„Ülve zuhanni egy pillanatnyi érzésben” – Klippremier! ZÓRA: Mámor

2021.10.16. 19:30, srecorder

zora-mamor.jpg

A Los Angelesben élő, sejtelmes hangú énekes-dalszerző Urbányi Zóra első magyar nyelvű saját dala, a Mámor a Recorderen debütál. ZÓRA az Iszom a bort című Kollár-Klemencz László-dal szuggesztív feldolgozásával tűnt fel, amelynek videója több, mint 750 ezer megtekintésnél tart a YouTube-on.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/16/_ulve_zuhanni_egy_pillanatnyi_erzesben_klippremier_zora_mamor
„Ülve zuhanni egy pillanatnyi érzésben” – Klippremier! ZÓRA: Mámor

ian-siegal3.jpg

Az európai bluesélet egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb előadója, az angol Ian Siegal 2019-ben bejelentette, hogy visszavonul a koncertezéstől. A többszörös díjnyertes zenész most mégis újra úton van, szentendrei koncertje előtt ültünk le vele, hogy áttekintsük harmincéves karrierjét az angliai puboktól egészen Mississippiig, Kaliforniáig és a karibi szigetekig, és tisztázzuk, a búcsúkoncertek után hogyhogy még mindig úton van. Ian Siegal ma este adja magyarországi turnéja utolsó koncertjét a Muzikumban.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/16/_hiaba_volt_szo_baromi_sok_penzrol_inkabb_visszamentem_bluest_jatszani_ian_siegal-interju
„Hiába volt szó baromi sok pénzről, inkább visszamentem bluest játszani” – Ian Siegal-interjú

baby-keem.jpg

A 20 éves rapper debütlemeze pontosan azt hozza, ami egy nagyívű bemutatkozáshoz kell. Ez a kritika először a Recorder magazin 88. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/16/baby_keem_the_melodic_blue_lemezkritika
Családi kötelékek. Baby Keem: The Melodic Blue (lemezkritika)

patkai-rozina.jpg

Pátkai Rozina ezúttal nem magyar költők verseit zenésíti meg, mint a legutóbbi, Minka című lemezén, hanem gyerekmondókákat és nyelvtörőket dolgoz fel. Az ECPEC című dalt állandó alkotótársaival, Dóczi Bencével és Fenyvesi Mártonnal öntötte végleges formába.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/16/trap-mondokak_fekete-feherben_dal-_es_klippremier_patkai_rozina_ecpec
„Trap-mondókák fekete-fehérben” – Dal- és klippremier! Pátkai Rozina: ECPEC

imitation_1.jpg

Szeptember elején nálunk mutatta be második lemezét a mesterséges és természetes elemeket ütköztető, táncolható kísérletezést és elektronikus melankóliát kikeverő Imitation. A lemezt a Király utcai új Gödörben hallhatjuk először élőben.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/16/holnap_este_megszallja_a_godor_szinpadat_az_imitation_oktober
Ma este megszállja a Gödör színpadát az Imitation!

mius-foto-bence-szemerey.jpg

Október végén How To címmel érkezik a mïus és a lengyel Raf Skowronski közös lemeze, amiről a Follow című dal után egy újabb single, a Higher is hallható. Az új album felszabadultabb, kompaktabb, nem annyira csapongó, de egyben könnyedebb – nincsenek elvárások, kevesebb a megfejtés, vagy ahogy a mius frontembere, Álmos Gergő fogalmaz: „tulajdonképpen írtunk magunknak egy lemezt, amire szívesen táncolunk”.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/15/_irtunk_magunknak_egy_lemezt_amire_szivesen_tancolunk_dalpremier_m_us_higher
„Írtunk magunknak egy lemezt, amire szívesen táncolunk” – Dalpremier! mïus: Higher

25ceadc0-e7fe-4a79-8f30-077caf3c2ff2.jpg
Nagy Feró kedvenc zenekaraként konferálta fel őket, a Junkies és a Hooligans is biztatja őket – többek között ezek a visszajelzések lendítik tovább a Tortugát, amely fúvósokkal és punkszámmal is készül az új lemezére.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/15/itt_a_hangfoglalo_program_tortuga_nekunk_a_tornacipos_rock_n_roll_a_szabadsagot_jelenti
Itt a Hangfoglaló Program – Tortuga: Nekünk a tornacipős rock’n’roll a szabadságot jelenti

„A halálról szerettem volna írni, mint az életünkben állandóan jelen lévő realitásról” – mondja a 2019-es rapID tehetségkutatót megnyerő, színészként is aktív Berta Csongor, aki rapperként Eminemtől Kosztolányiig számos inspirációt olvaszt magába. bongor Új vég című dala a Recorderen debütál, de ma este már élőben is hallható lesz az Instantban, ahol Csongor Audiopoeta előtt koncertezik.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/15/_megcsapott_a_halal_szele_egyutt_halok-kelek_vele_klip-_es_dalpremier_bongor_uj_veg
„Megcsapott a halál szele, együtt hálok-kelek vele” – Klip- és dalpremier! bongor: Új vég

A Recorderen debütált szeptemberben a glitchtronicás, art electrós, weird popos Imitation második albuma, amelyről kritikánkban megírtuk, milyen nagyot lépett előre az első lemezhez képest. Az Artificial By Nature-t Pápai Zsanett és Gödri Bulcsu duója október 16-án egy ingyenes koncerten mutatja be a Gödörben az IDM-es Untitled99 társaságában, ennek alkalmából pedig megkértük őket, hogy vegyék végig velünk egy kicsit részletesebben „a szorongó és apokaliptikus, de reménnyel és költészettel teli” új lemezüket. Pánikrohamok zenei leképezéséről, a szekértáborok mentén képzett identitások életszerűtlenségéről és Kaltenecker Zsolt eksztatikus billentyűszólójáról is meséltek.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/15/_posztapokaliptikus_helyzetkep_gorcsbe_randult_robotkarokkal_dalrol_dalra_az_imitation_artificial_by
„Posztapokaliptikus helyzetkép, görcsbe rándult robotkarokkal” – Dalról dalra az Imitation Artificial by Nature című új lemeze

position.jpg

Mi történik, ha fogunk két, az iparizenés alapjaitól az idők során nagyon különböző irányokba eltávolodó zenészt és összeeresztjük őket? Ez a kritika először a Recorder magazin 88. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2021/10/14/position_baby_doll_position_baby_doll_lemezkritika
A dark ambient találkozása a melankolikus szintipoppal. Position Baby Doll: Position Baby Doll (lemezkritika)
süti beállítások módosítása