenwein Norbert, a VOLT és Strand Fesztiválok szervezője milyen konstrukcióban állította össze a részt vevő zenekarok százas listáját. Akkor még csak egy zenekart nevesített, tegnap este viszont az Indexnek elárult további 90 nevet, akik igent mondtak a felkérésre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/13/ezek_a_fesztivalzenekarok_vehetnek_reszt_a_raktarkoncert-sorozatban
Ez a 90 fesztiválzenekar már biztos részt vesz a raktárkoncert-sorozatban

30y_lelek_ara_1.jpg

Tegnap sem mentettem meg a Földet; a szándék megvolt, de késő este ittam egy shake-et. Az a rapper vagyok, akit bemutatsz anyádnak. Zene, amit három év múlva bánni fogok. A dob valódi. Pompás jam sessionök aranykora. Wuhan doom, tisztások és remixek, dubtechno szeánszok. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/13/a_vilagot_megmenteni_nem_tudom_es_nem_is_akarom_rec_hu
A világot megmenteni nem tudom és nem is akarom - Rec.hu

eilish_telekom.jpg

Másfél héttel azután, hogy Billie Eilish új dallal jelentkezett (meg egy hozzá kapcsolódó animációs klippel), újra szót kér a sztár, ezúttal azért, hogy a Telekom videós kampányában hitet tegyen a millenniálok mellett.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/12/billie_eilish_szetzuzza_a_fiatalokkal_kapcsolatos_sztereotipiakat
Billie Eilish szétzúzza a fiatalokkal kapcsolatos sztereotípiákat

pankovits_5.jpg

A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a tervek szerint 2021-ben nyitja meg kapuit, de egy neves hazai előadók közreműködésével készült videósorozat révén már az átadás előtt ízelítőt kaphatunk, milyen izgalmas, sokszínű zenei programok és szolgáltatások várnak majd a közönségre az egyedi formavilágú épületben. Szalóki ÁgiRozmán Lajos és Lukács Miklós után a New Yorkban élő Pankovits Nikolett és Juancho Herrera hozták el a magyar népzenét és latin-amerikai ritmusokat egyedien társító produkciójukat, majd elmesélték, hogyan működik New York olvasztótégelye, mit lehet kint felfedezni a hazai kulturális örökségről, és hogyan ötvözik egymással a zenéket.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/12/_a_nepzene_valtozik_ativel_a_hatarokon_magyar_zene_haza-interju_pankovits_nikolettel_es_juancho_her
"A népzene változik, átível a határokon" – Magyar Zene Háza-interjú Pankovits Nikolettel és Juancho Herrerával  

idles_model_1.png

A brit Idles két évvel előző lemezük, az általunk is igencsak kedvelt Joy As An Act Of Resistance után szeptember 25-én tér vissza harmadik albumával, a legújabb beharangozó klipdalt a páratlan fantáziájú Michel Gondry rendezte.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/12/disznok_acsarkodnak_az_idles_szurrealis_tesz-vesz_varosaban
Disznók acsarkodnak az Idles szürreális Tesz-Vesz városában

legend_bigger.jpg

John Legend nem unatkozott az elmúlt években, 2018-ban karácsonyi albummal emelte az ünnepek fényét, tavaly a People magazin megválasztotta a legszexibb férfinak, felcsapott a The Voice című tehetségkutató mesterének, és a karantén idején az elsők között kezdte házi koncertekkel szórakoztatni az otthon ragadtakat. A járványveszély még mindig nem múlt el, az énekes-dalszerző új lemeze, a Bigger Love azonban ideális szorongásoldó a nehéz időkre.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/11/john_legend_uj_lemeze_elsopri_a_rosszkedvunket
John Legend új lemeze elsöpri a rosszkedvünket

beat.jpg

Múlt héten a kormány új zeneipari mentőcsomagjának kihirdetésével párhuzamosan pontosították azt a konstrukciót is, melynek keretén belül raktárkoncertek (korábbi nevén: garázskoncert) szervezésével segítik meg a zenekarokat és háttérembereket, akik az 500 fős rendezvénylimit miatt elmaradt fesztiválszezonban komoly bevételkiesést szenvednek el. A koncertek egy részét Lobenwein Norbert kezdte összeállítani, amiről a Facebookon osztott meg információkat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2020/08/11/osszeallitottak_a_raktarkoncertekre_felkert_fesztivalzenekarok_listajat
Összeállították a raktárkoncertekre felkért fesztiválzenekarok listáját