„Budapesten rátaláltam a második családomra” – Waiting For The Royalties-interjú és -klippremier!

2018.10.22. 19:00, Gaines

waiting.jpg

A Waiting For The Royalties nevű párizsi garázspunk-zenekar So Low című száma rákerült Ujj Mészáros Károly „skandináv” thrillere, az X – A rendszerből törölve soundtrackjére. És még csak nem is ez az egyetlen magyar vonatkozás. Az október 26-án és 27-én Budapesten koncertező zenekar tagjaitól (Claude – ének, Virgile – gitár, vokál, Quentin – basszusgitár, vokál, Patrick – dob) megkérdeztük, hogyan kötöttek ki egy magyar filmben, miben hasonló a budapesti és a párizsi underground színtér, és az interjú végén debütál a So Low új klipje.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/22/_budapesten_ratalaltam_a_masodik_csaladomra_waiting_for_the_royalties-interju_es_-klippremier
„Budapesten rátaláltam a második családomra” – Waiting For The Royalties-interjú és -klippremier!

gorillaz_2.jpg

Woo-hoo!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/22/damon_albarn_a_negyzeten_a_gorillaz_eljatszott_egy_blur-szamot
Damon Albarn a négyzeten: a Gorillaz eljátszott egy Blur-számot

massive-attack-mezzanine-spray-can-paint-dna.png

Idén 20 éves a Massive Attack meghatározó triphop-albuma, a Mezzanine, ilyenkor adja magát, hogy egy zenekar valamilyen speckó újrakiadással rukkoljon elő. A Massive Attack ötletét nehéz lesz felülmúlni: fogták a lemez tizenegy számát, és DNS-hélixekre kódolva festékszóró flakonba töltötték. Hogy micsoda?

tovább →
Címkék: massive attack
https://recorder.blog.hu/2018/10/22/a_massive_attack_festekszoroba_rejtette_klasszikus_lemezet
A Massive Attack festékszóróba rejtette klasszikus lemezét

131114-ka-video-rapper.jpg
Új név, új producer: Ka által készített, Hermit and the Recluse néven futó új projekt nemcsak ebben a kettőben tartogat újdonságokat.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/22/hermit_and_the_recluse_orpheus_vs_the_sirens_lemezkritika
Hermit And The Recluse: Orpheus Vs. The Sirens (Lemezkritika)

1_24.jpg
Ha az új The Blaze-albumot hallgatod, a nyári hangulat és a fesztiválérzés ősszel is megmarad. 

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/21/the_blaze_dancehall_lemezkritika
THE BLAZE: Dancehall (lemezkritika)

adventure_time.jpg

A végeláthatatlan sorozatdömpingben méltatlanul ritkán esik szó az animációs sorozatokról, pedig felnőtteknek vagy gyerekeknek – vagy felnőtteknek és gyerekeknek – egyaránt széles és színvonalas választék áll a rendelkezésére. Ajánlónkban A Simpson családtól és a Family Guytól elrugaszkodva öt szériát emelünk ki a 2010-es évekből, amelyek beszélő állatokkal, botcsinálta kémekkel, posztapokaliptikus varázsvilágokkal ejtenek rabul, csakis rajzban. Az összeállítás a Recorder magazin 66. számának Filmrecorder rovatában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/21/filmrecorder_most_eljuk_a_rajzfilmsorozatok_fenykorat
Filmrecorder. Most éljük a rajzfilmsorozatok fénykorát

aws_borito.jpg

(X) Az AWS metálzenekar egyszerre legalább öt évnyi lépcsőfokot ugrott át azzal, hogy A Dal 2018-at megnyerve kijutott az Eurovíziós Dalfesztiválra. (Jövőre jön a nyolcadik évad.) Azóta eltelt négy hónap, le lehet szűrni a pozitív és negatív tanulságokat. Mi okozott nehézséget a tévéközvetítésnél? Hogyan kezelik a hirtelen népszerűséggel járó terheket? Miért lettek sötétebbek az új dalszövegek? Interjúnk a zenekar egyik gitárosával, Kökényes Dániellel, és a dobos Veress Áronnal készült.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/21/_a_vegletek_talalkozasa_mindig_jo_aws-interju
„A végletek találkozása mindig jó” – AWS-interjú

filmunnep2018_650.png

(X) Október 25. és 28. között rendezi meg a Cinema City mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet. A mozihálózat a négy nap során minden fővárosi és vidéki mozijában három filmet premier előtt mutat be, hat alkotást pedig premieren tűz műsorára, így összesen több mint 50 film közül választhatnak a mozizók. A nézők 850 forintért (2D) és 1050 forint plusz szemüveg (3D) áron vásárolhatnak jegyet többek között a Bohém Rapszódia, az X – A rendszerből törölve és az Egy nap vetítéseire.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/20/premier_elotti_magyar_es_nemzetkozi_filmekkel_akadalymentes_vetitessel_indul_a_cinema_city_filmunnep
Premier előtti magyar és nemzetközi filmekkel, akadálymentes vetítéssel indul a Cinema City Filmünnep

dildo.jpg

Mindig ott van az a megfoghatatlan hiányérzet, az a frusztráló űr az életünkben, amiről nem is tudjuk pontosan, mi okozza, csak azt érezzük, hogy ha valahogy sikerülne betöltenünk, akkor végre megtapasztalhatnánk az igazi, felhőtlen boldogságot, a megnyugvást, a nirvánát. Na, most eljött ez a nap is, és nem kell mást tennünk, mint rákattintani a „megrendelés” gombra.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/18_mi_masra_vagynank_mint_egy_marilyn_mansonos_dildora
18+ Mi másra vágynánk, mint egy Marilyn Mansonos dildóra?

felabration_mabon_650.jpg

(X) A tavalyi teltházas, háromórás, Fela Kutinak emléket állító első budapesti Felabration után idén, október 20-án megint lesz a Trafóban afrobeat-ünnep. A több zenekar tagjaiból álló The Mabon Dawud Republic hívott újra vendégelőadókat (Sena Dagadu, Saïd Tichiti, M3nsa), és itt lesz az afrobeat megteremtőjének közeli zenésztársa, a műfaj nemzetközi nagykövete, Dele Sosimi is. A budapesti Felabration egyik kiötlője, főszervezője – egyben a koncerten a billentyűs hangszerekért és a shekeréért felelős – Bognár Szabolcs (Ábáse, Soulclap Budapest, Amoeba) a Trafó blogján két részben mutatta be kedvenc afrobeat-számait és az idei fellépés részleteiről is mesélt. Október 20-án, szombaton tehát új műsor, plusz trombita és harsona, vetítés, vokalisták, táncosok és debütál egy Dele Sosimivel írt közös szám is a Trafóban. Schultz Antal interjúját a Recorderen is közreadjuk.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2018/10/19/felabration_2018_bognar_szabi_essential_afrobeat_playlistje
Essential Afrobeat Playlist a holnapi Felabration 2018 szervezőjétől, Bognár Szabitól