Indul a POLYGLOT dalpályázata: szóljon hangosan a lett/magyar/katalán ének!

2024.07.10. 10:55, trecorder

polyglot_erd7853-1536x1024_1.jpg
Meghallgatnád lettül Azahriah-t? Miért is ne?! A POLYGLOT dalpályázata olyan slágergyanús, nem angolul írt számokat keres a projekt hét tagországában, amik más nyelven is befuthatnak.

De mi az a POLYGLOT?

Dalcsereprogram a diverzitásért, ami megkísérli az európai piacok összekötését. A partnerek számokat cserélnek, majd adaptálnak saját nyelvükre, így a projekt termékeként születhet egy új magyar, lengyel, lett, olasz, portugál, katalán vagy ukrán listavezető. A Music Hungary Kft., a Hangvető partnerszervezete kezdeményezésére indított 1 millió eurós projekt négy éven keresztül vállalkozik arra, hogy hét partnerével (mint a Lyricfind, a lengyel, lett és ukrán zenei exportirodák) együtt a születéstől a terjesztésig kísérje a kiválasztott dalok adaptált verzióit.

Május 21. és július 31. között várják minden olyan dalszerző jelentkezését, akinek van egy vagy több, a POLYGLOT partnerországainak nyelvén vagy azok kisebbségi nyelvén íródott, otthon már befutott száma.

A POLYGLOT a kisebb európai nyelvek és művészek hatósugarát növeli az angol hegemóniájával szemben, és kísérletet tesz a piacok összekötésére. A glokalizáció trendjén csavar egyet, és új modellt teremt: a partnerszervezetek egymás zenéit építik újra. Jobbak az esélyeik egy adott ország leghallgatottabb számainak, így tényleg előfordulhat, hogy a POLYGLOT Baukó Attila (Azahriah) számait lettül vagy katalánul dobja ki, de bátran indulhatnak akár a romániai Bagossy testvérek is, hiszen a tagországok (többségi és kisebbségi) nyelvei számítanak, nem a szerzők országkódja.

Szpoti, YouTube, kapuőrök

Első körben a POLYGLOT kurátorai válogatnak, így összeérnek a streamingszolgáltatók és a beágyazott zeneipari szervezetek szempontjai. Országonként 10 dal kerül be egy közös adatbázisba, amiből minden partner 30-at választ: ezeket saját piacukon, saját nyelvükön, helyi énekesek által átdolgozva igyekeznek befuttatni a következő években. A szövegek fordítása a Lyricfind közreműködésével, a számok adaptálása a helyi partner szakmai hálóján keresztül történik.

Információk és nevezés: POLYGLOTMUSIC.EU

POLYGLOT a Facebookon.

POLYGLOT az Instagramon.

polyglot_banner650.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/10/indul_a_polyglot_dalpalyazata_szoljon_hangosan_a_lett_magyar_katalan_enek
Indul a POLYGLOT dalpályázata: szóljon hangosan a lett/magyar/katalán ének!
süti beállítások módosítása